Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 11

• 71 420
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Янтра, Тарталета май иронизираше.
Моите чинии са една върху друга в долен шкаф, тип дълбоко чекмедже, самият шкаф има три чекмеджета, в две са ми чиниите и е много удобно.Май сме го коментирали преди и съм пускала снимки.

# 331
И аз като ДХЗ - ежедневните ми чинии са ми подредени по размери в долен шкаф тип чекмедже една върху друга и ми е много удобно, пък и поема повече чинии. Имам и "официален" сервиз, подреден в горен шкаф, пак чинии една върху друга, но пък той се вади доста по-рядко и не е беда.

Тези показани разделители на Икея (черните) ги гледах доста и мислех да си взимам, но имат някои недостатъци, според мен.  Първо, правени са за размерите на шкафовете/ чекмеджетата на Икеа и ако не сте с техния стандарт, мисля, че винаги ще остава малко празно отстрани, макар да са на секции самите подложки.
Второ - струва ми се, че както и да се сложат ограничаващите пръчки (не знам как се казват точно), това намалява мястото за съхранение в чекмеджето.

А за това разтягащото се за капаците, трябва да имаш място, за да си го сложиш свободно. Направо си му трябва отделно чекмедже/ рафт. Може и да е удобно, но лично аз нямам свободно място за него.

# 332
Имам
това за капаците и държа в него капаци.Няма ограничител и чиниите няма на какво да са станилни.За капаци е ок,но пак ми е на ниско,не нависоко.

# 333
  • München, Deutschland
Първото не съм ползвала. Ползвам това за капаците по предназначение и ми е много удобно.

# 334
Да, аз точно за капаци го мислех, не за чинии. Но пак нямам място. Капаците ги държа в дълбоко чекмедже при тенджерите отстрани. Така се побират (единия насам, другия завъртян натам Smile), ама няма как да сложа този органзайзер в чекмеджето, а нямам отделно свободно пространство на удобно място. Иначе с него ще са по-подредени, ама при мен не става.

# 335
Моите чинии са на гребени перпендикулярно на вратичките. Много по-удобно от всичко, което видях до тук. Снимката е реална, отидох и снимах, наистина е моя шкаф.
Откъде са?

# 336
  • Пловдив
Ама те са на повече от 10 години Simple Smile

# 337
Моите чинии са на гребени перпендикулярно на вратичките. Много по-удобно от всичко, което видях до тук. Снимката е реална, отидох и снимах, наистина е моя шкаф.
Откъде са?
Коментираните сушилници за шкаф могат да се ползват за същото нещо.
Аз да попитам как си подреждате порцеланови купи? Нещо креативно има ли?

# 338
  • Mediterraneo
Имам сигурно десетина. И никаква креативност в подреждането им. Обикновено една е на плота, пълна с плодове, и друга- в хладилника с нещо си. Останалите са една в друга на две купчини в единия шкаф. Грозно и неудобно.

# 339
На мен такова капане на вода от чинии в горен шкаф не ми допада също. Аз след вечеря си измивам мивката и я подсушавам с микрофибърна кърпа. Тез мокри чинии сигурно ще ми накапят. Но друг пък няма проблем с това. Така че, на всеки каквото му е удобно.

# 340
Момичета, а какви кофи ползвате за разделно събиране на отпадъци? Под мивката са ми битовите, но искам нещо компактно за хартия и пластмаса, което да сложа на терасата например.

# 341
  • München, Deutschland
Имам чекмедже под мивката и там държа 3 кофи - една за общ боклук (метална с капак, който се отваря като отвориш шкафа и се затваря при затварянето му, за да няма миризми), една за пластмаси/опаковки (пластмасова) и една за хартия (пластмасова), такова е разделянето при нас. За хартия понякога ползвам хартиени торбички от магазин за дрехи, там събирам и по повече време боклук, защото не мирише. Опаковките си ги хвърлям с нормалния боклук.

Самите кофи си ги взех от магазини тип Икеа, търсих такива, които по размер да се събират в моето чекмедже. Кофите заемат 3/4 от пода на чекмеджето, в последната 1/4 имам по-големи шишета с почистващи препарати. В същото чекмедже на ниво над кофите имам рафтче - гам стоят гъбки за чинии, препарати за декалциране, керамичен плот и т.н., торбички за боклук, разните попиващи гъбки...

Иначе много популярни за балкон са ето тези, има ги и метални, просто тази ми попадна:

# 342
Благодаря.
И аз доста време ползвах дебели хартиени торбички от магазините, но сега търся трайно решение.
Забравих да напиша, че ми се иска и да са красиви.
Мислех да взема за целта кош за пране с две отделения - за бяло и цветно, но съм сигурна, че тук ще получа много идеи, които не са ми хрумвали Simple Smile.

# 343
Аз ползвам от Икеа кошове за разделно събиране на боклук. Имам един за битови отпадъци, един за стъкло и един за хартия и пластмаса. Ако обърнете внимание на контейнерите за разделно събиране, хартията и пластмасата са в един. Поне в София. Ето такива са моите:
Битови отпадъци:

Стъкло:

Само един кош имам и без това пластмасовото, в което стоят. Не го намерих на сайта, а са много артикулите като напиша кош. А в категория разделно събиране не го намирам Grinning
Хартия:

# 344
Minnie, благодаря!
Но там, където живея сега (в София) хартията и пластмасата са в отделни контейнери, откъдето ми идва драмата.
Ще ида да ги видя на живо в ИКЕА.

Общи условия

Активация на акаунт