Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 9

• 41 029
  • 787
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Дали ще има отворени врати във Фотографското, "Николай Райнов" и 51-во?
https://www.51su.info/post/dni-na-otvoreni-vrati-2023

# 406
  • София
https://npgpf.com/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/

Почва да се запълва картинката с датите. Запазват си своята от миналата година - 05.07.2023

# 407
Сега остава само да обявят и дата за ден на отворените врати Simple Smile Става въпрос за НПГПФ...

# 408
  • София
Здравейте! Дали случайно някой да разполага с информация за подготвителни курсове в НУИИ? Струва ми се, че времето до изпита е вече малко, а на сайта им не пише нищо.

# 409
  • Sofia
Здравейте! Дали случайно някой да разполага с информация за подготвителни курсове в НУИИ? Струва ми се, че времето до изпита е вече малко, а на сайта им не пише нищо.
Миналата година бяха през юни. Следете сайта за повече информация.

# 410
Миналата седмица откриха изложба "70 години НГПИ Св. Лука" на Шипка 6, 2 етаж. Изложбата е с ученически работи от всички специалности. Предполагам, че ще е много интересна за кандидат гимназистинте (и майките им). Заведете децата да разгледат. Мисля, че ще стои до края на месеца.

https://ngpisvetiluka.com/izlojba/70-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0 … 1%83%d0%ba%d0%b0/

# 411
Antoaneta75
Писали сте ми, но сте забранили  получаване на лични съобщения! Не мога да ви пиша обратно.

# 412
  • София
Привет. Тази тема е в затишие, нетипично за това време вече....Да я раздвижим малко...
Наближават изпитите, вече се усеща леко притеснението при моята кандидат-гимназистка.
На матурите отделяме доста голямо внимание също, макар че не разчитам там да се постигнат някакви особени висоти. На изпити за проверка на способности по рисуване още в началото на годината ми отказа да се яви. Навивах я за Райнов, но получих категоричен отказ. От една страна може би е по-добре, не знам дали щеше да смогне да се готви и за такъв изпит, голямо търчане беше тая година по курсове и уроци, а тя не е от най-организираните.

Голямата цел и мечта е Приложното, после НУИИ и накрая Фотографията. Като Фотографията я подценява доста, но в крайна сметка си е резервен вариант.

Доста напредна като рисуване. Естествено винаги може и повече. Надявам се да се получат нещата, защото усещам, че ще е голямо разочарование...Опитвам се да я балансирам и леко заземявам, не знам доколко успешно.

Следя НУИИ за курсовете, кога се провеждаха миналите години, имате ли спомен? Иска ми се да ги посети финално, ако има нещо за доизкусуряване....

# 413
  • София
В Полигафията има посочена и дата за изпит по български език. Тя за Библиотекознание ли е само или за всички специалности?

# 414
Един непоискан  съвет  от мен, дано ме разберете правилно.
Набор 2009 е доста по-голям от набор 2008, а набор 2008 имаше много повече кандидатстващи деца, от минали години. Та бъдете подготвени за това и не сравнявайте оценките от миналата година.
2021ва е имало деца влезли с оценки 3.80, 2022ра мисля че под 4.50 не паднаха оценките.

В никакъв случай не искам да ви обезверявам, но подгтовете си и подгответе децата си, че конкуренцията ще е по-голяма, особено тази година.

Успех!

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 16:22 от alina_si

# 415
  • София
В Полигафията има посочена и дата за изпит по български език. Тя за Библиотекознание ли е само или за всички специалности?
Само за библиотекознание.

# 416
  • София

Голямата цел и мечта е Приложното, после НУИИ и накрая Фотографията. Като Фотографията я подценява доста, но в крайна сметка си е резервен вариант.

Едно към едно с моя младеж.

Аз вече съм доста притеснена, той напротив- става по- уверен. Дано да е прав, аз не мога изобщо да преценя как се справя. Видимо е доста по- добре от началото, но не знам дали е достатъчно. Дано му се получи, че съм сигурна, че няма да се чувства добре в друго училище. Добре, че има сестра- близначка да го спасява с НВО, че вероятно резултатите му там хич няма да са ок.

# 417
  • София
Един непоискан  съвет  от мен, дано ме разберете правилно.
Набор 2009 е доста по-голям от набор 2008, а набор 2008 имаше много повече кандидатстващи деца, от минали години. Та бъдете подготвени за това и не сравнявайте оценките от миналата година.
2021ва е имало деца влезли с оценки 3.80, 2022ра мисля че под 4.50 не паднаха оценките.

В никакъв случай не искам да ви обезверявам, но подгтовете си и подгответе децата си, че конкуренцията ще е по-голяма, особено тази година.

Успех!

Напълно наясно сме с набора, ясно помня липсата на места в родилното Laughing. Темите назад съм изчела по два пъти, така че съм ориентирана за главоломното нарастване на броя кандидати.
Аз лично съм реалист, дори лек песимист. Тя е по-оптимистично настроена. Ще видим. Каквото стане Simple Smile

# 418
Аз знам, че сте наясно, в никакъв случай не го казвам с лошо или да споря с вас.
Успех на всички.

# 419
Само за библиотекознание.
И още една специалност имаше там с български - Полиграфия може би.
Но в това училище, по отношение на изпити и специалности, положението е или - или. Т.е. всяка от специалностите е или с рисуване, или с български, и нито една не е и с двата изпита.

Общи условия

Активация на акаунт