Хърватия - Тема 3

• 47 017
  • 785
  •   1
Отговори
# 525
Ееми... във висок сезон сте там Grinning Когато влезете, тогава. Лошото е, че при този народ вътре, едва ще се разминавате по тесните пътеки от туристи.

# 526
Оо,не прекрасно е,вече седмица сме тук.Навсякъде има хора,но се ходи спокойно.Много курорти и градчета разгледахме.Проблемът беше на идване на магистралата (и не сме го очаквали), след Заггреб докато се раздели пътя на две,по-големия поток коли тръгнаха надолу ,към Сплит и Дубровник. Много ми харесва Истрия,района е малко гурме,лозя и маслинови дръвчета навсякъде, и прекрасна храна....

# 527
Здравейте, някой пътувал ли е от Задар за летище с болт или Юбер? Задължително през приложение ли се поръчва или може като такси да се хване от стоянки ?

# 528
Плаща се от приложението. Няма как да го хванеш от стоянка.

# 529
Здравейте,
влизам в темата с бърз въпрос.Ще пътуваме до Плитвичките езера с кола, със спане в Бихач/Босна/Питането ми е от къде е по добре да влезем в Босна-през Жасеновач както ми го дава Мапса или от друго място.
Виждам,че след моста в Жасеновач има два варианта-в ляво към границата с Босна и в дясно през села в Хърватия и влизане в Босна през Hrvatska Kostajnicaили от друго място.Моля за съвет

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 12:30 от wilwil

# 530
Ние вчера се завърнахме от Хърватия,с прекрасни впечатления съм.  Не мога да помогна за пътя,защото ние си бяхме с кола,но спахме между Карловац и Загреб.Но ако имате други въпроси за организацията около езерата,ще съдействам

# 531
Ние вчера се завърнахме от Хърватия,с прекрасни впечатления съм.  Не мога да помогна за пътя,защото ние си бяхме с кола,но спахме между Карловац и Загреб.Но ако имате други въпроси за организацията около езерата,ще съдействам
Кой маршрут избрахте,билети на място ли купувахте?

# 532
Билетите купихме онлайн,явно повечето действат така,защото на каса билети имаше 5-6 човека само.Така че и там става.Ние взехме маршрут С ,даваха го 4-6 часа.Ние го направихме за 5 часа най-спокойно. Много е достъпно,на малко места има катерения. Жегата не плаши,защото голяма част от времето се върви под дървета

# 533
да влезем в Босна-през Жасеновач
Може би имаш предвид Ясеновац.  (Jásenovac, с ударение на първата сричка)

# 534
да влезем в Босна-през Жасеновач
Може би имаш предвид Ясеновац.  (Jásenovac, с ударение на първата сричка)
Може би ,да.Май това имам в предвид:smile:

# 535
Здравейте отново съм аз,имам нужда от помощ ,ако някой е ходил от трогир до Сплит с градски транспорт,моля да спосели подробности-от къде се хваща автобуса,номер, къде трябва да слезем за пристанището, а също в обратна посока от Сплит до Трогир .Няма да откажа и помощ ,за Дубровник.Ако някой е нощувал в района на Mokosica,и с градски транспорт е ходил до Дубровник,ще съм благодарна да сподели.

# 536
  • Пловдив
Здравейте. Къде в сайта мога да намеря  информация за маршрутите -  търсих но не откривам.

# 537
Здравейте. Къде в сайта мога да намеря  информация за маршрутите -  търсих но не откривам.
Може би това търсите?
https://np-plitvicka-jezera.hr/en/plan-your-visit/istrazite-jeze … -tour-programmes/
и това
https://np-plitvicka-jezera.hr/en/plan-your-visit/istrazite-jeze … /how-to-get-here/

# 538
  • Пловдив
Може би това търсите?
https://np-plitvicka-jezera.hr/en/plan-your-visit/istrazite-jeze … -tour-programmes/
и това
https://np-plitvicka-jezera.hr/en/plan-your-visit/istrazite-jeze … /how-to-get-here/
Благодаря, да точно това е. Ако взема билети онлай, трябва да съобразя входа, от който се влзиза за съответния маршрут, нали така? След това, като сме на място, как се ориентираме за избрания маршрут -  маркировка ли има, защото виждам, че още два маршрута търгват от Вход 1?
Ще нощуваме в Загреб и мислим да изпозваме автобус до там? Ако имате препоръка за фирма превозвач, ще съм благодарна.

# 539
Да, отивате на входа, за който са ви билетите. Маркирани са маршрутите и има табла с карти на самите езера, които да ви информират и упътват.
За автобуси не мога да помогна, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт