MCU Fandom - тема за филми и сериали от Вселената на Марвел

• 40 381
  • 655
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Много ми се иска да го видя и на голям екран, но сигурно от другата седмица ще го заредят и по кината. Simple Smile

Но да, най-накрая излезе и изглежда обещаващо. Simple Smile

# 646
  • София
От Марвел обявиха нов актьор, който ще играе Черната пантера. Вече няма да е Шури. Ще я наследи синът на Т'Чала, който видяхме в края на втората част.
Black Panther 3 през 2028.

# 647
Добро решение. Харесвам Шури, но пантерата трябва да е мъж. В промото на Дуумсдай ми се стори, че го показват и Шури му се покланя, но не съм сигурна.

# 648
Раян Гослинг е Ghost Rider - нещо, за което феновете говорят от години. Напомня ми като тръпнехме всички дали Къмбърбач ще е Стрейндж ❤️

# 649
  • София
Гледахме снощи Спайдърмен
Много важен филм
Кредит сцената-много любопитна
Много ми хареса, много, няма фанфарите на No way home, но този филм ни подготвя за нещо....
Приключвам, че е много рано още за приказки....

# 650
  • София
Доволен съм от Спайдърмен. Очаквах доста и получих доста. Като цяло са много сполучливи всички части с Том Холанд. Личи си по-голяма намеса на Сони в продукцията.

# 651
  • София
Спайдър-мен: Нов ден (Spider-Man: Brand New Day) (2026)
https://www.imdb.com/title/tt22084616

Има спойлери!

Най-накрая се добрах до Спайди и съм много, много доволен. 😊

Потрошените боксофис рекорди са логични и заслужени.

Това е най-добрата роля на Том Холанд като Питър Паркър и Спайдър-Мен. И това е най-комиксово изглеждащият Спайдър-Мен от абсолютно всички филми за героя през годините.

И не на последно място - това е филмът, в който маската на Спайдър-Мен заема поне половината екранно време. Така и трябва да бъде. Да добавим към този факт и самите цветове на костюма и изчистената визия - големите очи, яркото червено, класическата емблема, релефната мрежа - изобщо, все едно гледаш как комиксът от ръцете ти оживява на големия екран като някаква магия.

Филмът буквално е конструиран като визуално връщане към класическия комиксов Спайдър-Мен. Дори част от екшън кадрите са замислени като пресъздаване на известни комиксови корици.

Четири години след събитията в ''Няма път към дома'' вече съзрелият Питър живее изцяло сам, след като с помощта на д-р Стрейндж доброволно е изтрил себе си от живота и спомените на хората. Превърнал се в защитник на Ню Йорк, където никой вече не го познава, той отдава целия си живот на опазването на града. Но интензивността на задачите води до изненадваща физическа еволюция, която застрашава съществуването му...

Плюсове на филма

Много са!

Освен изброените по-горе факти искам да спомена цялостно актьорския състав, който се справя блестящо и към никого нямам претенции. Само към Трамел Тилман, но всъщност по-скоро към образа му - Уилям Мецгър. И проблемът не е в актьора.

Визуалните ефекти са спиращи дъха. Люлеенето на Спайдър-Мен, скоковете, салтата, изстрелването на паяжината - всичко е на оскарово ниво и е най-доброто, което съм виждал във филм за Спайдър-Мен. Страхотна операторска работа също така.

Отлична режисьорска работа на Дестин Даниел Кретън.
По-земна, по-физическа, по-мрачна. Много по-убедителна драматургия в сравнение с предните филми за Спайдър-Мен с Том Холанд.
Реално Кретън прави повече филм за самотата, отколкото за типичния геройски комиксов екшън. Питър е спасил всички, но е загубил себе си. Може ли Питър да намери отново себе си? Да, може. Какво е лекарството? Да избере отново приятелите си. И да загърби отшелничеството.
Защото да бъдеш герой не означава да бъдеш сам, а отговорността не означава да унищожиш собствения си живот. Питър не може да върне миналото, но може да изгради нов живот и да бъде отново себе си. И точно това е формулировката на ''Нов ден''

Динамиката между Питър Паркър и Франк Касъл (Джон Бърнтол като Наказателят) беше невероятна. Тези двамата буквално откраднаха шоуто като тандем. Имаше толкова много забавни, но и емоционални моменти, особено когато Франк носеше безжизненото тяло на Питър...
И реално има нещо много важно отвъд тяхната динамика. Промяната в Питър и потъмняването на очите (паякът в него взема превес над човека) - крещят: ето в какво може да се превърне Питър, ако не намери изход от самотата си...

Отново имаме могъщия и всепомитащ зелен Хълк. Страхотна динамика се получи и между Брус Банър и Питър Паркър.

Сейди Синк като малката и любима ми Джийн Грей беше страхотна.
Моментът, в който леля Мей успя да и въздейства чрез спомените на Питър, беше един от най-емоционалните мигове във филма.

Ем Джей и Нед бяха най-добрите версии на себе си.
Голямата спекулация на финала? Върнаха ли си спомените? Няма 100% доказателство. Само намеци. Очевидни такива - сълзата на Ем Джей и ръкостискането на Нед с възклицанието ''Питър'' - но не и доказателство, че са си върнали изцяло спомените с Питър...
Според мен истината е някъде по средата. Въпросът е какво ще решат от MCU. Ще разберем съвсем скоро.

Минуси на филма

Малко са и са несъществени.

На първо и основно място - главният антагонист не ми работеше и по никакъв начин не можах да го припозная като някаква реална заплаха. Дали е от актьора? По-скоро не. Образът е написан и заснет по такъв начин, че стоеше някак си нелепо.

И цялата тази организация 'Контрол на щетите' също по никакъв начин не ми стоеше убедително. Знаем, че съществува в MCU, но тук изведнъж е представена като изключително могъща структура. Откъде идва тази власт, кои са, какви са, защо са толкова силни и т.н.? Ясно е, че те ще бъдат големият враг на Х-Мените, но за мен това беше слабо 'интро' за тях.

Може би лек минус е и фактът, че във филма имаше твърде много герои и сюжетни линии.

Сега много хора се дразнят, че във филма не се споменава думата 'мутант'. Първоначално си помислих, че е логично, защото филмът е продукция на Сони, а не на Дисни. Но реално е на Сони в колаборация с Марвел Студио и това, че никъде не се споменава думата мутант, явно е защото от MCU не желаят това име да се използва преди предстоящия X-Men филм.
Така че за мен това не е минус, но обяснявам ситуацията.

Може би някакъв минус обаче е, че твърде много се фиксирахме върху Джийн Грей. Но и това какъв тежък минус може да бъде, след като Сейди Синк се справи чудесно и изпълваше екрана с присъствието си?

Франк Касъл не бил брутален и не гърмял хората в главите. Ехооо, хора, а нима сте очаквали това във филм за приятелски настроеният квартален Спайдър-Мен? 😄

Относно пост кредит сцената:
Има само една и тя е баш на финала, така че ще трябва да останете докрай в киносалона.
Моята трактовка на сцената е, че следващата поява на Спайдър-Мен ще бъде в космоса. А защо и как - ще разберем още тази година.

В заключение, един от най-добрите и емоционално въздействащи филми за Спайдър-Мен изобщо в историята.
Препоръчвам за задължително гледане на голям екран! 🙂
-
8.5

# 652
Топло, топло

# 653
  • София
Излезе тийзър-трейлър на VisionQuest
https://www.imdb.com/title/tt23112594/

Минисериал, 8 епизода.
Старт на 14 октомври. 🙂

# 654
Явно ще ходя да гледам на кино новият Спайдърмен. Очертава се като една от най-добрите поредици за индивидуален супергерой при положение, че е вече трета поредица за Спайдърмен и има известна умора от филми за супергерои. DC просто могат само да вземат пример. А относно трейлърите на Думсдай им се получават много добре. Въпреки, че още ми е тъпо за цялата сюжетна линия с Канг.

# 655
  • София
Един лек спойлер за Спайдърмен.

Не мисля, че по някакъв начин развалят заклинанието на Стрейндж. В една сцена накрая Ем Джей казва успех Питър, а Нед беше там. Накрая като се здрависаха, мисля Нед оттам се сети, че Питър е Спайдърмен. Моя интерпретация Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт