Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 9

• 41 048
  • 787
  •   1
Отговори
# 330
  • София
приятно се изненадах, че Фотографията са обновили сайта си и вече може да се видят учебни планове, дневен режим... изобщо повече информация има.
Имат проверка от Националния инспекторат и наличието на актуален сайт е задължителен елемент, който се изисква, явно това ги е стимулирало Grinning
С удоволствие забелязах, че са сложили рисунка на дъщеря ми в раздел Компютърна анимация Blush

# 331
  • София
Аз пък съм с обратното мнение за сайта им. Мобилната версия нещо не е довършена, има неактивни раздели...не се вижда информация за приемния изпит. Дано е в процес на разработка още.

# 332
  • София
Аз пък съм с обратното мнение за сайта им. Мобилната версия нещо не е довършена, има неактивни раздели...не се вижда информация за приемния изпит. Дано е в процес на разработка още.

Не е довършен все още, но и не очаквам да достигне някакви невероятни висоти, дори когато го завършат Simple Smile Във всеки случай е много по-добър от стария им сайт.

# 333
  • София
Кога горе-долу излизат датите на изпитите?

# 334

Мартеа, имате достатъчно време. Миналата година ми казваха, че 2ри срок на 6ти клас е чудесен момент за започване на подготовка. Другото си е вече до детето - да го иска и да си положи нужните усилия.

здравейте, и аз съм с шестокласничка, която ще кандидатства догодина с рисуване. чудя се кой е по-добър вариант - частни уроци или курсове към училището и възможно ли е да започне от 6-ти клас да ги посещава /курсовете/.

# 335
zenata , курсове към кое училище имате предвид?

[/quote]
Кога горе-долу излизат датите на изпитите?

Мисля, че след като РУО София обявят датите за матурите и останалите изпити.
Последните години в НГПИ е било на 01.07; в НУИИ на 02.07 и 03.07, във фотографското няколко дни след това (5-ти или 6-ти).
Не се притеснявайте, винаги има предостатъчно време за подаване на всички документи.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 13:24 от Paper moon

# 336
по-скоро сме се насочили към НУИИ, като не изключвам варианта с учител.

# 337
  • София
Paper moon, от посочените дати за НУИИ за миналата година излиза, че изпитите са били събота и неделя. Това възможно ли е?
Кои матури визирате за обявяване от РУО София? Всички национални изпити се обявяват още в началото на учебната година.
Аз лично съм изключително недоволна от липсата на информация и обявяването й в последния момент. Считам, че като човек имам право на планове, а не да чакам до последната минута. През юни имам служебен ангажимент с пътуване, както и личен повод. Най-малкото не виждам какво им пречи да си изготвят графика за прием по-рано. Но явно не разбирам хората на изкуствата.

# 338
  • София
Paper moon, от посочените дати за НУИИ за миналата година излиза, че изпитите са били събота и неделя. Това възможно ли е?
Кои матури визирате за обявяване от РУО София? Всички национални изпити се обявяват още в началото на учебната година.
Аз лично съм изключително недоволна от липсата на информация и обявяването й в последния момент. Считам, че като човек имам право на планове, а не да чакам до последната минута. През юни имам служебен ангажимент с пътуване, както и личен повод. Най-малкото не виждам какво им пречи да си изготвят графика за прием по-рано. Но явно не разбирам хората на изкуствата.

И аз не разбирам защо не ги обявят по-рано....
Нали няма вероятност да се състоят края на юни? 1,2 юли са събота и неделя. Предполагам, че изпитната седмица ще стартира на 3.07...

# 339
  • София
По спомен миналата година имаше изпити събота и неделя.

# 340
Имаше приемни изпити в събота и неделя, не се съобразяват с това, че са почивни дни. Гледат да ги направят възможно най-скоро след края на учебната година, за да могат да излизат по-бързо класиранията.
Миналата и по-миналата година записването за приемни изпити беше през втората половина на юни.
Ако са обявени датите за изпитите на МОН, не знам какво чакат. Разбира се, че е добре графикът да е обявен по-рано.

Zenata, не съм чувала да има в НУИИ целогодишни курсове за подготовка. Май имаше някакви през последните две седмици преди изпитите, но последните две години май  и тях ги нямаше. Нека някоя майка на дете от НУИИ да каже.
Не е практика към самите училища да има подготвителни курсове. Иначе не е проблем да започне и в 6 клас, защо не.

Pimkie, няма да ги направят в края на юни, защото още имат часове,  имат да си завършат годината, имат и вътрешни изпити за училището, изобщо през юни са доста натоварени.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 16:29 от Paper moon

# 341
Здравейте, Обикновено изпитите в НУИИ са винаги събота  и при много кандидати и в неделя . Преди изпитите обичайно  има двуседмичен курс всеки ден  воден от различен преподавател за подготовка за изпитите. Всеки кандидат може само да отиде и да представи свой творби и да ги обсъди с преподавателя. Следете сайта на училището в него ще има информация.

# 342
Ооо, заредете се с търпение за датите на изпитите. Даже и след като излязат, пак няма предварително да знаете кога точно ще сте разпределени - сутрин или следобед, или даже различни дни в случай на повече от една дата за училище. Окончателното разпределение по дати, часове и зали ще го разберете чак след срока за подаване на документи (за да е ясен на училищните власти броят на кандидатите, за да могат съответно да ги разпределят).
И, да, както и другите са написали преди мен - има изпити събота/неделя. Спомням си, че последните дни на юни и първите на юли, бяхме в някакъв 6-7-дневен маратон всеки ден по нещо (не само изпити, но 3 от дните бяха изпити), и в почивни дни имаше.
Изпитите по рисуване бяха след матурите по български и математика. Но пък резултатите излизат в сравнително по-кратък срок след изпита и в един момент почват да се припокриват и класирания за МК, и такива за МОН.

# 343
  • София
Преди изпитите обичайно  има двуседмичен курс всеки ден  воден от различен преподавател за подготовка за изпитите. Всеки кандидат може само да отиде и да представи свой творби и да ги обсъди с преподавателя. Следете сайта на училището в него ще има информация.
Не бих го нарекла курс, по-скоро има обявени часове за консултация с различни преподаватели. Гледат вече ГОТОВИ рисунки и казват къде да се наблегне и къде имат грешки. По време на пандемията ги бяха спряли, но миналото лято имаше, дъщеря ми каза че е виждала деца да идват.

# 344
Явно е настъпила промяна по време на пандемията , когато дъщеря ми кандидатстваше беше във вид на курс.

Общи условия

Активация на акаунт