Спирала със сребърни нишки и процес

• 578
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, навила съм се да си сложа спирала със сребърни нишки.
Моля, споделете мнения как я възприема тялото Ви и моля опишете процеса. Слагат ли упойка, лично аз държа да е максимално безболезнено. Усеща ли се след това и има ли промени в цикъла. Всяко мнение ще ми е от полза.
Приемам и други предложения относно различни видове спирали.

# 1
Аз съм с най-обикновена медна. Трета ми е, не съм имала никакви проблеми.
Процесът е следния - посещение на акушер гинеколог, преглед да не сте бременна, вземане на проба за цитонамазка и за микробиология. Изчакване на резултатите от изследването, ако има нещо се лекува, после тия стъпки се повтарят.Ако  всичко е ОК, уговаряте ден за слагане на спиралата, обикновено е към края на менструацията, докато шийката на матката е все още отворена. Носите спиралата, дезинфекцират шийката с нещо, което леко щипе, но чак болезнено не бих казала, че е.Упойка няма никаква.  Слагат ви спиралата. И от там вече никой не може да каже какво и как ще е, защото всеки организъм е различен. Може да я приеме, но може и да я отхвърли.
Не я усещам. Мъжа ми също. Ако се усеща от партньора, отиваш да ти скъсят конците още малко.
Промени в цикъла поне при мен имаше - зацапване около овулацията за ден-два. Самата менструация е доста по-оскъдна, поне при мен.
Спиралата е подходящ метод за моногамни двойки, защото по конците всякакви инфекции се предават доста по-лесно.
Освен това, трябва да сте родила поне едно дете.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 21:37 от Анонимен

# 2
Може би имате предвид Спирала Мирена - хормоналната спирала. Питах моя гинеколог и той е против тази спирала да се поставя на млади жени и нераждали жени изобщо. Като цяло изобщо не одобрява всякакви спирали, именно заради този конец, който виси - той е вход за всякакви бактерии и гъбички. Обясни ми, че вероятността от гъбички и бактерии е доста голям. Така се получават инфекции на влагалището и/или пикочният мехур.

# 3
Не е Мирена. Освен нея има и други спирали. Има с медни нишки, със сребърни и със златни.
Точно заради инфекциите се препоръчва като контрацептивен метод на моногамни двойки.

# 4
Не е Мирена. Освен нея има и други спирали. Има с медни нишки, със сребърни и със златни.
Точно заради инфекциите се препоръчва като контрацептивен метод на моногамни двойки.

Всеки премерва положителните и отрицателните неща и накрая взима решение дали да си постави каквото и спирала, или не!!!

# 5
А аз къде съм казала обратното?

Общи условия

Активация на акаунт