Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 11

• 71 395
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Сушилникът го зачеркнахме, още когато нямахме миялна. Измивахме и ги редяхме в/у кърпа, докато свърши миенето. После подсушаване и прибиране по местата. Като взехме миялна пък съвсем не мием нищо на ръка, освен някои неща като дървени дъски. И тях минаваме с кърпа и прибираме.
Хляб ядем малко и свършва бавно, затова в началото стои в една такава кошница, която е сложена на помощен скрин. В нея тъпчем отворени ядки и др. подобни. След това замразяваме. Като мине през тостера не се усеща, че е бил във фризера.
Най-използваните уреди - микровълнова, тостер и кафемашина са в отворена колона в края на кухнята. На плота няма нищо.
Но на стената има релса с прибори и магнитна лента за ножове. Нямаме свободно чекмедже за тях. Но и така не се цапа фасадата, когато по време на готвене трябва да се вземе бързо нещо и ръцете са мокри/мазни.

# 316
И като я забършеш чинията, за да не капе, защо ти е отцедник тогава. Двойна, безмислена работа.
Споделям от опит, аи не само аз, колко са непрактични тези отцедници, а пък всеки си решава дали да си сложи.

# 317
  • Пловдив
Толкова ли е сложно да се забърше чиния, че да не ти капе по ръката?
Да, сложно е.

# 318
И аз имах сушилник за съдове в шкаф, е държах го няколко месеца и го махнах. Вдигаш мократа чиния на горе и ти се стича вода по ръката, освен това влагата промени миризмата в шкафа. Имаме миялня и ползвам подложка от Икеа, ако се наложи нещо на ръка - нож, дървени дъски, бъркалки. Хлябът ни стои в хладилника. На плота - кана за вода и кафе машина.

# 319
Слагам всичко в съдомиялната. За изключенията ползвам малък сушилник (на него си държа и кухненската кърпа, както и останалите оборотни прибори), директно върху мивката, за да не се занимавам с нехигиеничните отцедници:

Скрит текст:

# 320
На мен не ми се е стичала вода по ръцете, че чак и да съм мокра Grinning Беше ми удобно и ми харесваше, че нямам по плота сушилник. Шкафът беше с вратички, просто без плоскост отдолу. Не съм изливала вода от тавичката, тя беше малко и се изпаряваше. Свалях я веднъж в месеца, за да я измия. Не съм си държала там всички прибори. Като изсъхнат, ги прибирам по местата им. Живеех сама там. Братовчедка ми е с такъв сушилник, те са трима, двама възрастни и дете на 4. Не знам дали се ползва много, защото имат съдомиялна Grinning
На плота не държа много неща. Не само че не ми харесва, ами имаме и котарак, на който също не му допада и за това бута с лапа всичко, на което мястото му не е там Grinning
Всеки е с различни предпочитания и си реди нещата в кухнята, както му харесва и му е удобно Simple Smile

# 321
  • Пловдив
Всякакви решения, които са чудесни и работят за един, максимум двама възрастни може и да не работят при семейства с 4-5-6 члена. Мхм. Само да го имате предвид. Примерно аз съм на две големи миялни на ден - няма сушилник да може да се използва актуално. Ползвам миялната и имам едно .... метално нещо, слага се отгоре на мивката. Обаче на него може да се сложи една голяма купа и две чаши максимум. То и толкова се ползва.

# 322
Здравейте! Някоя от вас ползва ли такива органайзери?
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-organisers … he-60-sm/60460008
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-organisers … -stomana/70154800
Струват ми се удобни, но дали е така?

# 323
  • София
На втория вид съм виждала приложение за подреждане на капаци.
Но моите капаци седят на вратичката на шкафа закачени и ми е супер удобно така.

# 324
Здравейте! Някоя от вас ползва ли такива органайзери?
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-organisers … he-60-sm/60460008
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-organisers … -stomana/70154800
Струват ми се удобни, но дали е така?
Аз съм си наредила чинии на втория вариант. Не е най-удобното нещо на света, но на този етап не съм измислила по-добър вариант за мен. Предимството ако го ползваш за съдове е, че можеш да наредиш различни видове и не се налага да повдигаш. Недостатък е че ако нямаш достатъчно височина на рафта трудно се слагат и взимат чинии отзад. Ето моето:
Може би в чекмедже би било доста удобно, но то трябва да има доста дълбочина.

# 325
Имам две дълбоки чекмеджета в кухнята, осталаото са шкафчета с рафт. Ще поръчам и от двата вида да видим дали ще е удобно. За сега смятам черното да ползвам за тигани и евентуално някоя друга касерола,а иноксовия органайзер за капаците им. Сега трябва да мисля и други начини за организиране на кухнята, така че темата ще е полезна.

# 326
  • Mediterraneo
Да, сложно е.
Само си представям куп чинии за миене. Мия, забърсвам, качвам в сушилника. И така до утре. Никак не е сложно даже.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 23:35 от Тарталета

# 327
Самата идея за хем забърсване, хем слагане в сушилника си противоречи... кому е нужно да върши и двете?
Ако ще се бършат, те няма за какво да отиват в сушилника. Който иска да ги слага там, явно не е навит да си ги подсушава с кърпа.
Мен определено ме разубеди това че се стича вода като се пресегне човек нагоре с капещата чиния де, не се бях сетила че така ще става, а иначе изглеждаше много удобно над мивката и да се отцеждат направо в нея.

# 328
  • Пловдив
Да, сложно е.
Само си представям куп чинии за миене. Моя, забърсвам, качвам в сулилника. И така до утре. Никак не е сложно даже.
Да, продължава да е сложно. За какъв дявол ми е сушилник, ако ще бърша???

Моите чинии са на гребени перпендикулярно на вратичките. Много по-удобно от всичко, което видях до тук. Снимката е реална, отидох и снимах, наистина е моя шкаф.

Мся, друг е въпроса, че не са ми еднакви чиниите. Аз обичам стари български порцелани и си купувам и единични чинии, ей така, защото ми харесва шарката/формата/просто така.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 07:21 от Янтра

# 329
Благодарение на форума през 2007 не си сложих сушилник над мивката поради посочената причина. В сегашната ми кухня имам заварен такъв и е страшно неудобен, особено като се има предвид, че съм ниска.

Общи условия

Активация на акаунт