АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 40 982
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Момичета колко ви тежат бебчетата в 36+ седмица?Вече ма втори пореден преглед АГ не може да я измери.Главата и е мн ниско долу,а бедрената кост е абусрд да я измери. Постоянно като усети ехографа и мърда🤷♀АГ въпреки това опита няколко пъти,но то като мърда не става. Изкарва я доста голяма,което и той каза че най-вероятно става грешка заради движенията и. Корема ми е на вълни при последните два прегледа,нз защо като усети и започва да бушува. Притеснявам се така като съм в неведение спрямо наддаването и.Иначе плацентата ми била добре за сега и водите в 36+2 дни съм.

# 151
Привет момичета, много бързо се изписва темата, но да се включа и аз. На село нямаме интернет повечето време и от вчера ни спряха водата, та се наложи да се върнем в апартамента в града.  Вече съм 37 седмица, още нямам никакви признаци за раждане. Малко мрън, става все по- тежко, едва се мъкна, но пак трябва да ходя до строителната борса с мъжо( че не говори български). Но съм го предупредила, че след 12 дни ми е секциото и да се оправя сам.
Имам чувството, че жените трябва все да се правим на супер хора.
Багажа ми е стегнат и в колата, още не мога да се настроя, че бебето идва. Роднините са любопитни, но засега не ми досаждат, знаят, че се дразня. Братовчедка ми и семейството и са си организирали почивка и като ги чувам мислят да ни посещават направо от летището, а бебето ще е едва на 10 дни. Направо ужас ме хваща. Свекървата и мъжа с който живее също са много нетактични и определено ще имаме разправии за миене на ръце, да не си водят кучето,събуване на обувки и  да не мляскат детето(предимно нямат зъби и ми става гадно отсега).
Може и аз да съм крива, но детето си е мое в крайна сметка. Не знам как да съм по- тактична, то май няма как.
Не остана време, ние сме следващите, стискам палци на всички ни. Благодаря за новата тема и коментарите, наистина са полезни.

# 152
Значии, гледах пак лекцията на Елена Василева. Толкова увлекателно и вълнуващо представя нещата, накрая се просълзих!
Направо нямам търпение да си гушна бебката ❤!

Милото, 35+3-около 2700гр.

# 153
Момичета колко ви тежат бебчетата в 36+ седмица?Вече ма втори пореден преглед АГ не може да я измери.Главата и е мн ниско долу,а бедрената кост е абусрд да я измери. Постоянно като усети ехографа и мърда🤷♀АГ въпреки това опита няколко пъти,но то като мърда не става. Изкарва я доста голяма,което и той каза че най-вероятно става грешка заради движенията и. Корема ми е на вълни при последните два прегледа,нз защо като усети и започва да бушува. Притеснявам се така като съм в неведение спрямо наддаването и.Иначе плацентата ми била добре за сега и водите в 36+2 дни съм.

Мен ме изплашиха с едни 2.500гр, в 36+1
Не са точни наистина, по добре май, че не е казал нещо което да те стресне, и да го мислиш. Щом всичко останало е добре и грамчетата ще са добре. Blush
Щом не може и да я измери, значи не е мъничка Stuck Out Tongue Winking Eye

# 154
Bolibon, за кой магазин говориш за пелени и нощница? Мъничко завиждам колко сте активни, аз май финалните приготовления трябва да ги оставя на близките ми, има да се пере бебешко и малко чистене. Иначе благословен да е който е измислил онлайн шопинга.

Момичета, благодаря за насърченията, в болницата сме още, надявам се до петък да овладеем контракциите. Сутринта коремът ми беше пак камък, с дълги и силни контракции но и не бях пишкала цяла нощ. В понеделник са били на 2-3мин със сила около 100 единици по тяхната скала. Слагат ми по 1 до 2 системи магнезий на ден и мускулно дексаметазон за дробчетата на бебо, че още сме 33+4г.с. (макар че върви с 2 седмици и повече напред).

Това е от мен засега.

Rosinka дали не се е похвалила вече някъде по групите?

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 13:23 от Saudadе

# 155
Аз както си мислех, че ехографите дават някаква представа за големината на бебетата започнах да се разубеждавам. Във фейсбук групата на една мацка, която е влязла да ражда са измерили бебето 2300 сутринта, ама много малко, че инжекции за дробчета, вечерта се ражда 3100 🤷

# 156
Все пак много зависи и от задапаратното устройство... Simple Smile

# 157
Пробвах сега да го завия и му подпъхнах пелената под него.Една идея е по-спокоен. Пак се пробужда, но не се стряска, явно е от ръцете...., но как до сега не му правиха впечатление тия малки сладки ръчички.

След като все още не мога да намеря педиатър който да ги приеме за ЛЛ ще се наложи да ги записвам при моят ЛЛ който не е педиатър .

Ходихме на първи преглед след изписването в АГ-то ( в епикризата пише, че имат право на три прегледа в рамките на месеца като недоносени)... изгониха ни...били формално написани, изскали ги от ЗК....ами да бяха казали при изписването...толкова ми паднаха в очите. (портиера ми каза, че предният ден са идвали семейство от Шумен така ги мотали два часа и половина и не ги приели от неонатологията )
 На изписването на на едното детенце ме накараха да попълня карта, че сме получили рекламен подарък от болницата...аз с дете на ръце мъжът ми носеше столчето за кола което се оказа, че на толкова малко бебе няма как да ползваме отиде да докара колата, а аз трябваше да изляза на жегата с малчо...съответно не ми дадоха "подаръка" не съм им за него, а за цялото им отношение на персонала изключая опериращият лекар, анестезиолога и сестрите от реанимация. Всички са киселяци и те карат да се чувстваш виновен, че те работят там.
 Все пак успях да намеря педиатър който да прегледа малкият. Каза, че е добре взехме му капки за колики, пробиотик и витамин Д ( почвал се след 21-я ден на раждане).

# 158
Joy Joy, това за коя болницата става въпрос? Колко тежат малките геройчета вече?
Аз мисля да ползвам тези антистрес пелени като спални чувалчета за сън, за този рефлекс на Моро.

Някоя от вас прави ли си масаж на перинеум?

# 159
Saudadе във Фемили ходих, че ми е близко. Другото място е Мадара, те са един и същи магазин.

Joy можеш да питаш д-р Катя Димова, в ДКЦ на Окръжна болница е. Не знам как ти е като район, не знам и дали ще ги вземе, но е добър педиатър. Аз съм много доволна от нея. Какви капки ви изписаха?

# 160
Аз както си мислех, че ехографите дават някаква представа за големината на бебетата започнах да се разубеждавам. Във фейсбук групата на една мацка, която е влязла да ражда са измерили бебето 2300 сутринта, ама много малко, че инжекции за дробчета, вечерта се ражда 3100 🤷
И не само в Юлската група във фейса,мисля че вече споменах. През цялата бременост уж върви напред и в деня на планово секцио едрото бебче е измерено 3.500 а се ражда 2.800. От августовата група едната дама същи беше с уж все напред и едро вървящо бебче очакваха го големичко,но гледам 3.250. Не че е малко 3.250 но не е това което казваха че ще е. Така че тези измервания май създават повече главоболия отколкото спокойствие. 😏

# 161
Много зависи кой го мери и как е застанало. Баткото на последния преглед докторката не можа да го измери хубаво и каза, че според нея е към 4кг. Роди се 4,050. Малката е родена 3,570, на посшедния преглед 5 дни преди секциото докторката я измери малко под 3,500. В деня преди секциото д-р Свраков като ме приемаше я измери 3,560 и се смя, че утре ще видим с колко е сбъркал. Даже като дойде за нощна и минаваше визитация дойде да пита колко е родена и с колко е сбъркал. Смя се, че е бил точен.

# 162
  • Бургас / Славейков
Joi Joi и според мен са колики .Незнам при недоносените бебета дали можеш да правиш вече масаж след банята ,така се успокояват бебетата.Гледам че акушерките съветват след 1месец да се почва с масажите.Макар ,че аз преди бях почнала и от по рано.Но сега децата различно се гледат.Да питам и тук че се включих в групата на августовски бебета 2022 тези който са с тромбофилия до коя седмица си пият аспирин протект .Че аз съм 36та седмица и доктора  последно ми каза заради висок ддимер да си продължавам фраксипарин ,не че съм го спирала.и дори ми изписа натаспин 2седмици 2по 1.За аспирина нищо не каза и аз си го пия.На тоновете в понеделник 36/37седмица ми каза доктора бебчо беше около2700кг.За 2седмици съм качила около 0.600гр.Ще видим колко кг ще излезе .За мен всичко след 2.500гр.е вече голямо.Тъй като каката се роди преносна 2.550кг.И тогава нямаше такива малки ританки като сега .

# 163
Joy joy аз не мога да дам съвет, тъй като съм неопитна, но искам да изкажа радостта си за малките ви геройчета. Дано идните дни си приберете и другия юнак и се гушите всички заедно вкъщи ❤🤗
Милото, както писах и аз миналата седмица притеснена с изоставащо бебе, ще видя сега в петък колко ще я измери, дано е наддала че не ми се иска да я вади принудително , беше 2400 в 36+2
Много съм се развълнувала от бебевалежа във фейсбук групата, вече има 22 родени бебчета🤗
Nl_Cl, аз си правя такъв “масаж” от около 2 седмици.

# 164
Manoela  и според теб става ли по-разтеглива кожата?

Общи условия

Активация на акаунт