Тема 5; темата за китайски и корейски сериали, все още наречена "Гоблин"

• 31 038
  • 751
  •   3
Отговори
# 120
Аз пък започнах Love like the galaxy - и двамата в главните роли ми харесват (Чжао Лу Си и У Лей). На третата серия съм, прилича на "Историята на Мин Лан" (сценаристката е същата) - главната героиня е подценявана и подтисната от семейството си. Ако аналогията ще е пълна, после героят ще я спасява от семейството й.
Героинята е 15-годишно момиче, умна и хитра интригантка. Героят е реномиран генерал. Засега още не се запознаха лично, но вече се познават задочно.
Семейството на героинята е доста интересно, актьорите са добри. Гледа се лесно. Дано и по-нататък е така приятно.
Naili, и аз започнах Love like the galaxy , но не ми издържаха нервите, ужасно ме подразниха повечето герои, и главната героиня най-вече! Типичната китайка или поне по моите представи - страшна лицемерка и манипулаторка, и то на каква невръстна възраст! Баба й се циркосва и прави сцени, уж й е лошо, нашта мома - два пъти повече, припада вече. Баща й се тюхка покрай нея, взема да я носи, тя доволно намига... Майката - военна - зарязала си бебето при раждането, ама то не било щото не го искала, ама нямало как, оставили го на бабата и лелята, пък после след 15 години се връщат и ха, изненада, дъщеря им не ги познава, за обич пък да не говорим... ми нормално... бащата някакъв тиквеник, не знае на кой да уйдиса по-напред -  на майка си, на жена си или на дъщеря си...не че е под чехъл, ами направо е размазан Simple Smile
За генерала също имах някакви забележки, сега не се сещам какво ме подразни, но така де - всички бяха толкова не мой тип хора, че просто не се траеха...погледах, погледах и реших, че няма защо да се мъча Simple Smile

# 121
  • Русия
Аз пък съм на 8 серия вече, и ми харесва все повече. Героинята вярно че е манипулаторка, ама каква да бъде в това семейство и с такова отношение? По душа не е лоша, просто оцелява както може. Виж, майка й направо е изрод.
Генералът засега не е нищо повече от герой студен тип със замръзнало лице, който, както се подразбира от жанра, ще е всеотдаен в любовта и т.н. Скучно, триста пъти съм го виждала. У Лей напразно си е взел такава роля. Той е живичък по натура, това  замразено лице хич не му отива. Но поне знам, че тоя скучен сценарно герой ще е изигран както трябва.
Героинята ми харесва точно заради манипулациите, как ги измисля тия интриги, как усеща на мига какво да каже... понякога й завиждам за ума. Останалите герои не са симпатични, но пък са интересни.
Най-чудатото е, че почти всички мъжки персонажи са положителни, а почти всички женски са отрицателни, и дори главната героиня е съмнителна. Не е често срещано явление.

# 122
  • България
Пропуснах да спомена, че светът в Ashes of Love (2018) много напомня на светът в The Blue Whisper: Part 1 (2022).
Може даже да е същия, не съм си поставила за цел да ги сравня.

Ashes of Love (2018) има отличен рейтинг за вуксия, явно с The Blue Whisper следват същата схема, за да имат успех.
От втория съм изгледала само 10 епизода, но имам същото чувство.
Много ми харесва, но е и тежък някак, очаквам много трагични моменти.
Затова гледам по малко епизоди на вечер. Засега го поставям в папката за многократно гледане, като отбелязвам, че Ashes of Love (2018)  ми допада малко повече на този етап. Рано е за обобщение.

# 123
  • гр. София
Тhe Uncanny counters беше интересен сериал. Днес разбрах, че скоро ще има втори сезон Simple Smile
Започнах Tomorrow, защото търсех сериал със сходна тематиката. На втора серия съм. За сега е много интересен.

# 124
Към средата съм на Алените маншети, то си е нещо като съвременен римейк на Ий Сан:Ветровете на двореца (той е от преди 15-тина години). Естествено, няма как да няма общи неща, щом се разказва за едни и същи исторически личности, но в случая и в измислените елементи има общо. Интересно ми е дали ще продължи така до края или ще има изненади.
В подробностите има много различни неща - онзи сериал е 70 епизода, а този 20 - няма как, но все пак приликите са явни.

# 125
  • пак на Рив Гош
Ох, не ме шашкайте така с Love Like the Galaxy! Joy Нареден ми е за гледане след като приключа с The Blue Whisper. Така де, няма да пропусна У Лей 😍

Аз тия дни приключих с Love Is Sweet. Отговаря си точно на името - сладък е! Двамата главни имат разкошна химия и дори на моменти да си опонират и да са напред с рогата, им отива. Образите им са добре написани, макар в последните 5-6 епизода Тя да стана малко непоносима. Забележки - леко разтеглено действие за 1-2 епизода и Приятелката от втората двойка беше от лепливо-досадния тип. Но, като зяло, нищо смущаващо и затова завърши с 9*.

И, понеже сърце юнашко не трае, използвах малко ценни гигабайти мобилни данни, за да подхвана Good Job, който започна да нърви преди 2 дни. Харесвам Jung Il Woo в комедийни роли, тази му пасва като ръкавица 😍. И даже не му се налага да преиграва. С Kwan Yu Ri имаха невероятна химия още от Bossam, Steal the Fate миналата година, даже и без физически контакт. И сега се очертава да са 6ъщо толкова готина двойка (с контакт този път 😉)

# 126
Прави ми впечатление, че в Алените маншети една от темите е за трагичността на живота на придворните дами. Разбирам, че донякъде е така, но доколкото знам, те не са под ключ - дворецът не е златна клетка (освен за истинските наложници) - те се водят жени на разположение на краля, но няма проблем да напуснат. Само че повечето не искат, защото живеят в относителен лукс (дори нисшестоящите), в сравнение с хората отвън - имат хубави дрехи, стаи и храна, както и нелоши заплати... Дори евнусите не стават такива по принуда (за разлика от турските). Точно в другия сериал за Йи Сан имаше такъв случай - чичо искаше да кастрира племенника си, за да го вкара в двореца, дори му даде възможност сам да го направи (той се отказа, но не това е важното).
Струва ми се, че са преувеличили с драмата.

# 127
  • Русия
Ох, не ме шашкайте така с Love Like the Galaxy! Joy Така де, няма да пропусна У Лей 😍
На 32 серия съм, и ми харесва все повече. Обаче У Лей тук изобщо не ми харесва. И ролята е никаква, и я играе зле. Единствено се надявам към края на сериала, където ще е голямата драма, да има повече екранно време и интересни сцени.
Главните по принцип нямат много екранно време, особено той. Действието е бавно. Но все едно е интересно. Постоянно нещо ново става.

# 128
  • гр. София
Днес догледах Tomorrow, много ми хареса сериала, изключително, а и според мен оставиха възможност за втори сезон. Дано направят Simple Smile Може ли да ми препоръчате друг сериал за жъртвари. Аз съм гледала няколко. И темата е много интересна Simple Smile

Някой гледал ли е The blue whisper, моята племенница иска да го гледаме, нещо с Under power не се погодихме. Как е финала?/Има ли драми или е щастлив?

# 129
  • България
Някой гледал ли е The blue whisper, моята племенница иска да го гледаме, нещо с Under power не се погодихме. Как е финала?/Има ли драми или е щастлив?
Аз съм на 19ти епизод и засега ми е за 10ка.
Обаче дъщеря ми изгледа целия и сподели, че втори сезон е доста муден и имало доста тежки моменти.
Финалът е ОК.
С нея нямаме много подобен вкус, така че това може да не е моето заключение.
Много ми харесва, но го гледам бавно, тежък ми е някак.
Светът, актьорите, всичко е много красиво. Даже за първи път и Дилраба ми е съвсем приемлива.
Ако бях я гледала първо тук, нямаше сигурно да я забележа.
Но пък, защото тук ми понесе, ще пробвам пак едно изоставено заради нея фентъзи. Grinning
Имам любимци и от второстепенните като тези, например.

# 130
Olia T, не са точно като Tomorrow, но в тези заглавия е намесен по някой Жътвар - 49 Days, Black, Sweet Rain/Accuracy of Death, Death Note.
А в тези има ангели и духчета, но са по-скоро романтични - Lavender, Postman to Heaven, Oh My Ghost.

# 131
  • гр. София
Благодаря, аз Black го започнах по едно време, заради Хони Simple Smile, но имаше проблем със сийда и в Замунда и в Мастерса, а даже в Замунда имаше повредени линкове, но сега мога да си го изтегля от Авистаз, вече имам регистрация. А 49days го избягвам умишлено, краят е драматичен, доколкото съм чела коментари. Ще погледна и другите.

# 132
Краят на 49 дни е драматичен за едни и приличен за други. Зависи от гледната точка на гледащия и на кои от героите симпатизира.

# 133
  • гр. София
Научих чудесна новина, че btv lady ще излъчи нов корейски сериал от 8септември. Тайната градина с Хьон Бин, но не така чудесно е,  че часът е безумен от 23ч до 00.30ч.

# 134
Научих чудесна новина, че btv lady ще излъчи нов корейски сериал от 8септември. Тайната градина с Хьон Бин, но не така чудесно е,  че часът е безумен от 23ч до 00.30ч.
Екстра е часът, на мен точно това ми е времето за гледане на сериали 😀

Общи условия

Активация на акаунт