Нашите цветя - обща тема 17

• 33 773
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Абе и аз имам такива едни опашки Пт 10тина години, синът ми си го беше харесал и се казва кактуса Томас, но цвят не съм видяла. Дали защото имаме котки …:)

# 631
Интересен кактус.

Чакам ММ да ме води до градински център за циклами. Тук виреят много добре и само ако се задържи по-дълго под нулата (което не всяка зима се случва), може да измръзнат. Във френско се нагледах най-накрая на дипладении, които така и не успях да видя по тукашните дворове. Искам и някакво дръвче в контейнер, примерно смокиня.

# 632
А това мислите ли ще ще има развитие на цвета?

# 633
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
притеснява те, че висят надолу ли? мисля, че така си стоят.
Simple Smile покажи ги като цъфнат. Simple Smile

# 634
Преместих дипладениите на новия балкон. Цикламената май иска да цъфти в червено.

Това са ми единствените каланхоета, всички други отидоха в био контейнера. Жълтото е онова голямото бяло, което прецъфтя напълно и сега цъфти в жълто. 🙄

И едно сандъче със зимни цветя наредих, но се изложих с монтажа. Много се клати.

# 635
  • Мадрид / София
Абе и аз имам такива едни опашки Пт 10тина години, синът ми си го беше харесал и се казва кактуса Томас, но цвят не съм видяла. Дали защото имаме котки …:)

То това, че казах какъв му е цвета, не означава, че и при мен ще цъфти, но и така ми е интересен. Цвета го видях на картинката на етикета.

# 636
  • на острова на мечтите
И аз нямаше да купувам. Но пък само едната е купена. Другата си я взех от етървата.

Не й знам името.

Това в спатифилиума.

# 637
Не знам какво е лилавото цветенце (много е красиво с тези деликатни цветчета и мъхести листа), но като го видях се сетих, че искам африканска теменужка за прозореца в кухнята.

# 638
косматко е някаква традесканция.
ще я потърся Wink

може би номер 6 Simple Smile
https://i.etsystatic.com/18043111/r/il/88aa29/3150640256/il_full … 50640256_crns.jpg

# 639
Прибрах се и намерих растенията си оперени след дъжда. Без поражения някои цъфтящи. А в Енна си харесах това, оказа се че след януари го пускат и в нашият градински център.

И една розова бугенвилия, за първи път виждам в такъв бонбонен цвят.

При мен тези опашки цъфтят, но не съм фен на бодливковци по принцип. Иии ето този ще цъфти пак и то на две листа.

Този път го видях навреме и ще следя как расте 😂

Софт, събра ли стайните? От тях май имаш доста повече.

# 640
Simple Smile тук първото цъфти силно през април и по-късно има цветове, но са по-рехави. в България май съм го виждала само лятото  Simple Smile температурните разлики имат значение.
знам го като "четка за бутилки" Wink

# 641
Тези “четки” са Калистемон и ги има много в Гърция.
В БГ май и в Пло не издържат зимата.

# 642
  • Мадрид / София
Уж и аз не си падах по бодливите, ама с тези високи температури лятото те са, които не им пука. Дори другите суколентни не се оправят с жегите. А опашките (специално тези) са с много нежни бодилчета. Така че се сдобих с някои по-интересни бодливковци, някои без бодли (имат форма на кактус ама сравнително гладки, без бодилчета).

# 643
  • София
Не знам какво е лилавото цветенце (много е красиво с тези деликатни цветчета и мъхести листа), но като го видях се сетих, че искам африканска теменужка за прозореца в кухнята.
Ако си в Бг.,мога да те уредя с бебе теменужка.

# 644

Общи условия

Активация на акаунт