Хърватия - Тема 3

• 49 116
  • 804
  •   1
Отговори
# 795
  • In transit
И аз бих пропуснала Блед. Особено щом ще се връщате до Загреб, ще е препускане.
Вараждин е красив, но пак си е път дотам, 80 км на посока.

# 796
  • Варна
Защо не смените едната нощувка? Лично за мен в Загреб няма какво толкова да се гледа, буквално за един ден ще обиколите там.

# 797
Най-вече да не мъкнем багаж напред назад, въпреки че ще сме само с ръчен багаж и количка за детето, за да не се налага да го носим много(на 3г). Планът е сутрин да излизаме и чак вечер да се прибираме. Ще помислим и този вариант за една нощувка в Любляна.

# 798
  • In transit
Пламена, с рент-а-кар ли ще бъдете или с автобус между дестинациите?

# 799
Мислех да сме с автобус, че не знам дали рент а кар няма да имат по-специални изисквания като се излиза извън границите на държавата. Ще проверя това обаче, както и дали няма да ни излезе същото/ или подобна цена рент а кар спрямо билети за автобуса.

# 800
Абсолютен overkill, с малко дете и автобус, колкото и да обикаляте цял ден, изберете си едното и си спестете излишно напрежение.

# 801
  • In transit
От Загреб до Любляна са почти 2 часа на посока, ако сте с автобус и с малко дете, не знам доколко ще ви е комфортно. Аз бих останала само в Загреб, има достатъчно паркове, места където да се разхождате без да бързате, заведения, където да похапнете. Загреб е много приятен за малко дете – компактен, зелен и без прекалена лудница. Има зоологическа градина, може да отделите няколко часа да я разгледате. Може да отидете до Максимир парк, Техническия музей Никола Тесла, Фуникуляра.

# 802
Да, зоопаркът е компактен и е в самия парк, може да продължите разходката.

# 803
Преди дни се върнахме от Задар и докато ми е прясно ще разкажа. Дано да е полезно.
На нас изключително много ни хареса. Бяхме на полуострова, в стария град. Градът е много красив, с малки тесни  улички. Имаш усещането, че си в Италия. Сега в сезона беше пълно с хора и въпреки навалицата има изключителен чар. Навсякъде има заведения и малки магазинчета. Храната е прекрасна. Има всичко - италианска, балканска, риби, баничарници навсякъде. За мен старата част е оптимално място за настаняване. Можеш да отидеш навсякъде пеша. На алеята разбира се лудницата е най-голяма, но пък морския орган и залезите са много красиви. На плаж ходихме пеша на около 20-30 минути. За хора, които не познават каменните плажове сигурно ще е странно. Мнението масово на българина (от четенето във форума) е, че било ужасно. За нас каменните плажове са нещо нормално, дори ги предпочитам пред пясъка. Носете си обувки за вода и подложки (ние си плажуваме на хавлиите). Има най-различни възможностти - да се лежи на бетонните платформи, но пък там водата и дълбока и влизаш да плуваш директно, има възможност да си под боровете, имаше чадъри и шезлонги, но ние си избрахме едно по-диво място с плитък плаж на Kolovare. На мен лично тази зеленина и борове, в комбинация с каменна ивица и синя вода най-много ми харесва. Има душове и тоалетно на близко разстояние.
От литището се стига спокойно с автобус до стария град за около 25 минути. Това е разписанието, като на нас обаче един шофьор ни каза, че има автобуси през 20 минути. Цената е 5 евро на човек. Спирките са 3, но на едната не се наложи да спира. Може да се ползва Uber. Цената варира според времето. Ние избрахме автобус и на отиване и на връщане. Uber ползвахме за шопинг в Supernova.

Цените: ние бяхме трима. Едно нормалнш хранене за нас беше средно между 60 и 80 евро, зависи къде и какво. В баничарниците закуските са по около 2-3 евро, давахме грубо 11-15 евро. Кафето, капучино и подобни са между 2,5 и 3 евро, безалкохолни напитки 3-5 евро, топка сладолед е между 2,5 и 3 евро, като не е малка топчица от лъжица, а порция достатъчна за един човек, пиците са между 11-17 евро, ядохме и чудесни фокача-сандивичи по 9,50 евро, Безалкохолните коктейли са средно 9-10 евро, бирата около 4-6 евро.
Ако сте в стария град спирката е на много удобно място и в близост има място да си оставиш багажа. Всъщност такива места имаше много. Ние ползвахме едно със служител, където просто си оставяш багажа на едни рафтове, доста старо и запуснато, но нямахме проблеми. Плаща се по 5 евро на куфар или раница. За 8 часа платихме 20 евро. Други места видяхме с клетки и дигитални ключалки. Не сме ги ползвали. Цената на едната беше по-ниска, но пък клетките ми се сториха малки.

# 804
Благодаря за споделеното. И аз ходя на море в Хърватия, прекрасно е.

Общи условия

Активация на акаунт