MCU Fandom - тема за филми и сериали от Вселената на Марвел

• 33 762
  • 562
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Капитан Америка: Нов свят (Captain America: Brave New World) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt14513804/

Гледах го на кино и то в ден в който цените на билетите бяха намалени, т.е. промоционален ден. И в залата бяхме само двама човека. А защо се стигна до това положение? Ами причини много и са до болка познати, няма и смисъл отново да се спирам над тях...

Фаза 5 от Филмовата Марвел Вселена е към своя край и за съжаление най-малкото от което се нуждаеха Марвел беше точно този филм и то в такъв момент. Особено след успеха и хайпа по Дедпул и Върколака (основно заради Върколака на Джакман).
Този филм е кърпен много пъти. Не знам колко версии е имал и колко преснимане и рязане е паднало, но уви това винаги води до един резултат - не се получава добър филм! В смисъл не ме разбирайте това не е лош филм и определено става за едно гледане за разтуха. Има екшън, има забавни моменти, каста е добър, само че стои като кръпка във времепространството между вселените...

И коя беше основната идея и история във филма?
Реално гледахме продължението на Невероятният Хълк от 2008 г. WTF, хора?! Ама Едуард Нортън отдавна ''умря'' Уилям Хърт също го няма и т.н. и т.н.
И ей така по между другото са вкарали някои от героите в сериала ''Сокола и Зимния войник'' Ами тези, които не са гледали сериала? Защото този сериал на беше сред успешните на Disnеy+
И кога ще ни се разкаже и покаже нещо ново, освен баналните вече истории за онеправданите афроамериканци?

Плюсове:
Интеракцията между Сам Уилсън и Хоакин Торес (новия Фалкън), хореографията на екшън сцените, динамиката във филма (много бързо ми изтекоха тези 120 минути), каста (над 90% от каста ми хареса), операторската работа, типичния Марвел хумор (тук дозиран добре) и разбира се кютека между Капитан Америка и червения Хълк. Хареса ми между другото черната вдовица, която май, май се е харесала само на мен.
Хареса ми, че акцентираха над 'Адамантия' като най-твърдия познат ни елемент във Вселената, което само по себе си отваря много нови врати.

Минуси:
Режисурата и сценария (твърде разпилени и нефокусирани), визуалните ефекти (доста пари са потрошени за тях, а във филма стояха 'евтинко'), главния антагонист (доста нелеп герой), пропиляването на таланта на Джанкарло Еспозито, изпуснатия шанс с кукловода в сянка, Тадеуш 'Тъндърболт' Рос, който в този филм беше принизен до добро и сърдито старче.
Защо по дяволите го нямаше типичното в началото лого на Марвел? Хора, уважавайте си историята!

Препоръчвам разбира се. Всеки един Марвел фен трябва да го гледа и сам да си състави мнение. И по възможност го гледайте на кино. Въпреки, че този филм спокойно може да се гледа и на малък при добро качество разбира се.

* Внимание: Има важна посткредит сцена
-
6.0 / 6.5

# 481
Ох, да кажем, че беше и очаквано. Но и ревютата ги закопаха. Не знам дали нямат по-лош рейтинг и от Мадам Уеб. А така обичам Антъни и Себастиян... Подозират, че и Thunderbolts го очаква същата съдба.

Ще си го чакам в Дисни+.

# 482
Сами се закопаха с изборите си в този филм и аз също ще го бойкотирам.
Съжалявам за Сам, искаше ми се да е успешен Капитан Америка.

# 483
  • Somewhere far away
Не мисля че ще е толкова лош филма. Просто летвата е много висока заради предишните филми Капитан Америка. Оценката на зрителите не случайно е по -висока от тази на критиците.

# 484
Капитан Америка: Нов свят (Captain America: Brave New World) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt14513804/

Гледах го на кино и то в ден в който цените на билетите бяха намалени, т.е. промоционален ден. И в залата бяхме само двама човека. А защо се стигна до това положение? Ами причини много и са до болка познати, няма и смисъл отново да се спирам над тях...

Фаза 5 от Филмовата Марвел Вселена е към своя край и за съжаление най-малкото от което се нуждаеха Марвел беше точно този филм и то в такъв момент. Особено след успеха и хайпа по Дедпул и Върколака (основно заради Върколака на Джакман).
Този филм е кърпен много пъти. Не знам колко версии е имал и колко преснимане и рязане е паднало, но уви това винаги води до един резултат - не се получава добър филм! В смисъл не ме разбирайте това не е лош филм и определено става за едно гледане за разтуха. Има екшън, има забавни моменти, каста е добър, само че стои като кръпка във времепространството между вселените...

И коя беше основната идея и история във филма?
Реално гледахме продължението на Невероятният Хълк от 2008 г. WTF, хора?! Ама Едуард Нортън отдавна ''умря'' Уилям Хърт също го няма и т.н. и т.н.
И ей така по между другото са вкарали някои от героите в сериала ''Сокола и Зимния войник'' Ами тези, които не са гледали сериала? Защото този сериал на беше сред успешните на Disnеy+
И кога ще ни се разкаже и покаже нещо ново, освен баналните вече истории за онеправданите афроамериканци?

Плюсове:
Интеракцията между Сам Уилсън и Хоакин Торес (новия Фалкън), хореографията на екшън сцените, динамиката във филма (много бързо ми изтекоха тези 120 минути), каста (над 90% от каста ми хареса), операторската работа, типичния Марвел хумор (тук дозиран добре) и разбира се кютека между Капитан Америка и червения Хълк. Хареса ми между другото черната вдовица, която май, май се е харесала само на мен.
Хареса ми, че акцентираха над 'Адамантия' като най-твърдия познат ни елемент във Вселената, което само по себе си отваря много нови врати.

Минуси:
Режисурата и сценария (твърде разпилени и нефокусирани), визуалните ефекти (доста пари са потрошени за тях, а във филма стояха 'евтинко'), главния антагонист (доста нелеп герой), пропиляването на таланта на Джанкарло Еспозито, изпуснатия шанс с кукловода в сянка, Тадеуш 'Тъндърболт' Рос, който в този филм беше принизен до добро и сърдито старче.
Защо по дяволите го нямаше типичното в началото лого на Марвел? Хора, уважавайте си историята!

Препоръчвам разбира се. Всеки един Марвел фен трябва да го гледа и сам да си състави мнение. И по възможност го гледайте на кино. Въпреки, че този филм спокойно може да се гледа и на малък при добро качество разбира се.

* Внимание: Има важна посткредит сцена
-
6.0 / 6.5

Според мен, колкото й да обичам Харисън Форд той е прекалено стар за ролята на Рос. Не знам Уилям Хърт на колко години е починал, но във всеки случай изглеждаше изключително запазен за възрастта си и с повече е енергия. Трябвало е да потърсят някой подобен, а не точно Харисън. Освен това според мен Бъки трябваше да е партньор на Сам в този филм и двамата заедно да обучат Хоакин. Защото от къде по дяволите се взе това Бъки да кандидатства за конгресмен?! Няма абсолютно никаква логика при положение, че именно правителството му е навредило най-много.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 07:15 от Mermaid By Heart

# 485
  • Somewhere far away
Вече излязоха първи ревюта на първите два епизода от Daredevil - хората го харесват и то много!

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 15:26 от Deathcrush

# 486
  • София
Следващата седмица ще излезе, ще го видим. 😊
Стария сериал на Нетфликс беше класика, за мен трудно ще го надскочат, но ще видим.

Носят се разни упорити слухове, че премиерата на Avengers: Doomsday (който както знаете трябваше да се казва Династията на Канг) ще бъде отложена от 1 май' 2026 на 6 ноември и дори за 2027 г. Но това разбира се не е официално потвърдено от Марвел и Дисни.

# 487
Е как ще има ревюта на сериала, като той тръгва от 5ти март?

# 488
Е как ще има ревюта на сериала, като той тръгва от 5ти март?

Журналисти, филмови критици и т.н. получават копия от такива неща по-рано, за да могат да си напишат ревютата.

Дори в България медийните прожекции са във вторник или сряда, а премиерите на филмите са в петък. (Единственото нещо, което ми липсва от работата като журналист 😅)

# 489
  • Somewhere far away
Има ли изгледали ?
Аз да!

Първите два епизода са уау. Много емоции, просто много ми харесаха! Няма повече да коментирам, защото всичко останало което ще кажа ще е спойлер.

Скрит текст:
И не мога да повярвам че Фоги вече не е с нас ! Sad

# 490
Доста добре, чак не вярвам. Постарали са се да доближат максимално вайба на стария сериал. И чудесна single shot сцена в началото.

# 491
  • Somewhere far away
И музиката- това ми е един от любимите интро саундтраци. 

# 492
Има ли изгледали ?
Аз да!

Първите два епизода са уау. Много емоции, просто много ми харесаха! Няма повече да коментирам, защото всичко останало което ще кажа ще е спойлер.

Скрит текст:
И не мога да повярвам че Фоги вече не е с нас ! Sad

И аз не мога да повярвам! И то още в първите 10-15 минути! За сега първите два епизода все още ми се струват по-слаби от оригиналните три Netflix сезона, но да видим какво ще стане по-нататък...

# 493
  • Somewhere far away
То пак е нещо... че преди да правят reshoot изобщо не са имали намерение да включат Фоги и Карън в сериала, което според мен щеше да разочарова много фенове, включително и мен.

# 494
E това, което направиха беше още по-разочароващо... не разбрах защо беше необходимо...
Аз най-бих се радвала отново да се появи Електра, ама шансът за това май е 0. Ще се радвам да видя и Джесика Джоунс, както и приятелката на Железния юмрук, която май и тя стана Железен юмрук...

Общи условия

Активация на акаунт