MCU Fandom - тема за филми и сериали от Вселената на Марвел

• 34 030
  • 563
  •   1
Отговори
# 255
Ми те ще са тотално нови Отмъстители, така че е съвсем логично да има филми за тях.

# 256
  • София
Ми те ще са тотално нови Отмъстители, така че е съвсем логично да има филми за тях.

Ааааа така може, не съм разбрала. Последните отмъстители не съм ги гледала, че ми омръзнаха и не следя много какво  се случва.

# 257
  • Разпиляна във въображението
Искам си "Железният човек" Sad

# 258
  • в сърцето на един мъж...
Искам си "Железният човек" Sad

Всички си го искаме Sad

# 259
Дано да "заплетат" мултивселената и да го върнат някак. Няма да е съвсем той, но може да се помисли по въпроса....

# 260
  • Разпиляна във въображението
Нямам представа как е в комиксите. Жив ли е? Има ли наследник? Старк ми е най-най любим от вселената им.

# 261
  • София
Аз искам да върнат Локи. За никой друг няма да страдам дали ще го върнат или не.Но Локи си заслужава.

# 262
Ще го върнат. Той нали "избяга" с тесаракта още в Ню Йорк, т.е. всичко след това следва да се е променило. "Скочи" в сериала и сега чакаме втори сезон да видим кое как...
Само ми припомнете накрая на първи сезон, този който ги посрещна дали е Хай Еволюшънъри от GOTG 3....?

# 263
Аз искам да върнат Локи. За никой друг няма да страдам дали ще го върнат или не.Но Локи си заслужава.

Е, ще го върнат де. Октомври месец.

# 264
  • София
Secret Invasion
1.1 Resurrection

https://www.imdb.com/title/tt13221172/

Някой тук ще следи ли новото шоу на MCU? Или за пореден път ще си пиша сам за даден сериал... Било тук или в ДиСи фен темата. 🤨
Днес изгледах пилотния епизод.
Хареса ми и препоръчвам! 😊

Най-накрая добър старт на Марвел сериал. Нещо по-различно от последните лиготии.
Това искам да виждам. Сериозен сценарий, сериозни герои и никаква уок политика под каквато и да било форма.

В основната роля разбира се е Смюел Л. Джаксън, човека зад ЩИТ и Отмъстителите. Дам, добрия стар Ник Фюри се завърна и отново е сред простосмъртните на Земята, след години прекарани на 'Сейбъра'. Начина по който акостира в Москва веднага ми припомни за великия филм, ''Близки срещу от третия вид''
Дори само заради този факт хайпа ми е голям. И сега-засега той е покрит добре.
Да, имам забележки и да, не е някакво велико начало на нещо което не сме гледали. Но виждам един добър сценарий, добър каст и определено си мисля, че тази история ще е много важна за бъдещето на MCU.
Дано наистина са си свършили добре работата, защото MCU отчаяно се нуждае от някакво ново начало, някакъв рестарт, който да запали отново искрата. Аз лично от Уанда/Вижън насам не съм по-зареден с позитивни чувства и завишени очаквания.

Какво имаме?
Ами реално света е застрашен от Скрулите (извънземни шейпшифтъри), които се опитват да скарат хората, по-конкретно американци и руснаци и да предизвикат трета световна (ядрена) война и понеже те са устойчиви към радиацията да наследят наготово света!
Това което Ник Фюри и Капитан Марвел им обещаха (преди 30 години), че ще им намерят нов дом така и не се изпълни и сега някои по-крайни и нови фракции сред тях искат нещо като революция и да завземат Земята. Да я превърнат реално в Скрулос (тяхната унищожена планета) 2.0. Дам, скрулите не искат да командват над хората, а да ги унищожат до крак! Глобален геноцид!
Така Талос вече не е техния лидер, а Гравик. Нов герой, който се играе от Кингсли Бен-Адир и според мен той се справя чудесно. Може би Гравик ще бъде наистина силен злодей, такъв какъвто от Марвел отчаяно се нуждаят след проблемите с Джонатан Мойерс, а отделно от тези проблеми, те сами унищожиха до голяма степен легендата за него, като го направиха хленчещ слабак в Ант-Мен. Първо го победи жена в Локи, а после пенсионер и мравки в Ант-Мен. Та толкова за могъщия и страховит Канг...

Да се върна на новото шоу.
Моята голяма любимка Мария Хил също е в главната роля, което няма как да не ме прави още по-щастлив. Харесвам много Коби Смълдърс и нейния персонаж в MCU.

==> Следват спойлери (любопитни факти + разсъждения след видяното в епизода), моля ако не сте гледали, не четете или четете, но на ваша отговорност! <==

Веднага започвам с финала на епизода и...
... мега WTF момента с (все пак ще сложа спойлер)
Скрит текст:
убийството на Мария Хил?!?! 😮😢
Неееееее, направо полудях! Дано да се окаже, че е Скрул. Обаче като умря не се преобрази в истинската си форма. Но пък и ние не знаем нищо за нея. Ами ако тя е дете на Скрул и човек? И да речем да не може да умре така лесно, от един куршум само? Ами след като намериха начин да спасят и върнат агент Колсън (да знам, че неговия сериал не е канон, но пък беше велик и култов), защо да не направят същото и с дясната ръка на Фюри, Мария Хил? Хил, която е сред първите и оригинални герои така да се каже още от зората на MCU!!! А може просто да е тежко ранена и в безсъзнание. Хора, направо не мога да повярвам. Не знам какво да мисля.
От друга страна ако искат суров реализъм и суперзлодей в ролята на Гравик, то ето ви идеалния начин. Убиват един много популярен герой и това автоматично вдига нивото и залога така да се каже.
Не искам да е мъртва, надявам се, че не е, но според мен си е точно такава, за мое огромно съжаление.

Другия голям шок в епизода беше, че видяхме агент Евърет Рос 'корумпиран' Под корумпиран визирам, че е бил Скрул!!! УАУ, ама е бил Скрул още докато го гледахме в Уаканда ли??? 😮
Агент Прескод (нов герой), който бе разгадал цялата конспирация на скрулите бе убит от Рос. Самата Мария Хил също бе излъгана. Рос беше в Уаканда последно, значи скрулите са успели да проникнат дори и там! Дали истинския Рос е жив и пленен в Нови Скрулос в Русия? Защото се видя, че те държат в плен истинските хора след като им взимат самоличността. Но защо? Дали не могат да имат техните спомени/знания постоянно и да се нуждаят от презареждания? Друга основателна причина да не ги убиват не виждам.

Ник Фюри не е този Ник Фюри, когото познаваме. Вече не е 3 хода напред, както му каза и Мария Хил на партията шах. Изглежда уморен и разкъсван от вина, че не е видял или е подценил заплахата от Танос. И спомените за 'щракването' все още го мъчат.

Виждаме отново неговия доверен приятел и вече бивш лидер на скрулите, Талос. Отлична игра на Бен Менделсон!
Талос е на 136 г. но пък той самия не се чувства дори на 40 години. Хехе, готин диалог се получи между него и Фюри с типичния и позабравен истински Марвел хумор, а не извратения му вариант от последния Тор и последните сериали.
Скрулите са много по-силни от хората. Вече е официално казано и нагледно показано.
Скрулите имат нова технология или по-точно са я разработили още по-добре и вече могат да правят пълен копи-пейст на човешкото съзнание?! Един вид да прехвърлят в приемника всичките му спомени и знания. Е, това вече ще е пълно инфилтриране!

Гравик е новия лидер на Скрулите. Той е параноик и не вярва на никого. Освен това е брутален. Говори малко, но действа. А както знаем, по делата ще ги познаем... Краят с бомбите беше брутален. Без излишни патетични приказки, бам бам и довиждане. Да, в края на епизода в центъра на Москва избухнаха три мръсни бомби и предполагам, че жертвите ще са хиляди. Какво ще последва след това??? Защото за това дело бе натопена американска екстремистка фракция, която мрази Русия.
Оказа се, че през целия епизод Гравик е следял Ник Фюри и той е този с няколкото хода напред, а не обратното...
Това се разбра чак на финала на епизода. Гравик е бил жената в черно, после момиченцето с топката и после онзи руснак в бара. Страхотно! И за финал пак Гравик, но в образа на Ник Фюри простреля Мария Хил.
Гравик си има дясна ръка, която е не по-малко брутална. Пейгън.

Соня (Оливия Колман) е стара приятелка с Ник Фюри. Тя е висок ранг агент на MI6 и също е в Москва заради ситуацията със скрулите и ескалацията на напрежението. Фюри и сложи камера и подслушвател в кабинета след като умишлено се остави да го хванат.
В тази си част малко ми издиша сериала. Фюри е тук, Ми6 е тук, а какво правят самите руснаци? Спят ли?
Може би ще разберем в следващите епизоди...

Видяхме и президента на САЩ и нашия Роуди, който какъв се явява? Държавен секретар, някакъв висш съветник или нещо друго? Хмм, а възможно ли е президента или Роуди да са скрули? Реално вече всеки е заподозрян!

Видяхме и порасналата Гайя. В ролята, Емилия Кларк (Денерис Таргариен). Дъщерята на Талос и Сорен. Тя е отдадена на каузата за новия Скрулос на Земята и набира войници за Гравик.
Сорен в сериала е убита и според Талос именно Гравик е отговорен за това. По всичко изглежда, че Гайя се замисли много над думите му. Дали му повярва обаче не знам. Иска ми се Гайя да мине на страната на нашите, но не съм напълно убеден, че на финала на епизода бе на тяхна страна. Да кажа, 60 на 40 'ЗА'. Може би по-скоро беше подведена от самия Гравик. Но ако е така, то тя трябва да бъде застрашена от него и би трябвало да си бие камшика от там. Но пък може и Гравик да я използва. Да се прави, че не знае, че работи за Талос и Фюри и така да я контролира и лъже по-лесно за собствените си интереси и игра.

Имаме нов герой. Някакъв си Бито. Лично доведен от Гайя. За да акцентират толкова върху него, явно ще изиграе някоя ключова роля. Почти съм сигурен, че ще е добър и ще помогне на нашите.

За финал, няколко конспирации и от мен. Преди старта на шоуто и Кевин Файги и самия Джаксън казаха, че всичко изглежда така само на пръв поглед... Хмм...
Ами в основите на историята и на първо място така да се каже имаме една готова черно-бяла история. Добрите са Фюри и компания. Лошите са Скрулите. Кратко и ясно.
НО дали е толкова просто? 😉

Първо за Ник Фюри. Дали той самия не се чувства отговорен за всичко това и защото умишлено не е намерил нов дом на Скрулите, мислейки как да използва техните умения за лична изгода в полза на неговата ЩИТ???

Второ. За Талос. Ами ако в крайна сметка именно той стои зад всичко това и разиграва Фюри? В смисъл, че Гравик реално работи за него, а ние да си мислим, че той командва парада? На мен лично не ми се вярва, но го има картинката.

И трето и финално. Това е по-сложно и обхваща много по-голяма картинка, но първо от Марвел обичат тези неща и второ, от много време ни подготвят за това. А именно, добрия стар Тъндърбол Рос да стои зад всичко това и Гравик да работи за него?!?! 😮 Примерно Рос му е обещал сигурно място на Земята за неговите хора. Друг е въпроса, че Гравик може да играе и двойна игра и да няма пълно доверие на Рос. Но така или иначе да са в съюз поне в началото. А каква е целта на генерал Рос? Ами да стане президент, да командва парада и да унищожи Отмъстителите. Той ги мрази по лични причини и също така си има вече свой отряд от 'Тъмни, отритнати отмъстители' за които отговаря дясната му ръка, Валентина Алегра де Фонтейн от ЦРУ!

Много въпроси, дано в края на шоуто да имаме повече отговори.
-
8.0 / 7.5

# 265
Ще го гледам, когато намеря време. НЯма да ти чета спойлерите засега.

# 266
  • София
Нямам представа как е в комиксите. Жив ли е? Има ли наследник? Старк ми е най-най любим от вселената им.

В комикса историята е много по-различна и много по-заплетена и конспиративна/сложна, да не кажа супер откачена на моменти.
Тони Старк е жив, но в кома след като губи битката срещу Капитан Марвел. Вместо него управлява изкуствен интелект, но това не е истинския Тони Старк/Железния човек. Не се знае дали ще оцелее или не, но е вън от играта така да се каже. И Тони е жив само защото е правел прекалено много експерименти с тялото си и е почти безсмъртен.
А наследник на Железния човек ще е някаква си Рири Уилямс. Момиче гений, студентка от Масачузетския технологически институт. Рири от отпадъци на бунището успява да построи свой собствен костюм на Железния човек и така привлича вниманието на Старк.
Ама не е написано/издадено продължението на историята и не се знае какво ще става по-нататък с комикса.
Може съвсем друго да измислят ако изобщо има продължение...
За света на MCU обаче Тони Старк е категорично мъртъв и няма как да го върнат. Той е 'Абсолютна/неотменима точка/събитие' Ако не се случи, ще настане крах на самата вселена.
А Тони нали се жертва за да спаси мултивселената от алтернативния Танос, иначе всичко щеше да отиде по дяволите.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 12:25 от Diavolo

# 267
Така е, но само за тази вселена , където съществуват отмъстителите. В обхвата на мултивселената има много светове, където съществува версия на Тони Старк.

# 268
Така е, но само за тази вселена , където съществуват отмъстителите. В обхвата на мултивселената има много светове, където съществува версия на Тони Старк.

Надали проблемът е, че не могат да измислят plot twist, с който да го върнат. Робърт просто приключи с MCU.

# 269
ааа, ясно. Не съм попадала на тази информация. Жалко, харесвам го като Iron man.

Общи условия

Активация на акаунт