Професионални серии за коса - тема 156

• 64 452
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Загледах накъсването на косата ми и забелязах, че има едни като обезцветени участъци на косъма и като го дръпна точно там се къса веднага без усилие. Дали ми липсва протеин? Имам маската 8-ца на олаплекс и bond repair маската на алтерна, ползвам поне веднъж на 2 седмици, ползвам и хайверът за обем на Алтерна, та мислех, че няма кой знае каква липса на протеин. Но от нещо се получава това “пречупване” на косъма и се чудя от какво.

Моята коса спря да се къса, откакто слагам протеин на почти всяко миене, явно него харесва най-много, или от това има нужда. Пробвай с повече.

# 631
Благодаря Ви за отговора! Каква е вашата коса? Каква я усещахте маската - хидратираща или балансирана?
Кои други маски сте използвали и сте доволна? Flowers Tulip

Аз ползвах тази маска на Керастаз, но за мен беше нищо правеща.
Хем сплъстена коса, хем не усещах някак да прониква в косъма, лепкава😀
Имат много по-хубави маски, не я гледай тази.

# 632
А дали се усеща наистина по-чист скалпа?
Ползвах ги миналата есен, също бяха pure post. Чувствах скалпа по-чист и съм доволна, но миризмата беше толкова силна, че ги нанасях след измиване само в неделя - моят "мързел-ден". Понеделник сутрин миех косата пак преди да отида на работа. Шампоанът като че ли не мирише толкова силно.

# 633
Наистина миришат ужасно тия ампули. Аз пробвах веднъж, използвах половината ампула, но така и не стигнах до втори път. Много ми беше неприятна и силна миризмата.

# 634
Може ли някой да напише каква е добрата практика да се ползват маска или балсам "за подхранване" и такива с протеин? И как се редуват и използват с оставащ на косата продукт

# 635
Тези за подхранване обикновено са с протеин:

# 636
  • Варна
Подхранващите маски обикновено са балансирани с превес на хидратацията. Има и такива с по-протеиново усещане,които са подходящи за храна на тънки.слаби коси,за да не залепнат за скалпа.

Radi_fit няма как да се даде точна формула. Всичко е до усет и нужди на косата. Аз примерно ползвам много повече протеинови и балансирани маски с превес на протеина както и протеинови терапии,но веднъж седмично правя еластисайзър с ЯЧРМ за поне 2ч. и така си пазя баланса.

# 637
Здравейте, може ли да предложите продукт за оформяне и фиксиране на коса, така че след оформянето да  стои по-продължително фиксирана за деца момчета (на 7-8г.)?😊

# 638
Йо браво за колекцията❤️. Ме
 виждам специфичен продукт,който да не е ОК след всеки протокол. И Ланза ниим и кератина и марокан съм ги ползвала продължително само тях. Капките на Оуей фи смесвам с всичко кремообразно,за което се сетиш.  Профайбърът мирише разкошно и също е Ок винаги.
Благодаря ви.А между другото вие ми дадохте много съвети.Ноо пообърках се с тези серуми.

# 639
  • София

Препоръчвам само три неща:
..
3. Oлиото на o’right с лилава роза има мини бюджетен вариант
Точно щях да пиша, по повод питането за олио, назад в темата, че това олио на Орайт харесвам в пъти повече от прехваленото Морокон Ойл, което има тежка ориенталска миризма за мен и е тежко и ми омазнява косата само.
Поръчвала съм минита от Хидратиращо олио с шипка Oright Premier Rose Hip Moisturizing Oil и Подхранващо олио с масло от Камелия 10 мл Oright Camellia Essential Oil и са много икономични и двете и съм доволна от тях!

# 640
Благодаря, че предупредихте за миризмата на тези ампули 🙈 да знам кога да го направя.

И мен ме инфлуенснахте с този крем на Олиосета, нямам търпение да пробвам.

Ии малко хумор 😂

# 641

Препоръчвам само три неща:
..
3. Oлиото на o’right с лилава роза има мини бюджетен вариант
Точно щях да пиша, по повод питането за олио, назад в темата, че това олио на Орайт харесвам в пъти повече от прехваленото Морокон Ойл, което има тежка ориенталска миризма за мен и е тежко и ми омазнява косата само.
Поръчвала съм минита от Хидратиращо олио с шипка Oright Premier Rose Hip Moisturizing Oil и Подхранващо олио с масло от Камелия 10 мл Oright Camellia Essential Oil и са много икономични и двете и съм доволна от тях!
Това ли е олиото с розата:

# 642
Искрица
Предполагам,че нямаш кой знае колко бяла коса. Мажеш директно от тубата и стоиш докато си забъркаш боята за корените. Нанасяш директно отгоре.
 За дължините при 6% оксидант......Към остатъка от боята за корен добави някакъв балсам или маска супена лъжица/аз слагам 2-3 помпи Hmilk/ и разреди с вода до консистенция на рядка боза. Нанасяш и стоиш не повече от 5мин.
Заинтригува ме тази метод и ще го пробвам. Бялата коса по корените ми задържа боя до 4-5 измивания. Съответно правя корени на 2 макс 3 седмици.
С какъв шампоан измивате след боядисването, продължавате ли с обичайната си рутина, маска или балсам и т.н. или правите нещо различно след боядисване.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 18:02 от zari65

# 643
Поръчах продукти от Нотино и Златна рибка, за които изчетох при вас добри отзиви. Да видим на моята коса как ще се държат.
Има код за отстъпка към Златна рибка мисля -5%.
Само не мога да се ориентирам към подходящ шампоан. Мия си косата през ден, поради мазен скалп, много склонна към пърхут, тънка е, суха в краищата, вече на половина побеляла поради, което изсветлявана/руси кичури.
Ако имате препоръки споделете!

# 644
  • София
Момичета днес имам ден със супер коса и не мога да не се похваля Joy. Последните пъти редувах М Терапист и Хронолоджист серия след като си ги взех от Нотино. Днес измих с ДПШ, сложих си М Терапист, повисях с нея час, изплакнах и сложих лешник крем на Десата за къдрици, лешник термик Екстеншънист и лешник лилавата топка Тиги и намачках хубаво, Имам супер свежарски краища и изобщо, много съм доволна. Чудя се дали М Терапист е толкова хубава, или просто косата ми е в ОК състояние и вади най-доброто от ползваните продукти...
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт