Боледуване на децата ни - тема 68

• 124 501
  • 2 592
  •   1
Отговори
# 180
  • shumen
Моето като отидем на Трявна и му теква носа.

# 181
Cry

Ние започнахме лечение с АБ капки, 4 дена капем Цилоксан, секретът се избистри, но тази вечер се разкашля сериозно. Имам предвид, че кашля начесто, суха кашлица Sad Май трябваше да почнем и с Клацида, обаче реших да се доверя на педиатъра от онлайн консултацията...

Дадох Ериус, пръснах Голанил и...утре на преглед. Много ми е притеснено

# 182
Така са в яслите... Къде не смогват, къде не искат да го бършат.

# 183
Днес няма и следа от сопол носа е сух детето бодро и активно не разбрах за какво беше цялата драма,че им идват в повече е ясно но при все  че в момента са с 4 деца в група ...

# 184
И ние сме имали такива случки в яслата. При последния ми изкараха акъла, че бил отпаднал, без апетит и с повешена температура. Взех го по най-бързия начин и нищо подобно. На следващия ден им го пратих и пак мрънкаха. Пак нищо. Опитаха се да го изкарат, че имал наченки на вирус и трябвало да се изолира.
Като се замислих после - първия път ми звъннаха на обяд- точно когато спят децата. Вероятно не е искал да спи и е развалил следобедния рахат на лелките.
Та нищо чудно и с твоето дете нещо подобно да е било.

# 185
И моят калпазанин или не спи в яслата или заспивал другите като станат 😀 Иначе в нас си спи за сега.
Ние днес от Смолян взехме инхалатор Зано. Нямаше почти никакъв избор по аптеките. Ами яд ме е да даваме пари, след като имаме, ама като не съм го взела така става… сега какво щв ги правя два, не знам. Писах на хомеопата ни. Тя каза, че най-вероятно е от смянат на климата и за сега нищо да не давам. Ама така никога не съм го чувала да хърка, много храчки много. И сопола тръгна. Поне само това да е, дано. Ще правим инхалации, промивки с физ р-р и това е за сега.

# 186
Ще го пуснеш в олх втория инхалатор, или ще го зачислиш към някоя извънградска вила/къща, ако имате. Или пък да стои при някоя баба, ако такива се грижат за детето. Аз съм с 3 комплекта аспиратори за нос 😁

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 15:04 от Mometo*

# 187
😀 и аз съм набелязала Олх. Някой има ли отзиви за Зано? Дали са добри? Милия, ама така хърка, като голям човек. Жалко, че не мога да ви пусна запис 😀😀

# 188
Барбалена, ние имаме котето на Омрон и го препоръчвам, дъщеря ми много си го обича и сама си прави инхалациите, макар че е доста шумен. И ние имаме меш инхалатора на Агу, ползвахме го 2г., но е ужасно бавен и затова взехме котенцето.
Тони, Зано са много добра марка, не сме имали такъв, но съм чувала само хубави неща за техните инхалатори. Иначе аз си мъкна инхалатора с нас по почивки. Не ми се е налагало досега да го ползваме, но така ми е по-спокойно.

# 189
Барбалена, ние имаме котето на Омрон и го препоръчвам, дъщеря ми много си го обича и сама си прави инхалациите, макар че е доста шумен. И ние имаме меш инхалатора на Агу, ползвахме го 2г., но е ужасно бавен и затова взехме котенцето.
Тони, Зано са много добра марка, не сме имали такъв, но съм чувала само хубави неща за техните инхалатори. Иначе аз си мъкна инхалатора с нас по почивки. Не ми се е налагало досега да го ползваме, но така ми е по-спокойно.

Точно преди да тръгнем го погледнах инхалатора… викам абе той Дани е ок сега, ако има сополи - пиша на докторката и каквото каже ще купим. Въобще не мислех, че такива брутални храчки ще има детето само ден по-късно. Много ме е яд, ама много. Не съм за парите, ами че толкова го ползваме инхалатора, а не го взех. Нищо, ще си знам занапред. Иначе зано е точно една педя и има чанта за из път. 😀

# 190
Барбалена, нашият не е от посочените, но пък сме супер доволни. 2.5 мл физиологичен разтвор ги разпрашава за 4 мин (омрон ц 28). Доста време го използваме интензивно и сме доволни и за лекарства и за физиологичен разтвор. За мен при избора не гледай толкова размера, а параметрите и по-скоро да става за вентолин и пулмикорт (да разпрашава достатъчно фини частици за долни дихателни пътища).

# 191
На мъжа ми дали декс торбин,нямало тобрадекс,същото ли е мога ли да го капя в окото за конюктивид 🤯(док не ми отговаря).

# 192
Можеш. Има противоалергично освен АБ.

# 193
Мими, Тобрадекс и Декс-тобрин са с еднакъв състав, просто различни производители и цени (второто е по-евтино, бг производител).
Капи спокойно.

# 194
Да и док потвърди,благодаря ви,омръзна ми😭 дали ще мине до неделя,понеделник съм на работа след карантината ни.
А каква борба беше с тези капки за очи....

Общи условия

Активация на акаунт