Нашите цветя - обща тема 17

• 33 805
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Буба, ние пропуснахме обичайният трип заради Ковид цели три години. Не броя майското пътуване до Катания. И сега съм направо в рая. Уви утре се прибираме. Само за 4 дни сме този път. Но пообиколихме доволно. Аз обичам малките градчета където времето е спряло.

# 616
  • Бургас
Пампаската трева при нас в Бургас,Созопол вирее на открито,целогодишно. На 10 метра от плажа.

Много хубави цветя. Прекрасни са,ви момичета!

Моите си цъфтят нормално. Няма нищо ново около тях. Вече започнаха да жълтеят. Искат почистване.
Но е рано да ги прибирам.

# 617
Аз се чудя как ще пренасям моите цветя. Един курс на камиона може би ще трябва за тях, но ме е страх да не се начупят. Може би в кашони трябва да ги слагам, а нямам.

# 618
Когато съм се местила, си пренасях цветята лично аз в моята кола, за цветята нямам доверие на никого. В плитки кашони от банани или нещо подобно. Само че тогава нямах толкова саксии, сега не знам колко курса ще ми трябват да ги преместя Grinning

# 619
Именно, че не знам колко курса ще станат. Вече пренесох две саксии с моята кола и едното по-голямото цвете някак си се счупи.

# 620
Кашони, найлони с балончета, стреч фолио, хартии…
И да караш пред камиончето, да не ги прекара бързичко и да се чудиш после на резултата.

# 621
Бубе,аз съм на 60 км от София,и моята мислех,че е измръзнала,но само едно листенце е дало фира. Тя стои на тази маса,на открито. След това затопляне за идните дни,мисля да ги прибирам,но кое къде... 😆 Нямам идея!

# 622
Кашони, найлони с балончета, стреч фолио, хартии…
И да караш пред камиончето, да не ги прекара бързичко и да се чудиш после на резултата.

То ще е тир. 😂

# 623
Аз прибрах цветята вече преди няколко дни. Не ми се рискуваше с тия минимални ниски. Каланхоето ми се обиди веднага и накъдри листата, егати каприза.

# 624
  • на острова на мечтите
Аз за пръв път дойдох в Сицилия през май и беше като лято у нас. Никакви цветя и нищо зелено. ММ вика, а чакай януари и ще видиш:sunglasses: а в Таормина е пълно с цветя по терасите. Обожаваме да ходим там. Но през зимата.

# 625

Клех се, заричах се, че повече цветя няма да купя, защото няма къде да ги държа. Но като видях тая циклама днес, забравих всичките си клетви. И  ей я на, у нас е.

# 626
Pipi, много е хубава.
Аз вече не се кълна за цветя. Щом душата го иска и съвестта позволява, какъв е проблемът?

# 627
Ох, Софт, съвестта и душата нямат нищо общо с ограничената жилищна площ. Обаче винаги има място за още една китка и тва е!

# 628
Много хубав цвят е цикламата. Аз се отказах вече от цъфтящи стайни ... засега Grinning
Цъфналата ми азалия Вчера видях наядени листа по нея, докато я оглеждах изпадна една дебела, гнусна гъсеница. Много ми писна вече Angry, как пък не умряха при нощни температури под 5 градуса. Пак пръсках, не виждам голям ефект това лято,  но какво друго да правя - не знам.

# 629
  • Мадрид / София
Най-новата ми придобивка: "миши опашки". Цъфтят в розово- червено.

Общи условия

Активация на акаунт