Нашите цветя - обща тема 17

• 34 715
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • Карлово
От моите цветя ще покажа, че ако почнат едни дъждове, знае ли човек, дали ще останат красиви.

# 586
Отдавна не съм писала, но както се очакваше, след като се прибрах след едномесечно отсъствие, всичко беше изгоряло. Официално обявявам далиите за най-коравите цветя - единствено те са издържали и са само наядени леко от охлюви. Окастрих изсъхналото и сега са направили страшно много пъпки.

Това също не беше изсъхнало и оцеля

Иначе пък имах повод да мина през няколко градински центъра и да подготвя саксиите за есенно-зимния сезон, ето и новите китки:

Aster Blue Apis

Hypoestes - прилича на копривка

Cuphea

Разни още дето награбих от лидъл и алди и не помня какви бяха

Другия път ще снимам и стайните, за разлика от градинските, комшийката ги беше удавила във вода и са полудели. Изглеждат много добре.

# 587
Попи, не знам къде си, но в Европа хипоестес е стайно растение. Не издържа на студ.

# 588
Попи, не знам къде си, но в Европа хипоестес е стайно растение. Не издържа на студ.

Флокс, при мен е външно. Рядко има минусови температури в Ирландия. Дърво авокадо имах засадено в двора в предишната ни къща и нищо му нямаше.

# 589
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Пред къщичката има четири плумерии.
Четири дървета, четири цвята, четири размера.

Не е от ъгъла на снимане. Най-малките са най-ароматни.

Цъфна това странно храстче. Изглежда съвсем като гардения, но няма никакъв аромат

# 590
  • оттам, откъдето започва България
Thinking Последната снимка не разбрах какво е.

# 591
Simple Smile Simple Smile Simple Smile загадка Simple Smile Simple Smile

има пет-шест цвята и форми колеуси/копривки/декоративен щир
точно тази мисля, че е черен дракон.
ще трябва да се разходя в светъл ден и да я снимам.Simple Smile

# 592
Някакви рошави треви пред новото ни жилище.

Балконът е сравнително малък и ща не ща и аз ще трябва да гледам сакъзи и мушката, защото поне сандъчета на парапета мога да сложа.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 10:19 от Анонимен

# 593
можеш и кампанули, вербени, каскадни кученца, латинки, аубриети... много са.
Wink само кажи какво изложение е. по-добре ще те ориентираме. Simple Smile

# 594

Wink само кажи какво изложение е. по-добре ще те ориентираме. Simple Smile

Югоизток, повече изток. Трябва да съобразя и кои виреят добре на тукашния климат. Днес гледах, че по кьолнските балкони още е пълно с цъфтящи мушката, сакъзи и дори каланхоета. Но и юки и дипладении в дворовете. До нас видях много голяма юка на улицата.

# 595
Vervam, и според мен цветето ти е драцена. Имам поне 4 модела драцени саксийни и няколко юки на село в градината и ми се струва, че не греша - ако е драцена, мрази пряка слънчева светлина и не обича много вода. Ако е юка - точно обратното.
Софт, рошавото пред новия ти дом май е кортадерия, пампаска трева - обмислям да се сдобия скоро с такава.

# 596
В градинските центрове има много видове такива рошави треви, аз всичките много ги харесвам. Очевидно издържат на всичко, макар че тези специално са поддържани от градинар. Във вътрешния двор видях добре подстригани цъфнали храсти розмарин.

# 597
Моля снимай розмарина Heart

# 598
Момичета и момчета днес си взех 4 броя Калуна...
Мисля да ги садя в две сандъчета по две...
Моля някой с напътствия и полезни съвети...
😉😊🙂

# 599
Калуната си живее цяла зима навън без абсолютно никакви грижи. Напролет я хвърляш и догодина нова, ако ти харесва. Аз не я харесвам особено, но почти всяка година имам. Струва жълти стотинки и нищо не иска. Не й трябва и голяма площ, защото не расте, нито пуска големи корени. Две се събират спокойно в саксия с диаметър 20-25 см. Аз я ползвам за компания на нещо друго обикновено.

Общи условия

Активация на акаунт