Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 9

• 40 603
  • 787
  •   1
Отговори
# 540
В Проф. Марин Дринов едната тема за фигуралната композиция е била Дъжд, а за декоративната са били - Животни за детски тапет и Плодове за опаковка за подарък.

# 541
  • София
Допълвам: в 3 СУ - другата тема за фигурална е била Хоро.
Явно същото като в 51 СУ.

# 542
Бихте ли споделили за 51во и за 3то СУ какви са били темите за декоративна композиция? Дъщеря се подготвяше за този вид композиция за изпита и ни е много любопитно : )

# 543
  • София
Да, и моят се прибра от 51во- Дъждовен ден и Хоро. За декоративната каза- плодове или животински мотиви.

# 544
  • София
Бихте ли споделили за 51во и за 3то СУ какви са били темите за декоративна композиция? Дъщеря се подготвяше за този вид композиция за изпита и ни е много любопитно : )
Два поста по-нагоре. Проф. Марин Дринов е 3то СУ.
 Ето и за 51во се появи информация. Явно тук има съвпадение и на фигурална, и на декоративна композиция.

# 545
  • Къде ли не
В 140-то са като в НСУ:
Фигурална композиция - Зоопарк, Приятели
Декоративна - морско дъно за плочки, пеперуди за шал

# 546
  • София
Моето дете "закри" изпита в НСУ . Рисувала е "Морско дъно"-десен за теракот. Доволна е, беше се омазала добре, та и гамата видях Grinning

# 547
  • Варна
За Варна знае ли се каква е била темата?
Дъщеря ми беше на изпит в Хуманитарната във Варна. Темите за фигуралната композиция "Човекът и морето" и "Човекът и улицата".
Декоративната не я е запомнила, но май нещо лятно каза, че е било.
Тя е рисувала по темата с морето.

# 548
  • Варна
Дъщеря ми беше на изпит в Хуманитарната във Варна. Темите за фигуралната композиция "Човекът и морето" и "Човекът и улицата".
Имате ли информация, колко деца са се явили?
Нещо не мирам такава.

# 549
Нещо не мирам такава.

Не знам, но дъщеря ми каза, че в нейната стая са били 4 деца от нейното училище (където мисля, че са 6 паралелки). Трите момичета, с които тя ходи заедно на уроци, също са от едно училище. Ако приемем, че средно по 2-3 деца от училище кандидатстват и в София има към 200 училища, можем да предположим (с огромен процент вероятност за грешка Smile ), че са се явили около 500 деца общо.

# 550
Нещо не мирам такава.

Не знам, но дъщеря ми каза, че в нейната стая са били 4 деца от нейното училище (където мисля, че са 6 паралелки). Трите момичета, с които тя ходи заедно на уроци, също са от едно училище. Ако приемем, че средно по 2-3 деца от училище кандидатстват и в София има към 200 училища, можем да предположим (с огромен процент вероятност за грешка Smile ), че са се явили около 500 деца общо.

За изпита  "Проверка на Способностите" на МОН са много повече.
Аз не помня от предишни години, имаше ли някъде информация колко деца се явяват на този изпит в София?

Интересно колко ще се явят на изпитите към МК тази година.

# 551
  • Къде ли не
От нашето училище се е явила една цяла паралелка плюс седем - осем деца от нашия клас, има още два класа за които нямам данни колко са явилите се деца, но и там сигурно са не по - малко от пет. Та горе - долу 45 само от едно училище. Simple Smile
Обаче си мисля, че от СМГ например, няма да се е явило нито едно.

# 552
Интересно във Варна колко са кандидатствали? Децата се борят за 26 бр по МОН и 26 бр по МК 😟, а желаещите май са доста.

# 553
  • Варна
Нещо не мирам такава.
Не, нямам информация. И на мен ми е интересно конкретно за Варна, защото при нас с този изпит се влиза само в Хуманитарната и в едно училище в Аспарухово, за което аз едва тази година разбрах честно казано.
А с изпита на МК пък само в НУИ при нас може.
Интересно във Варна колко са кандидатствали? Децата се борят за 26 бр по МОН и 26 бр по МК 😟, а желаещите май са доста.
Само за НУИ миналата година са били 100 и няколко като в това число влизат и тези, които са учили там до 7ми клас и също се предполага, че са добре подготвени. Иска ми се да отпуснат и в двете специалности по 1 цяла паралелка. Интерес определено има.

# 554
В НУИ Вн си има една цяла паралелка само за такава насоченост. 18 деца са ИИ и 8са  рекламна графика, докато останалите две паралелки ( 2 по 26) обхващат всички инструменти, пеене и танцуване. Така че няма да има повече, това е максимума и спрямо базата на училището.

За сравнение да каже че годината която моето дете кандидатстваше бяха около 120 деца за 26 места. Той беше преди това ученик в НУИ, така че мога да споделя, че след седми клас от тяхната паралелка влязоха точно половината. Рисуването е процес, който не търпи застой. Много от децата влезли след 4 клас просто изпаднаха в летаргия и не прогресираха. Затова така се процедира в НУИ и това според мен е много полезно, не бива да се лежи на стари лаври. Детето трябва да се доказва че работи, твори и се развива. Малко са две паралелки с изкуства за Варна, но така е било винаги. Който иска да се занимава с изкуство и  : или не иска да учи в НУИ;  или не е влязъл в НУИ;  ще го прави по друг начин, примерно ще ходи на уроци. И има много деца, които го правят.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 23:30 от _re_ge

Общи условия

Активация на акаунт