Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 956
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Вчера нашият хотел се заля с нови хора и лобито беше препълнено с куфари. Дойде нова група от лица с потребности. И отделно някаква група с деца. Сутринта на закуска беше ужас! Добре, че ни беше последен ден.
Прибрахме се благополучно. Като цяло съм много, много доволна! Изключвам мис аниматорката и рязането на храсти в 15ч следобед. Всичко останало беше супер ! Каквото сме поискали - на секундата правеха. Скарата беше много добра и стигаше за всички. За палачинки не сме се редили, струва ми се безсмислено да си губя времето за 3 палачинки. Готвачите бяха много любезни и общителни. Персонала отзивчив. Басейна се чистеше всеки ден. Вече мисля за догодина Wink
Приятна почивка на всички и да ѝ се насладите пълноценно!

# 181
Тези с приорити карта в Ралица получиха ли сок и вино в стаята? Аз нямах и се чудя дали да си искам.
Ние получихме на втория ден, сок, вино и купа с плодове.

# 182
Ние сме с резервация за Вили Ралица Акваклуб. Чета, чета и не виждам никой с мнение за тях Sad Дали са същите като на снимките в сайта? Как е храната тази година в Акваклуба, все за Супериора са мненията Simple Smile

# 183
  • БГ
Ние сме с резервация за Вили Ралица Акваклуб. Чета, чета и не виждам никой с мнение за тях Sad Дали са същите като на снимките в сайта? Как е храната тази година в Акваклуба, все за Супериора са мненията Simple Smile

Лято 2021г. бяхме във Вили Ралица Акваклуб. Имам публикувано мнение, със снимки, в старата  тема -  Лято в Албена 2021г. Снимките от сайта са реални - 3 стаи с 3 TV, 3 тераси, хладилник, баня с тоалетна, вилите са много удобни за семейства с 2 по-големи деца, има възможност за настаняване и на пети човек, на дивана в кухнята. Храната в нашият период (1-15 август) беше превъзходна!

# 184
  • София
Здравейте, имаме резервация за края на август, за Сенди бийч. С 10 годишно дете сме.  Разбрах, че на стая се полага един комплект чадър+2 шезлинга. Позволено ли е поставянето на допълнителен чадър и някакъв сгъваем стол? Или в края на сезона е по-рехаво и вероятно ще има свободни места?

# 185
То и сега има много места.
Ако седнете до свободната зона сигу6 може да си забодете чадър

# 186
Аз също не разбирам коментарите на татко Мецан. В първия си пост хвалеше храната(ясно помня че казваше,че тараторът бил най-вкусния в живота му), стаята. После постът му мина пълна редакция и храната се споменаваше единствено, че половината неща не са му по вкуса.
И голямо мрънкане... Аз съм си мрънкало, ама мога да му завидя само Laughing.

1. Тараторът беше наистина най-вкусният в живота ми, но беше долу на ресторант Рай на плажа, както написах. Тараторът в ресторанта на Ралица супериор няма нищо, ама нищо общо.
2. Аз наистина не съм знаел пътя. От административната сграда тръгвах нагоре (надясно), където е наистина голям, напечен от слънцето баир. А то продължаваш направо и има съвсем малък наклон, около 100 метра, и стигнеаш до стълбите на ресторанта на Ралица и стълбите са наистина двайсетина, а не 200. Въпреки това пак за мен вървенето е много.
3. За соковете, наистина не знам, помогнете ми къде са. Има сокове от автомати и отделно има няколко стълени паралелепипеда със сокове. Наистина вчера за път ( и за последен!) ги опитах, преди това бях писал детето какво е казало за соковете, а не аз. Ами чак до обяд вчера ме болят стомахът. Къде са тези албенски сокове, вишна и ябътолка ли били, не мога да видя. Ако са тези от авоматите, ми ужасни са.
4. В петък не сме били, така че рибната вечер съм я изпуснал, но откакто съм, рибата е само скумрия. Не съм видял ципура и тям подобни.
5. Барбекюто ми лично на мен ми е безвкусно, какво да направя.
Морето от неделя не съм го виждал, заради пътя😀
6. Мрънкало съм, вярно е, съгласявам се. Когато човек има проблеми, става мрънкало - ми то не мога да вървя пътя, не мога да пия бирата, не мога да намеря хубави сокове...
7. Персоналът е любезен и винаги откликва, да. Е не могат сега да ми направят ескалатор от Ралица до плажа.
Но поне можеха да пуснат повече шатъли.
8. И последно, Принцеса Лея и Радост са прави за пътя, откакто жена ми и детето ходят сами на плаж, казват, че наистина е 5-7 минути, определено под 10 минути, дори и на връщане. Значи е така. За мен щото е към половин час😀😃

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 12:06 от Татко Мецан

# 187
Тате Мецан, радвам се, че си открил по-прекия път 😁
Сега снимах за теб и сока от ябълки: да го опиташ.  В ресторанта е точно до соковете от автомати( които и аз не ти препоръчвам).

А от вишни може да опиташ на плажния бар.

# 188
Покорно благодаря, сега ще търся соковете точно по снимката, макар че струва ми се вчера опитах точно от тези стъклените машини и беше ужасен.
Аааа, на плажния бар значи бил вишневия сок. Мерси много, ако изобщо някога стигна до там до края на почивката, щото аз вече само на басейна, че като си помисля да се връщам обратно от плажа и ми призлява. И жена ми и детето казват, че не било далеч, за тях може да не е, и за вас, ама за мен е. Басейнът поне разкошен, огромен,и с минерална вода, разбира се. На 20 метра от хотела и на 5 метра от ресторанта. Е това е за мен. Днес пак не отидох на морето, те като се върнат, ще докладвам ако искате как е било. За мен ще е явно морска почивка без море.

# 189
  • София
Мецане, като те слушам, догодина наистина се огледай за Гергана - и басейна ти на плажа, и хотела, че и морето и соковете, всичко на 20 м едно от друго! А цената, доколкото ме ориентира ти, е сходна. Бриз има вечер, понеже хотелът е на сами бряг.

# 190
  • у нас
Мецане, като те слушам, догодина наистина се огледай за Гергана - и басейна ти на плажа, и хотела, че и морето и соковете, всичко на 20 м едно от друго! А цената, доколкото ме ориентира ти, е сходна. Бриз има вечер, понеже хотелът е на сами бряг.
винаги съм се питала, там няма лш много комари заради реката 🤔

# 191

Ето рибата днес, днес е готина, не е скумрия, но пак не е ципура определено. Май на толстолоб най-много ми прилича, не съм сигурен.

Съжалявам за соковете, но точно от този пих вчера

За вас хубав, за мен ужасен, няма да се караме сега. Даже и от виното не ми е станало толкова зле, макар че е ужасно и точно пък бялото е най-ужасно

Нали видях вчера, като го сменяха, сложиха едни торбички с вино, точно дето са най-евтинджос, сигурно 4-5 лв за 10 литра.
Четох днес една статия, че точно ол инклузивите зареждали масово фалшив алкохол. Все пак си мисля, че за този в бутилките няма как да е така - бутилките са на бара и се вижда, че имат бандероли. А за бирата момчетата ми казаха, че пристига на кенове по 72 литра и че и да искат, няма как да я разредят, включват кена към апарата за наливане и това е. Просто бирата била Славена, затова била гадна. Аз нещо не вярвам съвсем, ама айде.
Точно това пишеше в статията днес , че все повече хора се отказват от ол инклузив, защото качество е ужасно ниско. Трансформирали неизядените продукти за следващото хранене и т.н...

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 15:34 от Татко Мецан

# 192
Вчера се прибрахме от Ралица Супериор. Изкарахме страхотно. Курорта беше доста празен в сравнение с друга година. На плажа чадъри имаше от трети ред назад по всяко време, нищо общо с предните 2 години. "Рай" с ново работно време от 10:30- 16:30, както преди ковид времената. Шатълите са си редовни и не са тъпкани. В ресторанта разнообразна и вкусна храна, без опашки, висока хигиена. Румънци почти няма или не се набиват толкова на очи. Доста бяхме българите. Снек бара:гироси, хот дог, бургери, картофи, салати и плодове.  Анимационният екип беше голям, вечерната анимация е в залата. Нямаше изненади, бирата както винаги не става, по-качествен алкохол в лобито, отколкото на снек бара. В аквапарка има вече двойни дюшеци, които се катерят по-лесно по стълбите. Почистването на стаята беше редовно, за 7 нощувки, 2 пъти смениха чаршафите и 3 пъти кърпите. Морето много чисто, пред плажа на Ралица нямаше щипалки, надолу към Калиакра имаше, но не много. Поискахме с приорити картата ранна резервация и в 10:00 като пристигнахме стаите бяха готови. Ако някой го интересува нещо конкретно и съм пропуснала, да пита.

Към плажа ходим в повечето случаи пеша и така се връщаме, и повече от 10 мин с децата не ни е отнело със спирането на лостовете Simple Smile   @Татко Мецан,  покрай Лагуна ли минавате, да не обикаляте отдолу по пътя на автобуса?
Относно басеините, ние от години ползваме само анимационния, той е с минерална вода и няма хлор. За този пред ресторанта не съм си правила труда и да го проверя. Аквапракът обаче е с хлорирана вода.
                Благодаря за актуалната информация, Радост! Може ли да кажеш кое е снек-бара? Къде се намира?

# 193
  • София
Подобни жълти статии са изключително гнусни.
Какво значи Трансформирали неизядените продукти за следващото хранене? Топлата вода ли са отрили Албена?
Значи, някой има очаквания, че днес ще му изпекат 100 кила пържоли, той ще изконсумира 50 кила и останалите ще ги хвърлят??? Вместо да ги направят за вечеря на пържоли с гъбен сос примерно?

Или суджукът на барбекю от вечерта, останали 10 кила опечен, но никой не го е пожелал и не си го е сложил в чинията, на другия ден на обяд няма да го сервират като свинска супа? Че защо не....
Абе, хора...., я си гледайте живота!

# 194
https://www-expert-bg.cdn.ampproject.org/v/s/www.expert.bg/amp/m … tyci-1783012.html

Ето статията, Роналд...
Най ме притеснява каквото пише за фалшивия алкохол

Общи условия

Активация на акаунт