Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 897
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
# 361
Моите са обадиха от Албена. ММ каза, че това е единственот място на черноморието за което си залужава да се плаща. В Амелия са - получих снимки от стаята им. Около 40 квадрата е и балкона е поне още 10 квадрата.
Вчера пристигнаха, днес са им сменили кърпите.
Храната била страхотна - а мойте са капризни.
Успяват ли лесно да си намерят места на басейна, плажа и ресторанта на Парадайз?
Kазаха, че и на плажа сутринта и на басейна веднага са си намерили хубави места. За ресторанта не са ми разказвали Simple Smile
Само детето снощи сподели, че в персонала почти няма българи.

# 362
Моите са обадиха от Албена. ММ каза, че това е единственот място на черноморието за което си залужава да се плаща. В Амелия са - получих снимки от стаята им. Около 40 квадрата е и балкона е поне още 10 квадрата.
Вчера пристигнаха, днес са им сменили кърпите.
Храната била страхотна - а мойте са капризни.
Успяват ли лесно да си намерят места на басейна, плажа и ресторанта на Парадайз?

Средата на юли бяхме - ресторанта на Амелия е отделен на втория етаж е , има си две тераси, плажът е шернат с Меритима , но бяха почнали да правят трета леха само за Амелия (имало някакъв латино фест преди това), ползваше се басейна на Меритима с бара (там си има отделно меню), басейна никога не е бил претъпкан, или пък плажът - винаги имаше свободни шлезонги. Дам и стаичката е точно като в сайта, последния ден донесоха машина за кафе капсули. Руф топ бара е по различно подреден спрямо 3D от сайта - с наличните плаж и басейн, така и не го пробвахме, само се качихме на оглед единия ден Simple Smile

# 363
Вече и нагоре не работи ескалаторът.

# 364
  • Русе
Сериозно? Ужас! Това е пълна подигравка с хората в тези жеги!

# 365
Сериозно? Ужас! Това е пълна подигравка с хората в тези жеги!
Да. Преди два часа работеше само нагоре.
Дъщеря ми сега се качи към хотела и ми се обади да ми каже, че не работи.
Супер тъпо е, писах им във фейсбук.
От хотела вчера казаха, че нищо не могат да направят, спирал и тръгвал, когато си иска.

# 366
Снимка от терасата на Амелия- стая изглед море. Втората снимка е на платото с плодове, които заварихме на втория ден в стаята. Черешите в шоколад бяха прекрасни!

# 367
  • В средата на времето
За съжаление приключи и нашият престой в Албена. Бяхме в в х-л Амелия, падна ни се страхотно време и идеално море. Хареса ми хотела, бяхме в делукс стая с изглед море, на ет. 5. Гледката море е малко преувеличена. Хотелът е залепен до Парадайз блу и пред него всъщност има други сгради, морето го виждаш на хоризонта. Може би ако си на ет.7 или 8 гледката е по-добра. Стаята, която ни се падна, беше леко тесничка, но иначе другото беше супер – голяма тераса, удобни легла и възглавници, имаше баня с тоалетна и отделно само тоалетна, кафе машина за кафе на капсули, които от хотела зареждаха редовно. Отделно минибара ежедневно зареждаха с по 2 бутилки минерална вода, две кенчета бира и пепси. Стаята се почистваше ежедневно, смяна на спално бельо, хавлии (снежно бели, дебели, огромни...Simple Smile), както подобава.  Храната  беше на ниво – най-добрият all in , на който съм била до сега, разбообразна, вкусна, в достатъчни количества. Имаше на всяко хранене пресни сезонни плодове, страхотен ябълков сок и сок от череше. Соковете от машините в ресторанта бяха много добри. Портокаловият наподобяваше фреш. Освен разни пастички, баклавички имаше и страхотен сладолед. Сметановият особено ме върна в детските години. 😊 Места в ресторанта на ет. 2 винаги имаше, както и на двете тераси към него. Хотелът ползва басейните на Парадайз, около които винаги имаше свободни шезлонги и чадъри,  на бара имаше лист с напитки, които бяха към ол инклузивната програма. Не бяха кой знае какво като разнообразие, но за нас бяха достатъчно – имаше си кафе, сокове, чай, няколко алкохолни коктейла и 2-3 вида алкохол. Цените на напитките и храните извън този лист, на същия бар са си сериозни. Бургерите бяха 22-23 лв., мохитото беше 10 лв, пиците вървят по 15-16-17 лв. Междинните хранения не сме ги ползвали  и не мога да кажа какво са представлявали, но по концепция има късна закуска, снак тайм и късна вечеря освен другите хранения. Първите дни позлвахме чадарите и шезлонгите на Маритим, след това ни отделиха и ползвахме чадъри и шезлонги до тях. Не се е случило да не намерим свободни  чадър и шезлонги, но към 9:30-10:00 часа свободните места бяха след  7-ми ред, което, когато си с малко дете е леко кофти, защото не можеш да пуснеш дребното да си играе при вода, а ти да седиш някъде си. Иначе и чадърите на Маритим и нашите  бяха разположени на подобаващо разстояние един от друг, даже тези на Маритим бяха по-разредени и изобщо не се чувстваш притиснат от народа около теб. 😊 На снимките съм снимала точно тези на Маритим. Запазването на шезлонги видях, че става супер рано сутрин.Simple Smile) Последния ден реших, че крайно време да стана, за да снимам изгрева, та се кукнах към 5:40 на плажа, хората започнаха да идват с хавлиите не много по-късно...Т.е шанс да намериш свободно място на 3-ти ред примерно, идавайки по нормално време на плаж, е равно на нула. Но това си е обща българскара  реалност по морето, без значение в кой курорт си  отседнал...и колко звезди ти е хотелът. Самият плаж беше чист, имаше достатъчно кофи за боклук, а и сутрин рано минават с едни огромни чували между  шезлонгите и обират боклуците, оставени от туристите. За анимацията не мога да дам отзиви. Имаше си програма всеки ден, но през повечето време бяхме на плажа, а и така си организирахме времето, че вечер по време на програмите се разхождахме в комплекса и единствено две вечери присъствахме на детските дискотеки и това беше. Има хубав детски клуб, добре оборудван с млади момчета и момичета, които занимават децата. Моята девойка един път го посети, постоя там може би час, беше рисувала, но сякаш и хареса, защото пак искаше да ходи. Като цяло Албена е страхотна и за плаж и за престой по това време на годината, но да не си с малки деца там, защото с тях е кош-мар...едно непрекъснато изваждане пада.Simple Smile
Имаше и няколко дребни нещица, които ме подразниха и не че бяха болка за умиране, но някак си не отиваха на на 5-звездния им вид.

Прилагам малко снимки в скрит текст, защото и без това стана дълъг поста:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 17:51 от Izida

# 368
Izida, при вас наистина гледката не може да се каже, че е море. Тъкмо се чудех как ще е гледката от единичните тераси, като вашата. Ние бяхме на 6 ет. в стаите, на които терасите са плътно една до друга и то  почти в самия край. На моята снимка не е фронтално тераса, а странично. Фронтално гледа към ресторанта на Малибу. Виждам лека разлика в коридора и банята.

# 369
  • В средата на времето
Да, бях разочарована от гледката, но пък вашата е била идеална. Даже щях да попитам дали не сте били в екзекютив стаите. Simple Smile При нас нямаше вкусно плато като при вас. За следваща година, ако ходим пак в Амелия, знам кой етаж и стаи евентуално да си поискам. Simple Smile

# 370
  • Северо=Западналия край
#Елица
Страхотна тематична българска вечеря - народна музика, топла питка, печен бут, уникална боб чорба и....кебапчета Simple Smile

# 371
  • плевен
Привет,  момичета! Кои хотели на първа линия приемат дребни домашни любимци( в случая кученце) ?

# 372
  • В.Търново
В Албена всички хотели приемат домашни любимци след предварителна уговорка.

# 373
  • Северо=Западналия край
Привет,  момичета! Кои хотели на първа линия приемат дребни домашни любимци( в случая кученце) ?
Учудващо тази година няма много кучета, иначе в сайта си пише, че приемат домашни любимци. Таксата е 20лв на ден, има ограничение да не се влиза в ресторанта вътре с него, иначе на плажа не виждам да има табела.

# 374
За първи път ще почивам в Албена, в Калиакра Маре резервирах. При резервация платих 20%, кога трябва да платя останалата сума?

Общи условия

Активация на акаунт