Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 828
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
  • София
[quote

author=Русалка_1 link=topic=1464658.msg45166975#msg45166975 date=1660393585]
Възможно е да идем за 1 ден на плаж до Албена.И понеже не съм си и помисляла за такава опция не съм обръщала внимание на коментари за еднодневно посещение на курорта.
 Плащаме на бариерата престой или как...спираме колата някъде и на излизане плащаме зоната, или пък може да я оставим на автогарата...
Като слезем на плажа може ли да платим еднодневен ол инклузив и към кой ресторант/хотел става това? Може ли на плажния ресторант? Ще бъда благодарна, ако ми разясните. Simple Smile
С уговорката, че отдавна не съм ходила за ден в Албена. До 2017 с билета, с който се влиза в комплекса можеше да се плати с телефон, имаше едни станции за плащане, както и на рецепция на всеки хотел. Виждала съм обявени цени за обяд за външни лица на доста ресторанти на първа линия.
[/quote]

Цена за обяд в р-т Рай е 20 лв на човек, както и за останалите ресторанти на All inclusive.

Вчера се прибрахме от Албена, след седмичен престой, и днес, един по един се тръшкаме с повръщане и разтройство, имайте го предвид!!!

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 20:02 от pnet

# 541
@pnet В кой хотел бяхте?

# 542
  • В.Търново
Благодаря!Може да звънна в понеделник до кол центъра.

# 543
За повръщането и разстройството аз пък да кажа, защото винаги на южното Черноморие задължително ни се случваше това, и мислехме, че е неотменна черта на българското черноморие, затова и при пандемията по-добре Гърция, си мислехме, защото там не се разболяваш, а ако се тръшнем в България, ще се побъркаме само да се чудим ковид ли е, не е ли ковид.
Изобщо на Албена не се разболяхме. Никакви повръщания, разстройства и прочее "екстри" не ни сполетяха, слава Богу! И нищо не ми стана и от гадното вино и алкохол, не се отрових. Изкарахме си като пичове, никой не се разболя.

Изключително съжалявам да чуя това, в бреговите хотели ли сте били? Една дама се оплака точно от Гергана, че се разболяли от храната.
Ние бяхме в Ралица супериор, хем ресторанта фраш бате, и чашите за вино наистина изглеждаха мръсни, никой от нас грам неразположение не е получил. Здрави се прибрахме от българско море, което за нашето море си е голямо постижение.

# 544
Приключи първата ни почивка на море, в която нямахме търпение да си тръгнем от хотела… Пълно разочарование - новото “бижу” хотел АМЕЛИЯ! Ужасната храна в ресторанта ми докара хранително натравяне, повръщане и не само на мен! Тъй като бяхме за повече дни видях как управителката всеки ден разговаря с оплакващи се хора в ресторанта и се извинява… Много случаи имаше на натравяне, на рецепцията също чух как се оплакват от това. Храната беше под всякаква критика, изсъхнали салати, недопечено месо, малък избор и безвкусни неща, гледаш и се чудиш какво да ядеш… Само десертите бяха на ниво, браво на скадкаря.
Който ходи там, много да внимава с храната!
Хотелът изглежда добре, но има много какво да се желае за да покрие 5 звезди. Наели са 18 годишни младежи без опит и обучение, някои от които се стараят, но като цяло и обслужването е на ниско ниво…
Иначе плажа си е страхотен в Албена, чисто море, хубаво време, поддържани зелени площи.

# 545
  • у нас
И с последния коментар,изборът на хотел за догодина става невъзможен.
Ние бяхме в Калиакра Маре,само че се прибрахме и стоварихме багажа и малкия повърна на средата на хола, в 2ч същата нощ половинката вдигна температура, малко след това и аз се разповръщах, след мен и каката. След поврщането дойде” другата екстра”, та така изкарахме 10дни вкъщи :/ разочарована съм от храната на Маре тази година и се бях насочила към Амелия или Маритим за 2023, но като чета отзивите и ми прилошава пак. Една торба пари, за да разпуснеш една седмица, а не да се ядосваш и боледуваш Sad в Албена май само плажа си оставя топ

# 546
Никой ли няма да сезира РЗИ Добрич? Тази година все още не успявам да стигна до Албена, но направо не мога да повярвам колко много хора (а всъщност броейки само пишещите тук) се оплакахте от един и същ проблем, а той вероятно е свързан наистина с храната (не допускам, че не спазвате висока лична хигиена). Мисля, че РЗИ Добрич ще извършат проверка дори и по един сигнал.

# 547
За повръщането и разстройството аз пък да кажа, защото винаги на южното Черноморие задължително ни се случваше това, и мислехме, че е неотменна черта на българското черноморие, затова и при пандемията по-добре Гърция, си мислехме, защото там не се разболяваш, а ако се тръшнем в България, ще се побъркаме само да се чудим ковид ли е, не е ли ковид.
Изобщо на Албена не се разболяхме. Никакви повръщания, разстройства и прочее "екстри" не ни сполетяха, слава Богу! И нищо не ми стана и от гадното вино и алкохол, не се отрових. Изкарахме си като пичове, никой не се разболя.

Изключително съжалявам да чуя това, в бреговите хотели ли сте били? Една дама се оплака точно от Гергана, че се разболяли от храната.
Ние бяхме в Ралица супериор, хем ресторанта фраш бате, и чашите за вино наистина изглеждаха мръсни, никой от нас грам неразположение не е получил. Здрави се прибрахме от българско море, което за нашето море си е голямо постижение.

Няма връзка тази работа с местоположението на курорта , никаква храна от улицата или павилиони на улицата, сладоледа пакетиран, водата от бутилка, храненето или от вкъщи или от проверено място , дори и по скъпо да е , за дните през които сте на почивка а не в тоалетната се избиват парите. За миенето на ръцете и мокрите кърпички ги знаем нещата, в Амелия винаги са се отзовавали да сменят прибори или чаши, хапвахме на терасите и понякога имаше прашец от дърветата. Относно качеството на храната - ММ е с гастрит, никакъв проблем тази година, при положение че за първи път сме на АИ и леко се притеснявахме.

# 548
  • Сливен
Явно проблема е сега.Ние ходихме в средата на юли в Нона,нямахме никакви проблеми.
Но от 2010г ЗАДЪЛЖИТЕЛНО преди море 1 или 2 седмици сме на пробиотици,а тази година детето пи и докато бяхме на Албена.

# 549
  • В.Търново
Това си е чист вирус. Ако беше от храната реакцията на организма е почти веднага след нахранване, а не след часове. Просто вируса е плъзнал из курорта в този период.

# 550
И ние не сме имали проблем през юли, когато идвахме. Аз задължително подготвям децата с пробиотик преди морето.
Мъжът ми е хващал такъв вирус преди 5-6 години като сме идвали август/ септември. Едва стигна от Панорама до аптеката да си вземе лекарства. А в аптеката в Албена да не ти се налага да стъпваш! Там цените са двойни

# 551
Мен ме хвана разстройството на Албена последната седмица на юли. Само мен. Абсолютно съм сигурна, че беше от храната и по-конкретно от една риба. Само аз я ядох риба.
Ако беше вирус, щеше да ни хване всички. Всички пием пробиотик.
Имодиум  блистер 6 таблетки и 2 ентерола в албанската аптека са 11 лв.

# 552
Мъжът ми ходи до спешния център , за да му бият инжекция ( в края на юли) и още тогава му казали, че целият курорт ‘е пламнал’. Не знам дали е вирус, но в деня , в който ние бяхме зле , го нямаше бащата и на едно детенце, с което играеше нашето. Та разбрахме, че и те са били зле същата нощ. Освен това на детето му се размина, защото караше през цялото време  само на хляб, домати и пъпеш:) Та и храната си има значение. Последната вечер съм убедена, че имаше полуразвалено пиле- знаете как започва да лепне и да отделя специфична  миризма развалящо се месо.  За моите скромни 38 г. Не знам дали имам и 3-4 пропуснати в Албена, но следващата вече най-сериозно се замислям. Може би заради цялостното усещане за мизерия.
Има ли изобщо такова място по БГ Черноморие- на ОИ или поне с вечеря, където да ти е удоволствие да седнеш и да се храниш? Да е чисто , с приятна атмосфера и вкусно. Изключвам няколкото нови хотели с по 700 лева нощувка и гурме изгъзици. Няма  лошо и в това де, напротив, но идеята ми беше, че не държа задължително на суши, омари и 20 вида торти, а само да е спретнато, добре поднесено и вкусно. Един вид да се чувствам като бял човек:) , а не като на столова.

# 553
Polikseni,не е за вярване дете да яде само хляб,домати и пъпеш! Laughing

# 554
Polikseni,не е за вярване дете да яде само хляб,домати и пъпеш! Laughing
Е, и сладолед, разбира се Simple Smile)
Между другото, пъпешът им беше разкошен. Поне се на ядохме на това.

Общи условия

Активация на акаунт