Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 872
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
За първи път ще почивам в Албена, в Калиакра Маре резервирах. При резервация платих 20%, кога трябва да платя останалата сума?
Най-късно при настаняване.

# 376
Втора сутрин няма чадъри на плажа за хотел Орхидея в 9.10 часа.
Намятани хавлии тук там, проверяващият свива рамене. Звънях на кол центъра, от там само дето не ми се скараха, че им звъня на тях, а не съм казала на управителя. На  рецепция казаха, не съм била първата, това само отговориха. Всички ме разбират, постоянно ми го го повтаряха.
Поне ескалаторът нагоре работи.

# 377
Какви са тия плаващи шезлонги за басейни с "революционна концепция за сядане"? Сега прочетох за тях.

# 378
  • Северо=Западналия край
Винаги са проблем шезлонгите защото са по малък брой от почиващите. Има няколко варианта
1. Ставате в 6.30-7.00 и се настанявате на 3-5 ред Simple Smile, и като стана време за закуска презкачате до хотела и после се връщате Simple Smile аз по времена закуска си оставам хавлиите
2. Има огромна свободна зона, която и в 9.00 е свободна
3. Плащате си 21лв и си резервирате първа линия
4. Махате хавлии от запазените(не препоръчвам, излишни скандали по време на почивка)
5. Ако не намирате вашето решение в 1.2, 3 и 4- сменете курорта
Аз лично практикувам 1 и 2 и не се ядосвам излишно

# 379
Не, никога не е било проблем намирането на шезлонги, да, имало е проблем да е по-напред, ама изобщо да няма, не. Ако работи ескалатора утре, ще ида да запазя шезлонги рано.
Чадъри не си носим, защото от 7-8 години почиваме на Албена и такова нещо не ми се е случвало.
Минах през чадърите на другите хотели, има си места. Само на Орхидея и Магнолия няма.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 11:09 от alina_si

# 380
А колко струва да се настаните на зона на друг хотел? Не може ли човек да си плати да е на съседна зона... предните години заради пандемията беше май левче, но сега как е ми е интересно.

# 381
Ставаше дума за шезлонги,които плават в басейна...

# 382
А колко струва да се настаните на зона на друг хотел? Не може ли човек да си плати да е на съседна зона... предните години заради пандемията беше май левче, но сега как е ми е интересно.

7 лв чадър и 7 лв шезлонг. Ние сме 4ма, трябва да плащам по 42 лв всеки ден, при положение, че ни се полагат безплатно.

# 383
И ние се върнахме от Елица. Мнението ми се препокриват с това на Атето. Много зависи човек какво очаква. Аз просто смених местоположението, исках да има храна ставаща за ядене и море.
Хотела е точно на плажа, ние сме с близначки на две и половина и ако трябваше да обикалям до плажа, щях да се откажа. Плюса бяха и люлките точно до ресторанта. Ако не сме на люлките сме във водата.
Храната ставаше за дребните и кака им, ние също ядохме нещо. Имаше вечер с ребра, после кюфтета на жарава, свински бут(много вкусен беше) на фурна май. Имаше миди, леле как ги чаках тия миди... Около пвтък-събота анимацията се засили и сутрин и след обед събираха децата да играят на разни игри и да рисуват. Вечер дискотеката е само 30 минути. Ама за мен бяха рай, защото дребните танцуваха с големите.
Бих се върнала, да! В тази възраст не си представям къде другаде можеше да отидем на море с трите деца и да съм спокойна. Да пускам голямата, на 8, да дивее и тича напред назад около хотела, да не се чудя какво ще се яде и т.н
 Стаите са малки, но ние наистина само спяхме в тях.
Направихме две разходки из Албена. Ходихме да храним зайци, прасета, кози и пони. Има много площадки с люлки и пързалки. Цените по магазините обаче са 😳 наложи ми се да купя памперс и щях да припадна.
Румънците ми скриха шапката. Такива количества алкохол поглъщат... Аз ще умра от половината.
Като цяло, цялото семейство е много доволно и ще повтори.

П. П. Забравих да пише персонала е страшно любезен. Има украинци, киргизи, българи. Всички са отзивчиви, питат, помагат.

# 384

7 лв чадър и 7 лв шезлонг. Ние сме 4ма, трябва да плащам по 42 лв всеки ден, при положение, че ни се полагат безплатно.

Вариант, при който плащате 21 лева е вземате чадър на втора линия и ставате в 6, за да запазите чадъра на трета линия зад вашия, който ви се полага безплатно.

Вариантът да не плащате е да ползвате чадъри от трета линия назад 1 или 2 в зависимост от помещението, което сте взели.

Виждала съм резервации, в които пише, че безплатен чадър се ползва до изчерпване на капацитета. В случая не помня дали имаше и такова условие.

# 385

Виждала съм резервации, в които пише, че безплатен чадър се ползва до изчерпване на капацитета. В случая не помня дали имаше и такова условие.
Никъде не съм чела такова условие.

# 386
Извън темата е и не допринася за нея, но ето пример:

https://visit.bg/hoteli/klub-hotel-evrika-slanchev-briag-655/?gc … AYAyAAEgLUM_D_BwE

Безплатни шезлонги, чадъри и хавлии на басейна и плажа при наличност

# 387
  • Северо=Западналия край
Alina, поне във визит винаги си е пишело, че са до изчерпване шезлонгите. Не, че е честно, ама......За сайта на Албена незнам, защото не резервирам от там.

# 388
ММ става рано, отива на плажа, запазва чадър и отива да се разхожда. Малко по-късно или пък заедно с него и аз отивам на плажа, разхождахме се. Когато стане време за закуска, оставяме хавлиите на плажа .
Да, но едната година, докато закусим, някой беше минал, събрал хавлиите и ги сложил на маса до алеата. Това ни се случи в "Калиакра". Не сме се бавили на закуска, защото отиваме почти с отварянето на ресторанта, нямаше много хора по това време. Пак заехме същия чадър, но ми стана криво, че ни приравнява с поспаливите.

# 389
Изобщо не смятам за нормално запазването нито за малко време, нито за много. Отиваш и сядаш на плажа и това е.
Досега никога не сме го правили, но явно утре ще се наложи.
Тъпото е, че ескалаторите не работят, но ще сляза по стълбите. Това е предимството на хотелите на плажа, че за 1 минута си там. Не се оплаквам, аз съм си го избрала да е горе хотела, заради цената, но това с чадърите не го очаквах. Аз запазвам през сайта на Албена.

Общи условия

Активация на акаунт