Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 9

• 40 594
  • 787
  •   1
Отговори
# 555
От нашето училище се е явила една цяла паралелка плюс седем - осем деца от нашия клас, има още два класа за които нямам данни колко са явилите се деца, но и там сигурно са не по - малко от пет. Та горе - долу 45 само от едно училище. Simple Smile
Обаче си мисля, че от СМГ например, няма да се е явило нито едно.

Да се включа тук. Синът ми се яви вчера в 140-то. От СМГ е, седми клас. Единствен от всички седми класове Simple Smile. Рисуването му е хоби и наследство от родител. Има интерес към паралелките с дизайн и анимация. Но, мисля, че интересът му към математиката, който идва от това, е вече се справя добре с нея, е по-голям. Може би в бъдещето ще комбинира двете дисциплини. Не е ходил на уроци/курсове по рисуване и нямам големи очаквания от резултатите на този изпит, нито той. Но както за всеки изпит, съм сигурна, че е дал всичко от себе си.

# 556
От нашето училище се е явила една цяла паралелка плюс седем - осем деца от нашия клас, има още два класа за които нямам данни колко са явилите се деца, но и там сигурно са не по - малко от пет. Та горе - долу 45 само от едно училище. Simple Smile
Обаче си мисля, че от СМГ например, няма да се е явило нито едно.

Леле! Това звучи изумително и вероятно е свързано със спецификата на самото училище. Какъв е профилът на тази паралелка, която се е явила цялата на изпит по рисуване? 🤔

# 557
  • Къде ли не
Профила е изобразително изкуство. Simple Smile Не, че всички в паралелката знаят защо са там, но така си вървят от първи клас.

# 558
Профила е изобразително изкуство. Simple Smile Не, че всички в паралелката знаят защо са там, но така си вървят от първи клас.

Аха. Бях сигурна, че ще е нещо такова. 😀 Нали разбирате колко подвеждаща обаче звучи информацията от предния ви коментар, без уточнението, че става въпрос за паралелка с профил изобразително изкуство. 😉 Колко такива паралелки има в София? То е ясно, че от такива паралелки ще се явят, ако не всички, то поне почти всички деца. Това обаче не променя средния процент на децата, идващи от общообразователни паралелки, които са се записали на изпит по рисуване. 🙂

# 559
Ще съм благодарна ако някой сподели мнение за специалностите Детски играчки и Дърворезба в НГПИ. По-специално ме интересува в Детски играчки учениците учат ли се да обработват различни материали - например дърво, метал (за текстил е ясно, че работят). Използват ли работилниците и обучават ли се от преподаватели от другите специалности? За дърворезбата ме интересува качеството на обучението - например в сравнение с училището в Трявна и как се реализират учениците.

# 560
Има ли майки, които са записали тези дни децата си за изпитите?
До къде ли са стигнали с входящите номера в различните училища? Thinking

# 561
  • София
Привет,
Подадох заявление в св.Лука и получих имейл, че е отразено. Но за сметка на това от Полиграфията ни звук, ни стон. Замислям се дали съм изпратила формуляра или трябва да пробвам отново. Или пък да отида на място?Някой подал онлайн заявление там, получил ли е потвърждаващ имейл?
Входящите номера доколкото знам на по-късен етап ще ги изпратят. Надявам се!

# 562
Късно вечерта подадох заявление онлайн във Фотографията, веднага получих обратен отговор на имейла с входящ номер, като беше номер над 190/умишлено не уточнявам номера ни/.Подадох и в НУИИ, там беше над 240 номер, получих мейл тази сутрин.Blush..

# 563
  • София
Късно вечерта подадох заявление онлайн във Фотографията, веднага получих обратен отговор на имейла с входящ номер, като беше номер над 190/умишлено не уточнявам номера ни/..Blush..
Благодаря! Пробвам отново и ако не получа, ще се разходя до там.

# 564
Ще съм благодарна ако някой сподели мнение за специалностите Детски играчки и Дърворезба в НГПИ. По-специално ме интересува в Детски играчки учениците учат ли се да обработват различни материали - например дърво, метал (за текстил е ясно, че работят). Използват ли работилниците и обучават ли се от преподаватели от другите специалности? За дърворезбата ме интересува качеството на обучението - например в сравнение с училището в Трявна и как се реализират учениците.
Ще отговоря, доколкото имам информация, и с уговорката, че не са преки впечатления от обучение там. Понеже сме ходили на ден на отворените врати, тогава имаше базар и се предлагаха за продажба чудесни обици, изработени от ученици. Децата, които ги бяха правили ни обясниха, че са специалност Детски играчки и голям неин плюс е именно обучението да работят с различни материали - за метал не знам, но различни полимери, близки било до глина, било до пластмаса - да. А предвид, че имаше показани и доста дървени играчки, със сигурност и с дърво работят.

# 565
  • София
От Св. Лука получих днес вх.номер, подадох на 19.06.
От Фотографията само потвърждаващ мейл. Да очаквам ли още нещо да пуснат, не разбрах...

# 566
  • София
Аз от Св. Лука нямам входящ номер, също подадох на 19.06. А от Фотографията автоматичният отговор съдържа и входящ номер.

# 567
  • София
При вторият опит за подаване на заявление във Фотографското вече и ние имаме вх.номер. Над 250
Св.Лука нямам. Подадох вчера.

# 568
Да уточня че   входящите номера не са навсякъде поредни. На партиди са.

Уточнявам и Дописвам - че важи за НУИ Вн.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 12:30 от _re_ge

# 569

В специалност детски играчки работят с всякакви материали. Работят и с метал и с дърво. Играчките работят с най-много материали.
За реализация след завършване на училището - зависи от конкретното дете - какви са неговите лични амбиции и цели.
Учениците са доволни. И от двете специалности.
Стъклото също е много хубава специалност, за съжаление повечето деца я пишат като последно желание. Но като започнат да учат в училището осъзнават колко е интересна.

При подаване на заявление пишете всички специалности! Задължително! Никога не се знае... Успех!

Rege, за къде казваш, че не са поредни входящите номера? В София в НУИИ и НГПИ са поредни. Поне миналите две години така бяха.

Общи условия

Активация на акаунт