Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 44 003
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
Моят опит без да искам да убеждавам никого: стая с двойно, единично легло и диванче. Достатъчно беше широка, за да не прескачаме куфари. Отделна тоалетна, т.е. Когато някой е банята, друг може да ползва тоалетната. Две мивки и не се налагаше да се чакаме, за да си измием зъбите. Извинявайте за битовизмите.
Минибар, който се зареждаше всеки ден: 2 кена Каменица, Пепси и миринда, 1 голяма бутилка минерална вода.
На баровете: Бг алкохол, но имаше и Бушмилс и Джони.
Храната: не е върха на вкуса, но всяка вечер имаше скара, през вечер риба на скара (ципура и лаврак, а едната вечер казваха, че и Лефер имало, обаче не мога да потвърдя). Всеки ден по три супи: таратор, крем супа и стандартна (ние пробвахме пилешка и топчета - като в детската градина бяха). Плодове: много и хубави. Останалите десерти не ми изглеждаха добре, но не сме пробвали, за да кажа със сигурност.
Хотелът - на плажа.
Плащахме си допълнително чадър на първа линия, защото ни е важно да виждаме децата. Плажът - чист. Сутрин виждах отговорникът да събира по-големите боклуци. Вечер минава машина.
Басейните: водата беше студена, не сме ползвали.
Аквапарка: един ден беше включен в пакета на почивката.
Анимация: мислех, че е вяла, но последната вечер беше супер. Може да е било една конкретна вечер, може би ние просто късно разбрахме къде се провежда.
И да, за мен Албена е курорт за семейства с малки деца. За без деца или с големи деца, може би ще е скучно.
Персонал: учтив и приветлив. Правеше ми впечатление, че най-накрая оценяват българския турист.
Заключение: value for money - засега добро.
Не споменавате хотела, това е от значение.

Калиакра Бийч. Ще пробвам да се саморедактирам.

# 151
  • София
Тези с приорити карта в Ралица получиха ли сок и вино в стаята? Аз нямах и се чудя дали да си искам.

# 152
За пореден път се убеждавам, че всеки вижда нещата през своята призма. Аз съм супер очарована от Ралица Супериор. Преди няколко страници съм писала и да не се повтарям много, но с няколко думи: анимацията е супер. 15 аниматора само за нашия хотел: супер лъчезарни, активни и атрактивни момичета и момчета. Търсят постоянно контакт с нас и децата, включват ни в активностите.
Храната: разнообразна и в повечето случаи много вкусна. Винаги има поне три вида скара, 3-4 постни и поне толкова местни ястия. Барбекюто всеки ден различно и отлично приготвено. Риба също има всеки ден. Зеленчуци, салати и плодове с голямо разнообразие за сезона. Десерти 4-5 вида поне. Пиците децата ги обожават. Соковете: както писаха и други: сокът от ябълки и от вишни са домашно приготвени и много вкусни. Другите: има какво да се желае. Алкохолът, ами не е уау, но не и зле.. Бялото вино е хубаво. За маса никога не сме чакали. Вчера беше по- пълно, но за 5 минути си намерихме подходяща ( че ние сме две семейства и ни трябва голяма). Не сме чакали и за храна повече от 2-3 минути на опашка ( ако въобще е имало).
Басейните и парковата част са супер поддържани, стаите са с по- старо обзавеждане и в банята се нуждаят ваните и смесителите от ремонт ( ако се вгледаш в тези неща), но е чисто.
За отдалечеността от плажа: без проблем сме и ние за 10 минути там ( въпреки, че децата се влачат, отплескват все). 90 % от терена до там е сенчест, баири няма, освен, ако не се имат предвид стълбите преди ресторанта.
Аз лично предпочитам с две ръце Ралица Супериор : отлична почивка.
А за цените: ние сме със две стаи и тоалетни, които са свързани: цена 300лв.,  а семейството с нас с приоритети карта: 120 лв за двойна стая дете с възрастен.

# 153
Колкото и да е хубава и разнообразна храната ,винаги ще има недоволни и такива ,които все търсят недостатъци.

# 154
Тези с приорити карта в Ралица получиха ли сок и вино в стаята? Аз нямах и се чудя дали да си искам.

Не ни дадоха в Супериора. На тръгване си ги поисках, за да си ги пийнем в нас Simple Smile

# 155
Според мен всичко е въпрос и на нагласа. Но наистина искрено се очудвам на хора, които не обичат да вървят или имат затруднения при вървенето да избират хотел на 2ра линия и да се възмущават, че трябва да се върви. Още при изборът на хотел, това се знае и човек се съгласява с тези условия ( и съответно не разбрам защо постоянно се изтъкват като недостатък).
Но..това е лично мнение. .
Но да е полезна информацията , а  не само да спамя малко информация от хотела за догодина. Ралица Супериор догодина ще се стопанисва от немска форма: в края на сезона започват тотален ремонт на хотелската част и част от парковата. Ще се промени и модела на изхранване и пиене ( вкл. работно време на бара до 24 часа, чуждестраннен алкохол и т.н).
Дано е за добро 🤔

# 156

Не ни дадоха в Супериора. На тръгване си ги поисках, за да си ги пийнем в нас Simple Smile
Вино и вода имахме в стаята, сок -не. Много се учудвам къде са тези хубави сокове в Ралица супериор? Отвратителни са всички сокове. Днес на закуска за пръв път пробвах, изпих два, ми те много по-гадни и от алкохола дори. Сега ми е много лошо от тези сокове, боли ме ужасни стомахът.
Храната е разнообразна, да, но изобщо не е вкусна. Рибата например е ужасна. Каква ципура, какъв лаврак, няма такива неща, скумрия ядох снощи. Ми никак не е хубава. Салатите не са хубави, особено доматите са ужасни. От скарата - кюфтетата са ужасни, пържоли не съм виждал. На снекбара на басейна пекат наденици, ми не са гот. Аз тук почти не ям. От напитките само водата може да се пие, само водата! Всичко друго, а особено соковете, са ужасно гадни.

Колкото до вървенето, нали има автобуси? Мислех си, ще ходя с автобусите. Ама не става. Много са нарядко, на обяд два часа и половина няма автобус, а следобед последният за прибиране е в 17, 10. Така и досега не сме се качили нито веднъж.

# 157
  • Русе
Момичета малко страничен въпрос - откъде в Албена може да се купи бельо? Не видях на базара. Благодаря.
Мисля, че в Албена няма да намерите. Опцията Ви е Балчик!

# 158
  • София
Има ли някой в Мура? Моля за впечатления?

# 159
  • Русе
Нона се напълни с румънци,ама от тези викащите.
И при нас е така. Ужасно е. Гръмна ми главата на басейна. Вземат по 5 бири наведнъж. Тичат, викат, ядат в басейна
Ужасссс! Вие в кой хотел сте?

# 160
Не разбирам наистина коментарите ви, татко Мецан? От няколко страници коментирате соковете в Ралица, а днес ги пробвате за първи път?! Пробвахте ли тези от ябълка и вишня? От тях ли сте недоволни?
Колкото за рибата, всеки ден на обяд и вечеря е различна. На рибната вечер в петък имаше и ципура на барбекюто и миди с бяло вино, както и скариди, раци..Имаше и невероятно вкусен сом 😋
Скарата на барбекюто също е всяка вечер различна: вчера беше джолан май, предишната вечер наденица, преди това: пилешки крилца, половин пиле, вратни пържоли и т.н.
Освен това винаги има и на плоча скара: там бяха кюфтета по- миналата вечер,  иначе е имало пилешки хапки с марината, свинско: каренца, врат, плешка; телешко, веднъж: заешко. До сега за 7 дни е нямало повтаряне сутрин и вечер. Месо има и на фурна: последният сектор, където са картофите на фурна, тиквичките, чушките и др.подобни ястията. В първия сектор пък са всеки път различни манджи: сещам се за лазаня, мусака, пълнени чушки, кюфтета по чирпански, селски гювеч, сирене по шопски и други ( аз тъй като повече обичам месце, повече него забелязвам🙃
Доматите въобще да не ги коментирам: рядко съм хапвала толкова вкусни и сочни: за това и задължително си хапвам шопската салата, а и сиренето им е хубаво. Виж от колбасите не съм им очарована: не са разнообразни и особено качествени..
Но и почивката не е само храна, а в Ралицата аниматорите наистина са супер симпатични и предразполагащи за добро настроение Simple Smile
Довечера ще има българска вечер: чакаме е с нетърпение 🥳🎉💃

# 161
  • Велико Търново
Здравейте, ще се опитам да се вмъкна между споровете с един въпрос - как може да се случи обядът в първия ден, когато настаняването е след 14ч? Може ли да се регистрираме по-рано, да обядваме и тогава да се настаним? А багажът къде чака до тогава?

# 162
  • Северо=Западналия край
Здравейте, ще се опитам да се вмъкна между споровете с един въпрос - как може да се случи обядът в първия ден, когато настаняването е след 14ч? Може ли да се регистрираме по-рано, да обядваме и тогава да се настаним? А багажът къде чака до тогава?
Пакета започва със следобедна закуска в деня на настаняване и приключва в дена на заминаването ви с обяд. Ние сме пристигали по рано и са ни слагали и гривните като са ни предлагали ако искам да отидем и на обяд, но не са длъжни. Багажа може да оставите на рецепция докато стане време за настаняване.

# 163
Точно миналата година ни обясниха, че започва с обяд и завършва със закуска.

# 164
Ние бяхме към 14 часа без малко, регистрирахме се до 14 часа и успяхме да хванем обяда. След това разтоварихме багажа ( хич не беше лесно за половин час) и паркирахме колата на автогарата, че там харесахме едно сенчесто място. Вчера само ни се наложи да е ползваме: "отскочихме" до Балчик. Препоръчвам да се посети, ако не сте ходили до сега Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт