Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 812
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
Cioccolata, постът ви е емоционален,което е разбираемо. Това, което трябва да направите, не знам дали не е късно, трябвало е още на място да направите, е да съобщите за здравния проблем в ресторанта или на рецепция и евентуално в РЗИ Добрич . Но преди това е трябвало да погледнете дали има списък с алергените и дали вашия алерген е наличен. Това, че майка ви и сестра ви се обриват за първи път, няма нищо странно, за съжаление алергия може да се отключи винаги. Просто внимателно трябва да се чете състава на храните.
За битовите проблеми се обаждате на рецепция. Да, не е приятно скъсан комарник, но може камериерката да е пропуснала да сигнализира или който трябва да го смени, не си е свършил работата. Който е виновен, ще си понесе вината.
Защо "Сенди Бийч " стои по-високо от "Калиакра"? От коя "Калиакра"? Предишната (все бъркам новото име) беше 4звезди и беше от най - хубавите хотели.

# 601
Такава алергична реакция не сме имали досега, нито аз, нито те, така че и да бях търсила определен алерген, нямаше да има смисъл. Но списък с алергени няма и поне затова ще подам жалба до РЗИ.

А "Сенди Бийч" е по-добър от "Калиакра Бийч", поне според мен, защото миналата година бяхме ужасно разочаровани от него, по-назад в темата съм писала конкретно защо. Но за съжаление, тази година и "Сенди Бийч" се изложиха много.

# 602
Абсурд е за обяд в Сенди Бийч да е имало само печени картофи,а за вечеря пържени картофи.Това не го вярвам.Storytimе,разбирам ,че сте разочарована от получената алергия и от престоя си в Албена.Като си знаете,че имате отдавна регистрирани алергии няколко дни преди море може да проведете подготовка с противоалергичен медикамент - Xyzal ,Loratadin или нещо друго ,което лекар алерголог най-добре може да ви препоръча.

# 603
За мен си имаше добро разнообразие от храна в Сенди. Никой не е останал гладен от нас 4мата. И на обяд и на вечеря винаги имаше нещо на скара, което аз предпочитах. И винаги имаше достатъчно от всичко. Когато съм помолила служител за съдействие в ресторанта, винаги са се отзовали.

# 604
Storytime все още не е получила реакции от храната (чук чук на дърво) Simple Smile. Но в деня на пристигането си бях избесняла, защото бяхме изпуснали обяда, а на терасата една леля печеше гофрети до нея хладилник с разтопен сладолед и това беше всичко, което се предлага като междинно хранене. А, че Сенди бил по-добър от Калиакра... хмм

# 605
Оставям отзив за престоя ни в Елица. Най-хубавото нещо е разположението на хотела. Бяхме настанени в апартамент, обзавеждането е доста поостаряло, това в банята също, като се настанихме имаше още какво да се желае относно почистването. Храната беше горе-долу, както се казва гладни не сме останали, но не е й нещо, което да ни впечатли. Харесаха ми едни кюфтенца на скара, друга вечер имаше риба на скарата, а и миди. Сутрин на закуска имаше палачинки за всички😁. Зеленчуците и плодовете, които се сервираха,не ги подбираха.Повечето меса бяха в сос, но имаше и сполучливи такива. Синът ми е на 2 и хич не харесваше супите им, това ми беше най-големият проблем. Напитките обичайни, от автомати. Нямаше пресен ябълков сок, може би само в 4* хотели предлагат. Шезлонги имаше за всички, сектора с чадърите се дели с хотел Нона.
Най-големият проблем там, обаче, е хигиената. Стаята бе с мокет и плочки. За 5 дни не се почисти. Хвърляха кошчето и сменяха хавлии всеки ден. Хигиената в общите части също - коридори, асансьор, особено тоалетната при фоайето.
Тук искам да похваля мениджъра на хотела - изключителен професионалист, добре, че е тя! Въпреки, че пристигнахме в края на обяда, веднага ни прати да обядваме, имахме и други ситуации, в които ни съдейства(литнал и паднал бански на едно подпокривно пространство).
Но и туристите са...нямам думи. Бъркат, блъскат, цапат🙄. Особено чужденците влачеха болните им дечица в ресторанта.
Като цяло ние на плажа прекарвахме повечето време, но ако изберем Албена догодина, бих пробвала друг хотел.

# 606
  • Русе
Калиакра бийч и Калиакра маре са в пъти по-добри от Сенди според мен! Аз с нетърпение очаквам септеврийската си почивка в Гергана!  Дано случи и с времето, че септември си е рисковано!

# 607
Пъпките като от шарка по цялото тяло може да не са от алергия, а от едни мънички мушици, които се появиха на плажа - пясъчни бълхи май се наричаха.

# 608
;

6) Вратата на балкона винаги се е отваряла трудно и с шум, но този път беше още по-трудно и шумно.
.
Това е вярно. Една вечер съседите направо ни подлудиха с отварянето и затварянето на тия врати. Поне 2 часа беше хлоп-хлоп след 22ч.
А първата вечер климатика в съседната стая така тракаше , че направо ми изпили мозъка.
Вярноз малки неща са ама дразнят. Но върха беше косенето и рязането на клони между 14 и 16ч под нашия балкон. Това наистина не го очаквах точно в Албена

# 609
  • Русе
Тази година намаленията са доста смешни бих казала, а и условията са  неприемливи според мен. Ще чакаме ранните та да видим!

# 610
Пуснали са "големите" намаления за ранни резервации послучай рождения ден на Албена - за Маритим, Амелия и Калиакра Маре - 10% отстъпка от цената:joy: И временно е преустановена продажбата на приорити картите, голям смях!
Това ли е по принцип най-голямото намаление, което правят?

# 611
Тия вече тотално не са в час. Вероятно такива ще са условията и за ранно записване. Сега съм на второ море на юг , писах в друма тема отзив, за да не спамя тук- обаче няма база за сравнение, а Албена си ми е сантимент и от 20 години почти не пропускам лято.
Не знам как го мислят този бизнес, но за мен са неадекватни. Цените по никакъв начин не отговарят на условията вече.

# 612
Да, обикновено това е най-голямото намаление. Абсурдни цени са пуснали. За Маритим покачването на цената спрямо тази, на която се продаваше преди 4 дена е над 45%!
Ще напълнят само с германци хотела.

# 613
  • София
По случай 53 рожден  ден -  50 % увеличение на цените ....ЧЕСТИТО!

# 614
  • Русе
Калиакра маре ултра ол инклузив??? Може би най-после ще реномирани и ресторанта!

Общи условия

Активация на акаунт