Нашите цветя - обща тема 17

• 34 707
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • на острова на мечтите
Soft, Pampas са рошавите треви.

# 601
Да, Pampas Grass се казва, много ефектна трева.
Калуната и аз я недолюбвам, но есенно време използвам в комбинация с други китки. Не иска кой знае какви грижи, както Софт е казала, студоустойчива е.

Понеже хризантемите ми са на прецъфтяване вече, вчера купих още една калуна, трицветна, ще я бодна на мястото на едната хризантема.

# 602
Да питам - палмите, зимата като приберете на топло, или на хладно?
Моите доста линееха миналата зима, потъмняха им листА. Бяха на топло. Близка ми каза, че трябвало да “почиват” на по-хладно зимата.

# 603
  • София
Едното ми калдаръмче се изживява като каскадно.

На пентаса му харесва времето

Цъфнал батат

Минаналата година някой питаше как да съхрани батата до пролетта,май Мариета.
Дали намери начин? Сега и аз се интересувам .

# 604
Да, аз го съхраних.
Просто го прибери на топло, поливай редовно.
Моите бяха до южните прозорци в хола, т.е. На много топло. Знаеш, като по пресъхнат сбръчкват листа, но като полееш се оправят.
Цветът им не е с особена стойност, на фона на червените листа.
Тази зима може и да го прежаля. Имам много други за прибиране. А Ипомея на пролет има в разсадниците. Той е вид Ипомея.
В тази връзка - обмислям как да ги прибирам. На какво да са…

# 605
  • София
Днес си купих тези две каланхоета от Лидл.

Харесах и едно кичесто, бледо розово. Сякаш само връхчетата на цветоносите бяха бледо розови, а останалата част от цветоноса беше бял. Във  Фантастико ги видях, но цената ме отказа. Бяха сложени на тъмно място и не се виждаше добре

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 19:57 от Amiamo

# 606
От мен бугенвилката и рози:

Извинявам се за този забравен нож там,чак сега го видях. 😂 Преди седмица имаше буря и ми беше съборила саксията на земята,но само едно малко клонче от бугито се беше счупило.

# 607
Аууу, Ени, разкошна е бугенвилията ти Heart Eyes, дано дълго да е в този вид и да те радва Simple Smile!
Моите цветя тази година са в ужасно състояние, изобщо нямам време да се занимавам с тях, ама здрави да сме!
Страхотни цветя показвате, чета ви но нямам нищо интересно за показване!

# 608
  • София
Две Бугенвлии имам. Едната много израстна, само един цвят отвори откакто е вкъщи, а другата малко израстна, но не цъфтя. Догодина, лятото ще ги местя на друго място.

# 609
Моите отново цъфтят. Обаче вчера е имало много силни поройни дъждове и не искам да мисля какво ще заваря като се прибера 😢

Поздрави от Енна

# 610
  • на острова на мечтите
MagniM, в Една е студено и чрез лятото.Grinning
Значи сме много наблизо на 63 км. разстояние.
И тук вали от вчера. Но нищо разрушително, слава богу! Поне градинката ми се съвзе.

# 611
Данилу, днес беше направо топло в сравнение с вчера. В Таормина се разхождах навлечена с два клина и яке. Поне ни се размина дъжда. Иначе навсякъде всичко цъфти - бугенвилии, олеандри, дипладении, петунии. Ех как искам да съм ти съседка 😍

# 612
Ех как искам да съм ти съседка 😍

Чуждата трева винаги а по-зелена.🥴
И аз с огромно удоволствие бих живяла в Сицилия, но по обед. Имам предвид само да обядвам там.

# 613
Не е заради тревата, Софт. Просто ни харесва - зелено като у дома, синьо като в Малта. И доста по-голямо Simple Smile  Сериозно мислим като се пенсионираме да се преместим.

# 614
Ениии, фантастична е бугенвилията Heart Eyes, разкош. В София е страшен студ, дано моята не е измръзнала.
Магни, точно това казвах и аз на мои приятели, които миналата седмица се върнаха от Сицилия - че искам като се пенсионирам да живея там. Много я харесвам тази земя, много. Е, малко е топличко на моменти Grinning

Общи условия

Активация на акаунт