Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 935
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Влакчетата са по 5 лв. в посока тази година, за възрастен Simple Smile

# 211
Пак се връщаме на тезата, че всичко е въпрос на вкус Simple Smile
Ние тъй като си правим пресен  сок от ябълки и вкъщи и много го пийваме, този в Ралицата много ни хареса. Но хора свикнали  със сокове само от магазина, които са с подобрители, подсладители и са много "бистри"като консистенция, за тях домашните соковете и са им като "вкиснати". Поне така са чувала като коментари от познати, които съм черпила вкъщи с нашия сок 🤔
А днес да дам статус, че за първи път чаках на опашка за храна..май доста се напълни. За мен май идеалното време за Албена ще е от 10-20.7.

# 212
И едно допълнение за менюто - изготвят го на база 7 дневна смяна. Ден 1ви (понеделник) - ципура, ден 2 - скумрия, ден 3 - риба от неясен вид:), ден 4 - пъстърва, ден 5 - миди, ден 6 лаврак, ден 7 - пак скумрия Simple Smile Измислена схема разбира се, но нещо от типа. Най-вероятно, ако е имало ципура вече и няма да стоите за повече от седмица, едва ли ще има пак. Обикновено този тип риба е на скарата, а не при основната храна.
Аналогично се въртят и тематичните вечери и анимацията или поне това, което е останало от нея Simple Smile

anichkaffm, повярвай ми, много добре познавам вкуса на албенския ябълков сок Simple Smile просто не си попадала на ферменрирала партида по време на престоя си. Както казах, не винаги е "като" вкиснат.
Търпят критика, че изобщо си позволяват да зареждат такива партиди.

# 213
Бъркам ли или някъде из темата четох, че в Ралиците дават кърпи за басейна? Или е било за друг хотел?

# 214
Бъркам ли или някъде из темата четох, че в Ралиците дават кърпи за басейна? Или е било за друг хотел?

Не бъркаш, аз го писах. Нова услуга е. От рецепция дават карти. Кърпи се взимат всеки ден сутрин, не помня часовете и се връщат в края на текущия ден или на следващия.

# 215
Здравейте, имаме резервация за края на август, за Сенди бийч. С 10 годишно дете сме.  Разбрах, че на стая се полага един комплект чадър+2 шезлинга. Позволено ли е поставянето на допълнителен чадър и някакъв сгъваем стол? Или в края на сезона е по-рехаво и вероятно ще има свободни места?
Спокойно ще си ползвате два комплекта. Тази година шезлонги и чадъри има предостатъчно. Ние бяхме с малкия до вчера там и всеки си лежеше на шезлонг. Никой не ни е питал дори в стая ли сме, в апартамент ли сме. 4 дена лежахме на първа линия следобед докато разбера, че се плащало, никой не дойде да ни пита. Уникален кеф е тая година без нахалните руснаци, нямам търпение да идва август вече.....

# 216
Ох, добре че не сте попаднали на " концесионерка съм на 3 плажа и помня всеки и всичко" , дето дебнеше като булдог Wink

# 217

Не бъркаш, аз го писах. Нова услуга е. От рецепция дават карти. Кърпи се взимат всеки ден сутрин, не помня часовете и се връщат в края на текущия ден или на следващия.

Абсолютно, от 9 до 10 се вземат, от 16 до 17 май се връщат, или от 17 до 18, ама и да не я върнеш, не е проблем, на другия ден сутринта ще ти я сменят.

между двата басейна - външния и вътрешния. На рецепция ти дават карта. После на басейна - даваш картата, дават ти кърпа, после връщаш кърпата, връщат ти картата. За всеки човек трябва отделна карта. Не се плащат, трябва само да си гост на хотела.

Радост, няма друго бяло вино освен наливно. Т.е. има в бутилки, но се плаща!

Това е, тази вечер те слушам, понеже ти дължа извинение, дето оспорих, че пътят не бил 10 минути от плажа. Толкова е, и според моите хора, за мен само не е толкова. Реших да те послушам за бялото вино, на снимката собственоръчно го наливам от ресторанта.

Буренцето е бутафория, отвътре е кухо, да не мислите, че в него има вино. Буренцето е просто декор. Виното е в шкафовете отдолу, с очите си го видях, в някакви торбички (пликове), в които се слага най-евтините и долнопробно вино, и едни маркучета стигат до бъчвичката. Бъчвичката е просто декорация! Та сега съм на бяло.
Снощи пих червено и днес сутринта ми се искаше да не съм жив, толко ми беше зле, а сега по твой съвет, Радост - бяло
Чувал съм, че само идиот може, като прави едно и също, да очаква да получи различен резултат 😀😃😄

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 21:48 от Татко Мецан

# 218
Аз миналата година като бях в Албена с ол инклузив пакет консумирах вино от бъчвичката ,,rouge,,и ми хареса доста и съм нямала никакакви проблеми след това.

# 219
  • София
Виното в Албена мисля че е от плодовете от техните градини и е едно от най-хубавите олинклузиваки вина, все пак го пия от 2009 г.
Естествено, че ще е в пликове, тъй като грамажът е голям.

# 220

Шатълът тази сутрин в 9 часа, отпреди малко. Днес се качих за пръв път. Тъпкан, та фрашкан. Гадната Албена, бате😀😂. И това е надолу, а не нагоре. Не съм убеден, че на връщане ще успея да се кача.

# 221
Ужас, не бих си го причинила.
Нали все пак човек отива на почивка???

# 222
  • София
Не бих си го причинил, особено в ситуацията с ковид сега, особено, при все че цената на паркови и брегови хотели е едва ли не изравнена....нечовешко е това тъпчене, дори и да няма никакви вируси и така нататък.
Зверска, българска работа. Виновни сте не вие, разбира се, а Албена, че не са организирали шатъли по на често. Това е някакъв фетиш да тъпчеш хората един о друг да се возят....

# 223
Пък аз помислих, че ще ме оплюете заради поредният негативен коментар....аз имах огромния късмет, че вратата спря точно пред мен, та се качих първи и успях да седна на единична седалка. На връщане не ми се мисли. Може да се наложи пеш. Автобусът между другото го взема за 3-4 мин 😂, а вие пеш за 5-7, как успявате не знам
И главата ме боли от снощи

# 224
То това е от години. Виждала съм хора на спирка някаква до Боряна и първата година се чудех дали някъде няма да ходят организирано и чакат автобус. Като се заслушах се оказа, че чакат шатъл и не са успяли да се качат. Беше след обяд и не знаех, че така ги извозват, ама голяма жега все още. Това да не можеш да си седиш на плажа докато искаш, да можеш да си се прибереш нормално за тези пари да ме извиняват. Млад и здрав човек пак не е добре, че те пък имат малки дечица. По-възрастните все с някакви болежки. Моя позната ходи с мъжа си в горските хотели (дори ги местиха), ние бяхме в Елица тогава (беше ми първа година и всичко ми харесваше) Мъжът и беше възложил тя да разгледа и избере който иска хотел за някаква годишнина беше. Аз избрах Елица тогава, че да ми е до плажа и ми хареса басейна, а тя реши да е сред дървета и да е хем гористо, хем морско. През цялата почивка беше сърдит, много му беше пътя и не стъпи на морето втори път. Не бяха възрастни толкова към 40г.
Лично аз предпочитам Елица пред Нона , но тя пък нямаше вентилация в ресторанта помня. Всичко друго ми беше по-добре, но ние и вътре никога не се хранехме. При Нона няма дори лоби бар-две масички или три имаше сбутани, няма места да седнеш вечер навън и пиеш нещо, да си поговориш, по-ограничено помня беше мястото, отделно всички други минуси, а беше по-предпочитан хотел. За Мура и нагоре вече ми идваше далече за разходки, а и комари не понасям (имаше си доста последният път особено) Бих заложила на Лагуните за сходни пари и Татко Мецан да ги огледа докато е там за друга година, ако заложи пак на Албена. За храната вече не се знае как ще случиш, та поне мястото да ти е удобно и хотела според нуждите ти.

ПП. Искам да питам, защото не съм наясно и отдавна не съм била. Тези ескалатори до кои хотели отиват горски и имат ли някакви спирки (почивка или знам ли) , как се движат. Ако отиват до Ралиците и Мецан е заложил на това за удобство и стигане до плажа, съобразено със здр. състояние, то може да иска компенсация и да ги съди дори. За тези пари да не можеш да стигнеш морето и да си съсипеш здравето да ме извиняват, ама си е ...от ток ли пестят, от какво , та в разгара на сезона не са ги пуснали.

Общи условия

Активация на акаунт