Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 11

• 71 405
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
  • Сливен
Аз съм чистила лепило от тиксо с масло за нокти,но го оставих няколко часа да престои.Трудно се махна,но успях.

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 11:17 от oesi

# 376
Опитайте да го махнете със спирт.

# 377
Масло от портокал, има в аптеките или DM

# 378
  • София
Някой с малки деца, би ли ми хвърлил идея как са подредени книжките? Иска ми се нещо удобно за взимане от детето, но и да вижда и да има избор какво да грабне.

Знам, че не е тук мястото, но не мога да намеря темата, свързана с това- как да почистя двойно залепващо тиксо от стъкло? С масло/олио не става.
Нашите (една част) са на такава етажерка. https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/bookcases-shelvin … azherka/80275887/
Може така изправена, може и наобратно.

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 12:25 от Dicewithoutnumbers

# 379
# 380
  • София
Някой с малки деца, би ли ми хвърлил идея как са подредени книжките? Иска ми се нещо удобно за взимане от детето, но и да вижда и да има избор какво да грабне.

Тези са удобни, защото децата виждат книжките. Но пък не побират много, тоест са за любимите такива

# 381
Относно книжките:
За по-големите направо отделих един сектор от библиотеката.

За по-тънките много удобни се оказаха вертикалните органайзери за документи.

# 382
pkrassimira, много са красиви тези. Един ден, ако имам деца бих сложила точно такава.

# 383
  • София
pkrassimira, много са красиви тези. Един ден, ако имам деца бих сложила точно такава.
Освен деца, ти трябва и мноого място за тези етажерки Simple Smile .
Приложими са, докато детето стане 3 г - най-много Simple Smile .

# 384
  • София
Как организирате домашните си аптечки?
Нашите лекарства са в две кутии, а отделно и един голям несесер с за из път лекарства.
Но така не ми е удобно. Все не знам какво имам, ровя, търся (и не намирам..) и много се дразня!
Бях пробвала да правя описи в ексел, но го изоставих.
Как е при вас?

# 385
Както и да го направиш, все няма да е удобно.
При мен са в кутия на рафт в гардероба в коридора, и няколко в хладилника. Нямам много, няма какво да им организирам.

Както и да ги подредиш, ще е ок само докато ги гледаш. Тръгнеш ли да вадиш и ползваш, все се разбичкват. Та все тая.......

# 386
Аз съм отделила чекмедже - вътре има три кутии и в зависимост от болежката вадя конкретната и намирам нужното.
1/ 2 е за превързочни материали ,  разтвори и т.н., че в нас често се налага ползването им.
1/ 4 е с по- често използвани в ежедневието- обезболяващи, витамини и т.н.
1/4 за остатъци от лечение напр.антибиотици.
В хладилник на рафт на вратата са течните капки, ампули, сиропи.

# 387
  • София
Моите са в 4 кутии - две големи за сиропи, шишенца - по-големи неща, лепенки, марли и пр. Една е за спрейове за гърло и нос и една за хапчета за всякакви неща...
Да не ми потрябва нещо....

# 388
  • София
Освен деца, ти трябва и мноого място за тези етажерки Simple Smile .
Приложими са, докато детето стане 3 г - най-много Simple Smile .

Идеята е точно за най-малките или само за любими книжки, до които да има нон стоп достъп, за да ги виждат децата постоянно и да си ги разглеждат. Другите стоят прибрани и родителите периодично сменят. Те са по метода на Монтесори, където детстката стая е така проектирана, че детето има достъп до всичко, за да може да обслужва само - легло, дрехи, малък брой играчки, книжки и т.н.

Имаме мн малко лекарства - нещо за глава, нещо за грип, пробиотик, капки за нос и за уши, както и превързочни материали. Всичко държа в 1 несесер, който се взима при пътуване.

# 389
И аз ги държа в две прозрачни пластмасови кутии с капаци в гардероба.
Има някакви такива идеи в нета:

Скрит текст:

Но първо трябва подходяща врата, на която да се окачи, но по-важното е да не е достъпно за деца.

Общи условия

Активация на акаунт