Тема 5; темата за китайски и корейски сериали, все още наречена "Гоблин"

• 30 171
  • 751
  •   2
Отговори
# 630
  • България
Далеч съм от коледния дух. Беше ме обзел под формата на пазаруване и така се сдобих с 27 инчов монитор и реклайнер за по-голямо удоволствие при гледането на сериали, но домашният се постара да ми убие ентусиазма.
Той и без друго беше спихнал, когато осъзнах че можеше да си взема 31 инчов монитор. Frowning1
И в унисон с настроението ми беше Sell Your Haunted House (2021).
Отличен сериала за хора, които не търсят розова романтика. Има много любов в сериала, но към близки, които вече не са сред нас. Рядко плача, но сега се случи, когато се разбра каква е причината майката на героинята да стои тук като дух. Помолих се, ако има нещо след тук да не съм причинила същото страдание на мой близък. По една случайност точно на вчерашната дата любимата ми баба, която ми беше като майка, получи инсулт и падна в краката ми. Бях на 15 години.
Корейците са много добри в тая тематика.

Feyre не пише вече, за да сподели дали и тя е харесала сериала.
Indira, ти си по романтиката. Има и такава във Винченцо, но не е в основата на сериала. Не съм сигурна, че ще ти хареса.
Жалко, че не харесваш и костюмираните сериали.
За мен най-романтичната, истинска любовна история е Miss the Dragon (2021).

# 631
Светли празници на всички!
Да, ако не сте гледали Miss the Dragon- прекрасен филм. Много плаках…

# 632
  • вятърничава
Dine with love еп.13  
Скрит текст:
Направо ме ядосаха,как успяха да вкарат в един епизод всички тъпи сценаристки идеи,глупости,драми,клишета.На това му  викам безсилието на сценаристите.На г-н Ю какво му докара тая мома с пържените си манджи.И до края си вървеше със задължителните атрибути - болести,раздели,минаха N на брой месеци,години.Добре,че никой не умря,освен моето желание да гледам.Поне котките се върнаха накрая.Може проблемът да е в мен,харесват ми двойките докато са антагонисти,докато се влюбват Confused

Последна редакция: пт, 23 дек 2022, 14:16 от bb6

# 633
  • при най-добрия мъж...
bb6, и аз съм така. Докато още се заиграват, не са разбрали чувствата си или ги е срам/страх да ги споделят ми е супер интересно. Ама направо горя с историята. Като се вземат и леееко ми спада ентусиазма. Защото всеки фен знае какво? Че след първоначалното щастие и розови цветенца с тежки стъпки идва драмата. Най-често под формата на: кофти роднини, дълго крита тайна, синовен дълг, болест (включително и всичките му там амнезии), пари, тайни договорки и още 99 причини, които сценаристите могат да измислят.
Но да не забравя за какво минавам Simple Smile Ако, като мен си падате по романтиката, горещо ви препоръчвам филма "0.1% world" или "Моят 0.1%" на бг. Като с наш превод ще излезе още днес или утре. Чудна, чудна история, след която на лицето остава усмивка, а настроението е празнично приповдигнато. На мен малко ми заприлича на "Somewhere only we know" от 2015 год. Може би, защото действието и в двата филма се развива отчасти в Европа. Ако не сте го гледали и него, също препоръчвам. Има бг букви.

# 634
  • вятърничава
Значи повредата не е само в моя телевизор Innocent такъв разкошен високомерен пън беше Той преди да се влюби. Появи се Тя и го превърна в усмихнат и безличен добродушко, пуфкаво зайче, което изпълнява всичките и желания, живее за да и угоди и Тя пак ще намери за какво да е недоволна Joy

"0.1% world" ще гледам Hands Plus1 мерси!

# 635
  • Русия
И аз гледах Miss the dragon. Ама историята като почна да преминава от един живот към друг - и ми се изгуби интереса.

Изгледах Love in contract.
Сюжет: тя печели пари, като се преструва на съпруга. За целта може и да се омъжи. Така се запознава и с героя. Пет години се срещат три пъти седмично за да вечерят, като през цялото време мълчат. В един момент тя решава да приключи с работата си и да замине зад граница, и точно оттам почва любовната им история.

Скучно, хора, скучно.
Първо, че Пак Миньон стана един скелет, на който е страшно да погледнеш. Второ, че се опитва да изглежда 10 години по-млада. Трето, че самите герои не са симпатични. Тя никак не ми докосна нито една емоция. Той пък е човек, който не умее да общува и по-голямата част от дейтвието мълчи. А аз обичам активните и социално адаптирани герои. Освен това, актьорът, колкото и да е добър, е грозен. Не ща грозни герои. Второстепенните също са скучни.

Може да се гледа, ама не си струва.

# 636
  • пак на Рив Гош
такъв разкошен високомерен пън беше Той преди да се влюби. Появи се Тя и го превърна в усмихнат и безличен добродушко, пуфкаво зайче, което изпълнява всичките и желания, живее за да и угоди и Тя пак ще намери за какво да е недоволна Joy
Ох, и аз не обичам такива коренни промени в личността на героя, когато срещне Нея. Както и в героините, де - когато една способна (уж) мадама, борбена и свикнала да се справя сама, след като Го срещне, почва да живее чрез Него и да чака Той да я спасява.
Аз затова харесвам бавните романси - докато Те се усетят, че се Аресват, той сериалът вече свършва Joy

Индира, Моарейн, благадаря ви за препоръките, отбелязах си Miss the Dragon и 0.1% World за гледане.

Аз оставих Винченцо да по-добри времена.
Минария уикенд довърших The Scholar who Walks the Night. Нещо не се разбрахме с този сериал. И Джун Ги ми хареса повече като Четвъртия принц, отколкото като чосонски вампир. Действието беше доста развлечено - история за 12 епизода, разказана в 20. Въртяха на цикли едни и същи проблеми, така и не намерих смисъл в кървищата накрая. Освен това, Той и Тя нямаха кой знае каква химия заедно, поне за мен. Май най-много ми хареса "лошият" вампир - един прекрасен Lee Soo Hyuk Heart Eyes.

От началото на седмицата, обаче, вкъщи нямам Интернет, поради разни повреди и ремонти, карах на мобилни данни и калпава връзка. Затова и гледането в онлайн платформите отпадна, за да пазя ценните гигабайти за работа и започнах каквото имам на таблета.
Та малко случайно захванах Your House Helper, който ми хареса повече, отколкото очаквах. Бавен романс, малко мистериозно минало, малко хумор, малко приятелство, малко съвети тип "Мари Кондо" без големи сътресения или интелектуалнали претенции, и един хубав мъж, който ти чисти из къщи.
Засега съм на половината, дано да продължи в този дух.

Хубави празници!

Последна редакция: сб, 24 дек 2022, 11:20 от Роца

# 637
Аз напредвам с Винченцо - интересно ми е, но лошите са много гадни, натоварват ме.
Скрит текст:
Дано да ги избие, да не се отметне накрая.
Хареса ми как някои от наемателите действително са опасни, макар да приличат на клоуни. А също и този полицай, който се "влюби" във Винченцо и го сравни с Че Гевара Joy

# 638
Роце, ако случайно не си гледала Something About 1% можеш да го включиш в списъка и да се порадваш още малко на Ха Сок Джин Wink.

Весели празници на всички Christmas Tree.

# 639
  • пак на Рив Гош
2в1, благодаря ти за препоръката, но вече съм го гледала (и му се радвах Wink !)
Аз започнах Домашния Помощник и заради Lee Ji Hoon, когото много харесах в 2-3 драми, където играеше основно Третото Колело и си мислех, че няма да е лошо да го видя и в главна романтична роля. Та много му се радвам и на него в ролята на един леко загубен и влюбен адвокат.

Преди да ни спре нетът започнах и една китайска романтика - Almost Lover. Сериал за вторите шансове, който за първите наколко епизода ми допадна. Но нещо бързо се събраха, та сега чакам катаклизмите да почнат да се стоварват на главите на Нашите Хора Wink .
Да ни оправят връзката по-бързо, та да видя какво точно са ни приготвили сценаристите Joy
И да започна най-накрая новия сериал на корейския ми любимец, The Interest of Love.

# 640
Светли празници! Здраве, обич и успехи!
Завърших Reborn to be rich- с много противоречиви чувства съм.  Финалът ми е слаб и неразбираем. Харесах предишните серии заради предаването на атмосферата в бизнеса, особено в Корея. Но финала нещо го смотаха. Нейсе!

# 641
  • вятърничава
Честита Коледа и весели празници!
Дано Дядо Коледа да ви е оставил пълни чували с подаръци, на Роца нет!

# 642
  • България
Светли празници! Здраве, обич и успехи!
Завърших Reborn to be rich- с много противоречиви чувства съм.  Финалът ми е слаб и неразбираем. Харесах предишните серии заради предаването на атмосферата в бизнеса, особено в Корея. Но финала нещо го смотаха. Нейсе!
Благодаря за споделеното!
Така видях, че руснаците вчера са приключили с превода и сигурно тази вечер и аз ще започна сериала.
В момента вече гледам два корейски, два китайски и този ще е петият, обичайно гледам най-много по два.
Но както Индира пише, нещо никой не ме грабва на 100% и се лутам между:
Eternal Love of Dream (2020)
Angel's Last Mission: Love (2019)
Detective Samoyeds (2017)
Mystic Pop-Up Bar (2020)
Последните два гледам с по-голямо удоволствие.
Барът е забавен, уж за души, мъртъвци, но всичко е на границата с пародията и няма място за тъгуване, по-скоро е за смях. Yook Sung Jae е голям сладур.

Само историята на главната е доста тъжна и мислех, че ще е като Sell Your Haunted House (2021).
А Detective Samoyeds (2017) е добър и пак леко комедиен. Интересно ми е да гледам Xu Hai Qiao в положителна роля, ако не беше ужасният му нос, щях да го поставя доста по-нагоре в личния си списък.
И като злодей е отличен, и като добър герой.

# 643
Весели празници!
Загледах малко от Последната мисия на ангела - изглежда приятно, чудя се дали да не си го изтегля отначало. Ако е прекалено любовен, може да ми е скучен.

# 644
  • България
Изгледах 10 епизода.
Двама са влюбени в главната, единят още не го е осъзнал и около това се върти поне до този момент цялата история. Затова и не ми е от най-интересните, но пък е един от любимите на дъщеря ми.
Kim Myung Soo си струва гледането, сигурно и затова продължавам да гледам, макар и бавно.

Общи условия

Активация на акаунт