Пазаруване от Amazon - тема №102

• 77 357
  • 815
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Календарите са големи и с опавката си стават още по-масивни. Да не са смятали на обем?

# 691
Като за по 6 кила? колко да е тоя обем.... 55 см е по голямата дименсия, при всички случаи кутията трябва да е над 60 см-условие за смятане на обемно тегло, но чак пък 30 лв...

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 22:27 от second

# 692
  • Сф
На мен за този календар и една писта [не много голяма] на Пес Патрул, са ми начислили 20.5лв 😱 Явно на обем са таксували, календарите са големи

# 693
  • Sofia
И амазон опаковат един път…  днес получих чаша за кафе, една! в кашон, в който съвсем спокойно може да се побере куфар за ръчен багаж.

# 694
Оле,добре,че споделихте,и моят календар е таксуван 30 лв . От Габиели.
Ще се опитам да се свържа с тях,но нека им пишем повече хора,това е много неприятно.
Дано направят изключение,не е толкова тежко.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 08:00 от Трапезица

# 695
Оле,добре,че споделихте,и моят календар е таксуван 30 лв . От Габиели.
Ще се опитам да се свържа с тях,но нека им пишем повече хора,това е безумие.
Дано направят изключение,не е толкова тежко.

Не знам дали има смисъл...вчера се разправях със тях за обемна пратка , приемат я , таксуват я обемна и от там на сетне не ги интересува , от приемането на пратката и моето обаждане имаше разлика от 30мин

# 696
Да,топката е в тях. Ако са гъвкави ,имат възможност да действат така,че да продължим да поръчваме с тях и с удоволствие. Едва ли ще им се отрази на бизнеса,но ще си личи отношението към клиента.
Няма да ни гътнат тези доставки,но остава горчив привкус,мен лично би ме поограничил да пазарувам .

https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B01D86T0H6/ref=ox_sc_act_image_ … 5ROKL5A1OLE&psc=1
Ето раница на 15 паунда

# 697
Стига тоя кашон дори не са го снимали за това съм бясна!
Качеството на услугата на габиели вече е много снижено аз винаги само тях съм ги ползвала и съм от първите и клиенти, но 30 лв за максимум 2 килограма е абсурдно !
Сега ще им пиша мейл.

# 698
Сигурна съм,че технически погледнато имат основание. Но затова сме хора,а не машини,да бъдем гъвкави в решенията си.
Благодаря,че повдигнахте въпроса,поне да предпазим следващите поръчващи.
Кой превозвач не смята така стриктно обемно тегло,за евентуално преориентиран е,ако се налага ?

# 699
  • София
Сигурна съм,че технически погледнато имат основание. Но затова сме хора,а не машини,да бъдем гъвкави в решенията си.
Кой превозвач не смята така стриктно обемно тегло,за евентуално преориентиран е,ако се налага ?
Аз ползвам Лерон.
Чакам календара и ще ви как е калкулиран.

# 700
И аз чакам днес календарите, поръчала съм ги до офис на GGBG,  ще споделя колко са ми начислили като доставка, но Габиели яко се оливат Sad

# 701
Моят куфар 55 см. скоро дойде с ГГБГ на килограм таксуван Simple Smile
Специлно звънях дали ще е като обемно тегло.
20 лв. ми взеха, иначе щеше да е доста повече.

# 702
  • Сф
Сега си разчъках поръчката с календара (има и играчка върте) в сайта на Габиели пише, че е 4,10кг, което си излиза точно 20,50лв. Таксували са ме на тегло.

# 703
  • София
Аз си взех вчера от GGBG календара заедно с триколката Scuttlebug, дето беше пусната преди няколко поста. Платих 30лв за близо 6кг. Лошото е, че бяха сложени в голям кашон, 50% празен и натъпкан с хартия. Та реално половината платена сума ми е на опаковъчна хартия. Но GGBG няма как да знаят това, така че риска си е мой.

# 704
Сега ми показаха някаква размазна снимка на единият кашон(снимки лиспваха в профила и зза 2-те пратки) ,  изобщо не се чета дали това е моята пратка, но кашона не е толкова голям в подобен получих лего Duplo което като размер е проблизително това на календара играх си да сръвнявам, съмнявам се да е сметнато на обем. Изключително съм разочарована много често когато помоля да ми измерят кашона в офиса в София ми отказват имало тегло от спедиторската фирма и толкоз .
Моля пишете ми какво са ви отгворили Габиели въпреки, че преди да дойде курса решение не мисля, че ще има.
Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт