Тема 5; темата за китайски и корейски сериали, все още наречена "Гоблин"

• 30 158
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • София

Много е сладък Последната мисия на ангела. Даже не го намирам за толкова любовен аз лично. Главната е доста кораво момиче, не е залупена, а главния е толкова сладък Simple Smile Наистина и той ми държи интереса. И ОСТ_а си го бива.

# 646
  • вятърничава
Ох, ужас. Явно ще се реве.
На мен ми харесва песента, която започва с  "1,2,3....... " или нещо подобно.

# 647
  • пак на Рив Гош

bb6, от твоите уста, в ушите на провайдъра ни! Ама още не те е чул, понеже вече 10ти ден сме без нет Scream

Моарейн, аз много харесах Mystic Pop-Up Bar, много ми бяха симпатични всичките.

Аз онзи ден завърших Your House Helper. Хареса ми като цяло, сисмансът беше приятен, историята вървеше добре, макар и да не беше нещо изключително, Той беше мрачен и хубав (и чистеше добре), Тя беше малко шматка, втората двойка бяха сладури като цяло. Стана за едно гледане и разпускане. Дадох му 8* (отговарящ на очакванията).

Изгледах и един епизод от Duel (2017), най-вече заради участието на един от топ-любимците ми (Yang Se Jong). Детективски, започна много хаотично и ми изискваше повече концентрация, отколкото съм склонна да му дам в момента. Та затова го оставям за по-добри времена.

Малко от немай къде започтах една китайска розовина, Love In Time (2020). От типа "брак по сметка ", като в случая сметката за Него е да се отърве от срещите, организирани от майка му, а на Нея - да не наследи семейния бизнес, а да си пише романи. Интересното в случая е, че и двамата се познават още от детинство, били са съученици в прогимназията, малко от типа "приятели-врагове". Има си очакваните клишета, няма големи драми, има малко хумор, малко Трети колелета. Тя е леко непоносима, но не чак толкова, че да ми писне на втория епизод, Той не е стандартният красавец (но има красиви ръце). Общо-взето се гледа леко и бързо (24 епизода по 35-40 минути). Вече съм на половината и като нищо утре да го довърша.

# 648
  • България
Моарейн, аз много харесах Mystic Pop-Up Bar, много ми бяха симпатични всичките.
Вярно, откроява се от другите четири сериала, които гледам. Онзи с ангела ми е много блудкав, почти колкото фентъзито с Дилраба.
С бара обаче нещата се развиват все по-добре. Харесва ми така, малко по малко да разказват историята от миналото на главните герои.
А се появи и Na In Woo. Симпатичен, ролята на злодей също му пасва.

Нямам търпение да видя какво точно се е случило, разбира се, досещам се, но е друго да ни го разкажат добре.

# 649
  • Русия
Изгледах "Стъпалата към славата"/Stairway to stardom.
Гледах заради актьорите - красивата Сун И и тайския Пуш.  Пуш е никакъв актьор, но тук беше приемлив. Сун И , която ми хареса в други дорами, тук играеше клишираната китайска кокошка, и затова беше скучна.
Сюжет: Тя е наивница и безкрайно добра душа, той не е наивен, но през повечето време се прави на палячо. Тя не го възприема за мъж и обича друг. Той не разбира, че я харесва, и си играе с нея в глупави игрички като пубер. Ама лека-полека се събират.
Главните тук са непоносими. Но второстепенните са много интересни. Особено сестрата на героя - влюбената в годеника си и търпяща безкрайните му изневери. И "приятелката" на героинята, която много иска да бъде актриса, но няма нито образование, нито  кой да й помогне, затова пък е готова на всичко, за да постигне мечтата си. Буквално всичко: и да излъже, и да предаде, и да преспи. Много добре изиграна героиня, актрисата е върхът.
Освен това в дорамата музиката е страхотна. Имам усещането, че парите основно отидоха там. Simple Smile Даже си я запазих.
Не мога да препоръчам. Има няколко добри актьорски работи, но главните герои са скучни.

И започнах "Бележки на специалист по определяне на бащинство" Paternity Appraiser.
Сюжет: Тя е специалист и акционер в лаборатория за генетични проби (определяне на бащинство/майчинство). Той е новодошлият инвестор, започва да работи в същата клиника като дребен офисен работник: задачата му е да търси клиенти и т.н. Rolling Eyes
15 серии по 30 минути. Засега съм на 6 и ми е леко скучно. Защото това е обикновена лаборатория, но героите се правят на едва ли не детективи. Никакво правдоподобие. Има лека любовна линия.
Гледам като кратко прекъсване между уся и сянся, да не ми омръзват. Иначе няма смисъл.

# 650
  • гр. София
Аз предколедно и коледно боледувам, нищо не гледам, а трябва Simple Smile Аз също загледах преди да се тръшна Paternity Appraiser, не помня вече до кой епизод стигнах, но набързо прегледах и края, защото бях любопитна. Краят е хубав Simple Smile

# 651
Duel не е лош сериал, особено за хора, които обичат криминални екшъни. В този има и малко фантастична нишка с клонингите, но тя не е основна. Yang Se Jong чудесно се справя с ролите си. Хем гледаш едно и също лице, хем няма начин да сбъркаш кой герой играе в момента.

# 652
  • вятърничава
Онзи с ангела - въртят едно и също във всяка серия, а има още толкова. Лелята е непоносима и преиграва. Тримата главни ми харесват, но при тоя сценарии не знам какво още могат да дадат. Леко ме отегчават вече.

Olia T, оздравявай бързо!

# 653
  • България
bb6, докъде го добута тоя с ангела? До 16ти епизод?
След 10ти епизод много ми доскуча и не съм пускала повече.
Ако е все същото, направо да изгледам последния епизод и да не се мъчим взаимно. Sad

# 654
  • вятърничава
Май до 6-ти.Аз го гледам по бтв лейди, по 1 епизод вечер, събота и неделя почивам. Не ме е грабнал толкова, не бих издържала целия накуп.

Прочетохте ли новината за  Song Joong-ki - официално обяви за връзка с британка.
 Май са се намерили докато тя го е учила на италиански език за ролята във Винченцо. Поне така твърдят жълтините.

# 655
  • гр. София
Благодаря, по-добре се чувствам Simple Smile

Ще му пожелаем много щастие на Song Joong-ki Simple Smile

Винченцо не съм го гледала, но ще го гледам. Въпрос на време е.

# 656
  • пак на Рив Гош
2в1, ще му дам шанс на Duel, ама по-нататък, че сега съм на вълна романтики. Като ми писне от розови облаци, дъги и еднорози Joy, ще се върна към детективско-трилърните сериали (че ме чакат още Train, Designated Survivor 60 Days, L.U.C.A. The Beginning и Missing: The Other Side).

Olia T, оздравявай! Hug

Прочетох и новината за Сон Джун-ки, в коментарите в МДЛ споменаваха, че гаджето му също била актриса, ама британска и нон-селебрити в Корея, ама не и другаде Wink.

Аз вчера довърших Love In Time (2020) - https://mydramalist.com/49211-falling-in-love-with-you-in-the-contract-period
Започна добре, както вече писах с клишета, малко хумор, симпатична като цяло втора двойка, малко Трети Колела и без особени драми. И действието вървеше добре някъде докъм 17ти епизод... когато, според мен, сериалът трябваше да свърши. Следващите 7 епизода си бяха чиста проба пилене на нервите на драгия зрител. Тя най-накрая написа и издаде романа си, който трябваше да бъде направен на филм. И тогава Тя, която по принцип беше леко непоносима, стана съвсем непоносима, вторачена в себе си и романа си егоистка, която се изпокара с всички, включително и с Него (който, като всеки китайски сериален герой след като се задоми, стана едно пухкаво и жертвоготовно зайче, я подкрепяше безусловно до края), докато на Него не му писна и си тръгна (много разумен ход!). Естествено, Гаднярката Трето Колело им мътеше водата до последно. Но поне Те малко или много се усетиха кой им крои подлите планове да ги раздели и успяха донякъде да ги контрират. Това си е направо напредък в сравнение със стандартния сценарий, където обикновено зрителите са в течение на всичко, но Главните или не се усещат какво е станало, или така и не се изясняват и Гадните остават "ненаказани". Та, между 17ти и 24ти епизод гледах с превъртане, което може да направите и вие, или направо да минете на последните 10 минути от 24ти епизод. А, поне имаше доста целувки, и то доста добре изиграни.
Като краен резултат му дадох 7* (заради превъртането).

Докато се чудя какво да гледам от наличното на таблета (вече 10 дни изнемогвам без Нет Sob), изгледах един корейски "костюмиран" филм - The Royal Tailor (2014) - https://mydramalist.com/8778-the-royal-tailor
Като цяло ми хареса, действието се въртеше около двама шивачи, единият традиционалист до мозъка на костите си, а другият - млад и талантлив, който иска да разчупи кодовете на облеклото, тяхното съперничество и тяхното крехко приятеластво. Кралят и Кралицата бяха по-скоро поддържащите роли, което е приятно разнообразие от стандартната чосонска драма, където всичко се върти около кралското семейство. Добър каст, действието вървеше добре, нямаше протяжни моменти, 8*.

И, понеже, както гласи френската поговорка, "който обича, не брои", използвах малко гигабайти мобилни данни, за да започна новия сериал на голямата ми корейска любов Heart Eyes - The Interest of Love - https://mydramalist.com/724275-understanding-love
Ще си тренирам търпението с по 2 епизода седмично.

# 657
  • вятърничава
Роца, и аз гледах вчера първите 2 епизода. Ще следим заедно.

# 658
  • пак на Рив Гош
bb6, аз съм още на първия, ама до догодина ще вляза "в час" Wink

А, забравих да ви кажа, че на бърза ръка изгледах и една документална поредица за Корея - Deciphering South Korea, която ми беше доста интересна и ми помогна да си обясня някои социо-културни аспекти, които съм забелязвала по различните драми. Четири епизода са, в Ютуб, с английски субтитри, това е първият - https://www.youtube.com/watch?v=Wk-WJkzWLV0&t=2s
После видях, че има подобни репортажи за Япония и за Китай, та ще ги видя и тях.

# 659
  • България
Изгледах Mystic Pop-Up Bar (2020) и се присъединявам към мнението на Роца.
Много ми хареса, включително и финалът. Въпреки тъжните истории, не беше натоварващ и финалът беше какъвто обичаме повечето тук.
Ако някой е пропуснал да гледа този сериал, препоръчвам.
И романтика има, но не е натрапчива, лигава, а става дума за любовта, която е по-силна и от живота.
И не само за любовта между мъж и жена.

Весел празник и много здраве и късмет!

Общи условия

Активация на акаунт