MCU Fandom - тема за филми и сериали от Вселената на Марвел

• 33 610
  • 562
  •   1
Отговори
# 525
Изгледах го и аз и съм съгласна, че е едно добро завръщане към доброто старо време и най-вече, че трябва да спрат с ужасното 3D.

Забележката ми е, че избираха лесния и мързелив път при завръзката, а мен това много ме дразни, че и обижда даже Simple Smile

Но пък абсолютен, безапелационен плюс, че нямаха разтеглени безсмислено сцени (най-вече бойни).

Дяволо, разкажи за образа на таскмастър, моля. Не съм чела подробности и ми стана интересно

# 526
  • София
Таскмастърса е култов и много обичан комиксов герой. Брутален убиец с изключителни бойни умения. И се появява не къде и кога, а в комиксите за Отмъстителите.

Във филма ''Черната вдовица'' вкараха този персонаж така чакан от феновете, но.... вместо мъж избраха да се играе от жена?!?! Рускиня, също вдовица. Онази кифла, Олга Куриленко в ролята. Надигна се голям вой и с право. Тотално съсипан образ, един от най-добрите такива. Не стига, че вместо мъж са вкарали жена, ами и много дразнещо и нелепо написана. И сега в Тъндърболтс* и светиха маслото за 2 минути. Това един вид беше като извинение към фенбазата. Bowtie

# 527
  • София
Diavolo, трябва да си политкоректен Grinning
От вчера филмът е с официалното си заглавие *The New Avengers.

Как се казваш? - Боб. Не, как е позивната ти? - Боб.

Е, нямаше как да ползват и същият актьор Grinning

# 528
  • София
Това някакъв майтап ли е? Предполагам...

Защото:
https://www.imdb.com/title/tt20969586/
https://en.wikipedia.org/wiki/Thunderbolts*

Никога няма да са новите отмъстители, въпреки че наистина ме кефят и са забавни. Просто нямат уменията. Само един Тор ще ги омете за 5 секунди. 😂

Под Боб да не визираш Боб от Тийн Пийкс? 😁

# 529
  • София
Може и на майтап да го правят, но си върви рекламата Grinning

https://x.com/DiscussingFilm/status/1919425932147691718?t=C-06gz … kJL_41AmpCzA&s=19

Боб от Топ Гън Grinning 1 към 1 са го изкопирали Grinning

# 530
  • София
Това е тролене, за да има коментари, хаха
Виж как сами се иронизираха в края на филма използвайки мненията на хората и самият Алексей.
Иначе по принцип в комиксите има всякакви отмъстители, какви ли не версии (примерно Отмъстителите от Ню Йорк, от Чикаго, Новите отмъстители, Децата отмъстители и т.н.). Но оригиналните отмъстители са си едни и това е ясно за всички и те никога няма да могат да бъдат заместени.

Ааа, онзи Боб, да, вярно, хахаха. Едно към едно са. 😁

А, то имаше заигравка и с Гран Туризмо в края покрай Дейвид Харбър. 😀

# 531
Азгледах новия Капитан Америка.....амиииии.......за едно гледане става горе-долу. Не ме грабна, даже нещо не схванах сценария, ама сигурно щото го прекъсвах на няколко пъти.
Тъндърболтс ми се гледа, ама да видим кога.

# 532
На мен не ми харесва, че ни пробутаха няколко пъти кошмарите на Йелена, и веднъж на Джон, а за останалите герои (освен Боб) нямаше нищо. Като изключим подхвърлянето за миналото на Бъки, но това дори не искам да го коментирам. Тук искам да вметна, че наблягането на хетеро връзка (Йелена/Боб) боде очи, защото реално погледнато Бъки Барнс е този, който най-добре знае какво му е на Боб и най-много се доближава до него като история (с единствената разлика, че Боб доброволно се е подложил на експеримент, което всъщност много напомня на Стив Роджърс). Можеше да се насладим на едно чудесно мъжко приятелство/братство между Бъки и Боб (подобно на това на Бъки и Сам, и Бъки и Стив), но вместо това предпочетоха да ни пробутат Йелена и Боб.

В този ред на мисли - преди малко от един фен в туитър научих, че първоначалния сценарии на Thunderbolts* е бил като за "Черната вдовица 2" и Бъки въобще не е фигурирал. Чак след пренаписването са го добавили. И слава богу, защото независимо дали Марвел искат да го признаят или не Бъки Барнс от всички останали им в момента герои (без Локи) и "Нови отмъстители" (само че той е от старите, защото се бори редом със Стив и останалите срещу Танос) в момента им носи най-голяма фен база, редом с Локи. Да не говорим колко разочаровани имаше, че Бъки няма повече сцени във филма, и много хора след такива коментари от фенове, които са го гледали се отказаха да го гледат на кино...

# 533
Аз покрай споменатото от Дяволо попрочетох за Таскмастър и видях, че явно са орязали и променили доста там, което е жалко, защото звучеше като да е имало доста потенциал за хумор там.
Определено хуморът им беше под минимума.

Аз не съм фен на комиксите, гледам само филмите и бях разочарована, че Тастмастър имаше 2 минути екранно време. Знам, че върлите фенове реагират крайно обидено на жени-супергерои, но аз лично щях да съм доволна ако имахме 1:1 като брой този път. Щеше да е приятно разнообразие.

# 534
  • София
Daredevil: Born Again
https://www.imdb.com/title/tt18923754/

9 епизода / подновен за сезон 2 през 2026 г.
Какво ви е сготвил Деърдевила от Адската кухня! 😁

Това шоу отдавна трябваше да излезе, но както знаете, Кевин Файги уволни целия екип след като видя какво са направили и върна титулярния екип от оригиналното шоу по Нетфликс преди години.
Има страшно много 'решутове' и т.н. Като първоначалния план е бил Мюз да е основния антагонист в сериала.
Реално, епизоди 1, 8 и 9 са на новите/стари хора. Епизоди 2, 3, 4, 5, 6 и 7 са от уволнените.

Действието се развива 6 години след историята в шоуто майка и си е директен сикуъл.

-> Има спойлери <-

Хареса ми, останах много доволен!
Не е баш на нивото на оригиналния, но с последните два епизода го изравнява и дори може да го задмине със сезон 2.
Това е най-бруталния и кървав Марвел сериал. С категория Х направо!
Дават си дословно как Наказателя убива корумпирани полицаи и то по брутален начин.
А пък моментът в който Кингпин разчлени лицето на комисар Гало беше потресаващ. Викам си, малее какво е това. The Boys и Invincible ли гледам? 😮

Франк Касъл 'Пунишъра' беше уникален и нямам търпение за сериала с него. Джон Бърнтол е великан.
Интеракциите му с Деърдевила бяха един път.

Най-гадния за мен момент беше убийството на Фоги Нелсън от куклата на конци, 'Пойнтдекстър' а.к.а. 'Булзай'
Направоооооо, нямам думи. 🤐😠
Даже си викам, е не, сега ви спирам мамицата ви. Надявах се да има някакъв туист и да се окаже жив, но уви, не.
Хареса ми вкараната история за Хектор Аяла - 'Белият тигър', като в сезон 2 очаквам племенницата му да го наследи.
Изкефих се и на епизода в банката, хем беше готин и малко извън всичко останало, хем видяхме бащата на Камала Кан (мис Марвел), като банков служител. Много добре им се получи с Мат.

Общо взето всичко с Мат Мърдок (Деърдевила) и Кингпин (Уилсън Фиск, кмет на Ню Йорк) беше ТОП. Просто, Чарли Кокс и Винсент Д' Онофрио са върха.
Много ме дразнеха два персонажа. Единия е Ванеса Фиск, жената на кмета (мръсна гад, тя е поръчала Фоги и много искам да бъде убита), а другия е психоложката, гадже на Мат - Хедър Глен. Няма толкова глупава жена. Че и все кахърна и намилаща на Мат. Дано я разкара.

Имам критика относно това, че много си личаха CGI ефектите. Дано това се отработи за сезон 2.
Очаквам с нетърпение продължението догодина, което според мен ще надгради още историята.
А и няма как, Ню Йорк е под военно положение. Специалните сили и полиция са с Кингпин, а Деъдевила ще събере своя си армия от 'Маскирани'

Ще се съберат ли The Defenders? 😊
А ще видим ли нашите герои в новите Отмъстители, където ще бъка от всякакви герои?
Иначе ако гледаме времевата рамка, Тъндърболтс* е 1 година след събитията в този сериал. 🙂
-
8.0 / 7.5

# 535
Daredevil: Born Again
https://www.imdb.com/title/tt18923754/

9 епизода / подновен за сезон 2 през 2026 г.
Какво ви е сготвил Деърдевила от Адската кухня! 😁

Това шоу отдавна трябваше да излезе, но както знаете, Кевин Файги уволни целия екип след като видя какво са направили и върна титулярния екип от оригиналното шоу по Нетфликс преди години.
Има страшно много 'решутове' и т.н. Като първоначалния план е бил Мюз да е основния антагонист в сериала.
Реално, епизоди 1, 8 и 9 са на новите/стари хора. Епизоди 2, 3, 4, 5, 6 и 7 са от уволнените.

Действието се развива 6 години след историята в шоуто майка и си е директен сикуъл.

-> Има спойлери <-

Хареса ми, останах много доволен!
Не е баш на нивото на оригиналния, но с последните два епизода го изравнява и дори може да го задмине със сезон 2.
Това е най-бруталния и кървав Марвел сериал. С категория Х направо!
Дават си дословно как Наказателя убива корумпирани полицаи и то по брутален начин.
А пък моментът в който Кингпин разчлени лицето на комисар Гало беше потресаващ. Викам си, малее какво е това. The Boys и Invincible ли гледам? 😮

Франк Касъл 'Пунишъра' беше уникален и нямам търпение за сериала с него. Джон Бърнтол е великан.
Интеракциите му с Деърдевила бяха един път.

Най-гадния за мен момент беше убийството на Фоги Нелсън от куклата на конци, 'Пойнтдекстър' а.к.а. 'Булзай'
Направоооооо, нямам думи. 🤐😠
Даже си викам, е не, сега ви спирам мамицата ви. Надявах се да има някакъв туист и да се окаже жив, но уви, не.
Хареса ми вкараната история за Хектор Аяла - 'Белият тигър', като в сезон 2 очаквам племенницата му да го наследи.
Изкефих се и на епизода в банката, хем беше готин и малко извън всичко останало, хем видяхме бащата на Камала Кан (мис Марвел), като банков служител. Много добре им се получи с Мат.

Общо взето всичко с Мат Мърдок (Деърдевила) и Кингпин (Уилсън Фиск, кмет на Ню Йорк) беше ТОП. Просто, Чарли Кокс и Винсент Д' Онофрио са върха.
Много ме дразнеха два персонажа. Единия е Ванеса Фиск, жената на кмета (мръсна гад, тя е поръчала Фоги и много искам да бъде убита), а другия е психоложката, гадже на Мат - Хедър Глен. Няма толкова глупава жена. Че и все кахърна и намилаща на Мат. Дано я разкара.

Имам критика относно това, че много си личаха CGI ефектите. Дано това се отработи за сезон 2.
Очаквам с нетърпение продължението догодина, което според мен ще надгради още историята.
А и няма как, Ню Йорк е под военно положение. Специалните сили и полиция са с Кингпин, а Деъдевила ще събере своя си армия от 'Маскирани'

Ще се съберат ли The Defenders? 😊
А ще видим ли нашите герои в новите Отмъстители, където ще бъка от всякакви герои?
Иначе ако гледаме времевата рамка, Тъндърболтс* е 1 година след събитията в този сериал. 🙂
-
8.0 / 7.5

Смъртта на Фоги хем всички я очакваха, хем си беше шок за всички. Елдън Хенсън е потвърден за Сезон 2, но какво ще правят, дали ще са спомени за Фоги или ще изкарат, че като в комикса е инсценирал смъртта си и е в защита на свидетелите не се знае. Хедър мисля, че вече е аут от живота на Мат. Особено щом разбере, как се съгласи да работи за Фиск... (Актрисата, която я играе - Маргарита е била гадже на Себастиан Стан /Зимния войник/, та винаги като я видя до Мат, се сещам за Себастиан Grinning ) Джон Бърнтал винаги ми е удоволствие да го гледам като Франк Касъл /при все, че съм жена и би трябвало да мразя кървища като тези, които той оставя след себе си Grinning/. За "Защитниците" всички се надяват да се съберат отново. Имаше слухове за евентуално камео на Бъки в този първия сезон на "Born Again", но уви. Все се надявам да го видя заедно с Мат и Франк на екран, защото тези тримата са ми любимите MCU герои но... май за сега няма много надежда.

# 536
На мен този сезон ми е доста далеч от оригиналния сериал.... едно от малкото хубави неща беше отсъствието на She Hulks

# 537
  • София
Пусната е новата анкета! 😊

Моля, гласувайте.
Пита се за Отмъстителите, за предстоящите филми и сериали + оценки на последните два нашумели филма + Деърдевила. 🙂

# 538
Пусната е новата анкета! 😊

Моля, гласувайте.
Пита се за Отмъстителите, за предстоящите филми и сериали + оценки на последните два нашумели филма + Деърдевила. 🙂

Хубава идея за анкетата. Аз гласувах. И за сега явно съм единствената, която смята, че оригиналните отмъстители са заменими. Grinning

# 539
  • София
Анкетата е доста добра. Единствено съм любопитен дали Secret Wars може да има хайпа и приходите на Endgame.

Общи условия

Активация на акаунт