Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 827
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Polikseni освен в Албена, бяхме на още четири места, храната не се преработваше единствено на Камчия (вили Пирин), но там пък беше пълно с комари и всякакви летящи гадинки, дори стършел видяхме.

# 556
Значи, след няколко дни тръгваме за Калиакра маре. Не отиваме в Албена, за да ядем, но засека ли развалена храна нищо няма да ме спре да отделя необходимото време за подаване на сигнали, където се сетя.

# 557
# 558
  • София
На Бг Черноморие - най-късно до средата на юли.
Ходил съм август и септември и то в различни хотели е Албена - винаги сме се връщали със стомашен вирус. Минслста година август пък такъв ни хвана в Кърджалийско, Главатсрци, хотел с малък басейн (собственикът си призна, че в надейна с над е влизало детенце, което до обяд е повръщало).
Та, едва ли е от храната, има си вирус и той върлува с пълна сила в страната и по морето, тАм България им проблем с пречиствателни станции, отделно и с хигиената.
Виж, ковидната 2020, дето всичко се поливаше с дезинфектант, никъде не хванахме стомашен вирус.

# 559
  • София
Не считам, че е от храната, защото симптомите са като за вирус, след като се вдига температура.  
На тези, които  им предстои почивка на Албена да се подготвят предварително психически и да имат готовност с лекарствата : активен въглен (много е ефикасен) , ентерол, смекта, хидросек и т.н.
Цялото черноморие е пламнало и Албена не е изключение.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 21:29 от pnet

# 560
  • В.Търново
Мен ме хвана разстройството на Албена последната седмица на юли. Само мен. Абсолютно съм сигурна, че беше от храната и по-конкретно от една риба. Само аз я ядох риба.
Ако беше вирус, щеше да ни хване всички. Всички пием пробиотик.
Имодиум  блистер 6 таблетки и 2 ентерола в албанската аптека са 11 лв.
Във Вашия случай да, от храната е. Когато е и вирусна инфекция се вдига температура.При бактериална инфекция може и да няма температура.

# 561
На Бг Черноморие - най-късно до средата на юли.
Ходил съм август и септември и то в различни хотели е Албена - винаги сме се връщали със стомашен вирус. Минслста година август пък такъв ни хвана в Кърджалийско, Главатсрци, хотел с малък басейн (собственикът си призна, че в надейна с над е влизало детенце, което до обяд е повръщало).
Та, едва ли е от храната, има си вирус и той върлува с пълна сила в страната и по морето, тАм България им проблем с пречиствателни станции, отделно и с хигиената.
Виж, ковидната 2020, дето всичко се поливаше с дезинфектант, никъде не хванахме стомашен вирус.

Абе.. то това ни е благословията и проклятието на мекия климат по Черноморието - влажно, не много горещо, не много солена вода, идеално за микроорганизмите Simple Smile винаги си е било така, моята свекърва всяка година са карали месец на Поморие и винаги с буркан розово сладко (срещу разстройство което винаги ги нападало - сподели го като факт, не като оплакване и сега пак би отишла Simple Smile , иначе ротавирусите не си поплюват, детето три олепа в София, не на морето и едно нещо в село Баня където бяхме на СПА и бяха спрели водата на селото точно като отидохме, та май в хотелчето си обменяха нещо с повръщане в минералния басейн Simple Smile

# 562
Ние след връщането от Албена, минаха два дни и едната близначка се разповръща, но си беше чист вирус, който беше хванала от децата пред блока след завръщането ни.Изкарахме го всички, включително и едната баба.Та има ли повръщане и разтройство след време не е храна, от храната всичко става моментално.Аз ядох едни миди и много се притеснявах да не ми стане зле, но бях пушка, а корема ми е ужасен в това отношение.
Не знам, за малко дете АИ е много добър, не чакаш и все има какво да яде.За догодина искам пак да сме така и ще е или пак Албена или Пирин на Камчия.Колкото и да е зле има много плюсове.

# 563
По-скоро има много минуси. Всеки пипа, като си сипва, всички напитки, освен водата, са ужасни - и безалкохолните, и алкохолът, тъпчеш се повече, отколкото трябва, защото нали е на корем.
Когато не си ол инклузив, си поръчваш точно каквото искаш и колкото искаш, и можеш да отидеш на свястно заведение, където има качество. На АИ каквито боклуци ти наредят на масите, такива ядеш, редиш се с други хора пред таблите, не го знаеш кой от какво е болен, може някой да кихне в храната, не знаеш преди тебе кой с какви ръце е пипал. Въобще АИ е отврат.

# 564
Татко Мецан, аз съм преценила, че с близначки на 2,5 години там ми е ОК.Няма заведение в което да седна и да чакам да ми сервират с тях.Ако вие можете да ги озаптите аз не мога, съжалявам, не съм добра майка.
Храната по морето, а и не само е едно качество, ум да ти зайде.Но на почивката си няма да готвя, съжалявам.
Всеки решава за него кое е ОК, моля не ми обяснявайте кое е добре за мен точно в този момент, аз не съм ви изпънала на сила на АИ, нали?!

# 565
Значи ние сме късметлии направо. Юли 10 дена и август в два различни хотела бяхме на Албена разминала ни се е тази гадост. До сега не сме хващали такъв вирус на море, но винаги тръгвам заредена с сумати прахчета и сиропчета.

# 566
"....тъпчеш се повече, отколкото трябва, защото нали е на корем...."
Това се прави обикновено, когато човек е за първи път на ол инклузив. След това, поне аз и моето обкръжение, се храним точно като в ресторант с поръчки. В никакъв случай не изпитваме нужда нито да изядем всичката храна, нито да изпием всичките напитки. 😂 Нито да опитаме всичко на всяка цена😀

# 567
Няма да се разминат с РЗИ Добрич. Избрала съм да ги подкрепя, ако не ми предоставят нормални, дори не казвам 4 звездни условия, ще предприема, каквото сметна за необходимо

# 568
  • БГ
Никой ли няма да сезира РЗИ Добрич?
Бяха тук, на 11-ти, по обед. Предполагам по сигнал, единственото, което е в компетенцията им е да вземат проби от водата и да спрат басейните и евентуално да връчат Предписание за дезинфекция. Относно качеството на храната, сигнала трябва да е до ОДБХ.
Върлуващото в момента е вирус - температура, повръщане и разстройство, с продължителност от 24 до 48 часа. 🤨

# 569
Мъжът ми ходи до спешния център , за да му бият инжекция ( в края на юли) и още тогава му казали, че целият курорт ‘е пламнал’. Не знам дали е вирус, но в деня , в който ние бяхме зле , го нямаше бащата и на едно детенце, с което играеше нашето. Та разбрахме, че и те са били зле същата нощ. Освен това на детето му се размина, защото караше през цялото време  само на хляб, домати и пъпеш:) Та и храната си има значение. Последната вечер съм убедена, че имаше полуразвалено пиле- знаете как започва да лепне и да отделя специфична  миризма развалящо се месо.  За моите скромни 38 г. Не знам дали имам и 3-4 пропуснати в Албена, но следващата вече най-сериозно се замислям. Може би заради цялостното усещане за мизерия.
Има ли изобщо такова място по БГ Черноморие- на ОИ или поне с вечеря, където да ти е удоволствие да седнеш и да се храниш? Да е чисто , с приятна атмосфера и вкусно. Изключвам няколкото нови хотели с по 700 лева нощувка и гурме изгъзици. Няма  лошо и в това де, напротив, но идеята ми беше, че не държа задължително на суши, омари и 20 вида торти, а само да е спретнато, добре поднесено и вкусно. Един вид да се чувствам като бял човек:) , а не като на столова.
Polikseni, ето този хотел https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-hotel-marina-sands-obzor-24078/ вероятно ще отговори на изискванията ти. Минус за някой може да е това,  че  плажът е неохраняем и с камъни в морето пред основната част чадъри на хотела, но има и част без камъни. За нас е супер, защото е на тихо място без навалица.
Юли бях за втора година в хотела и нямам никакви забележки. Оценката ми 6+. Дори обмисляме в края на септември ако времето позволява да потретим. Лошото е, че и него тази година го бяха налазили румънци, но сравнително малко и не толкова шумни и нахални.

Общи условия

Активация на акаунт