Тема 5; темата за китайски и корейски сериали, все още наречена "Гоблин"

• 30 159
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Аз съм доста напреднала с Винченцо, но не успях да го завърша тази година. Гледала съм и по-интересни сериали, но определено ми хареса!

Весело посрещане на Новата година! Simple Smile

# 661
  • вятърничава
Честита Нова година!
Какво чакате, китайската ли? Скоро и тя ще настъпи. Wink
Бъдете здрави, нека 2023 ви дава поводи да сте усмихнати и щастливи, а драмите да са само в дорамите!

# 662
  • България
Докато чакам китайската нова година изгледах The Golden Spoon (2022).
Беше коментиран по-напред, но не се сещам дали някой писа, че го е изгледал.
Аз, да.
Три вечери само него, другите изостанаха.
Много ми хареса, освен фантастиката покрай златната лъжица има и много въпроси около важните неща.
Пари, любов, семейство, кое е най-важното и без кое не можем наистина.
Въпреки десятката, която поставих, няма да го включа в любимите заради финала. Логичен, но не е моят.
Иначе открих съкровища:

И признавам таланта на Choi Won Young.
Визуално не ми допада, но е добър актьор, който явно умее да си подбира и ролите.
Добавям го в списъка с любими корейски актьори.

# 663
Какъв е фантастичният елемент, нещо свързано с лъжицата?

# 664
  • България
Да, няма да пиша в скрит текст, защото е написано в рекламите.
Старица продава на отчаян ученик златна лъжица, която може да го направи богат.
Трябва да яде с тази лъжица три пъти в свой богат приятел и така ще си сменят местата.

# 665
Изглежда интересно Simple Smile Чудя се с кой да продължа, след Винченцо, тъй като онзи с прераждането не е довършено още, а и Алхимията и останалите, които чаках, не са излезли май...

# 666
  • България
Кой с прераждане имаш предвид? Simple Smile

# 667
С главния актьор от Винченцо, в момента не мога да се сетя името. В Замунда има серии, но не е целият сезон.

# 668
  • гр. София
Reborn Rich  трябва да е Simple Smile

# 669
  • България
Започнах и Reborn Rich (2022).
Изгледах два епизода и май трудно ще го довърша, нещо не е моят поне на този етап.
Затова и не бързах да пиша, исках малко да напредна, но все го отлагам. Руснаците са го превели.

# 670
  • при най-добрия мъж...
За много години!
Покрай празниците ми остана малко свободно време та превъртях това-онова от целия азиатски спектър. Reborn Rich го почнах, за да уважа превода на нашите момичета, но и това не е моето. Едва ли е заради главния, просто историята ме приспива. Не ми е интересна.
При китайците Hi, Venus определено ми допадна, но няма да го гледам, защото мисля да го преведа и искам да ми е интересно. Превъртях и няколко тайвански бл сериала. Не знам дали някой гледа в този жанр. На мен ми беше за сефте, ей тъй от интерес да видя каква е тази мания към БЛ по групите. Ами, разбирам ги. То бива ли пък такава красота да струпат баш в тези сериали? Напредвам и с Lesson in love, успяват да ми задържат интереса още.
Да не забравя да кажа, че Paternity appraiser го има и преведен на бг под името "ДНК специалисти". На мен лично ми хареса, та за това си жертвах времето за него да му дам бг буквички.

# 671
  • Свети Влас
Индира, гледала съм няколко БЛ сериала и бях много впечатлена, смисъл харесаха ми.

# 672
  • България
Превъртях и няколко тайвански бл сериала. Не знам дали някой гледа в този жанр.
По принцип старателно ги избягвам. Видя ли двама мъже на главната снимка, бягам с 3000.
Обикновено тия БЛ са адаптация на еднополова любов и не са ми интересни.
Сега започнах един китайски, в който има броманс, но пък има и жена и то от любимите ми актриси.
Гей любителите подскачаха, че имало любов между мъж и жена, така че смело скокнах в историята на Psych-Hunter (2020).
Засега всичко е наред, още от първи епизод се очерта двуполовата романтика, а между мъжете до 4ти епизод няма мазни погледи.

Красотата за мен е не само във визията на актьорите, а и в ролите им. Любовта между мъж и жена за мен е красива. Поне в сериалите. Grinning

# 673
Аз и без това не съм романтична и ми става скучно да гледам романтични сцени м-у мъж и жена, а между двама мъже съвсем ще ме изгубят като зрител...

# 674
  • България
И аз не се смятам за романтичка, затова и не гледам съвременни китайски тип "романтика", че са ми много лигави, но в тия с разследвания, вуксии, фантастики и фентъзи обикновено нещата са много добре направени и представени без да е натрапчиво и водещо.
Рядко харесвам сериал или филм, в който да няма поне една двойка.
Не ми е естествено някак, иска ми се докато си приключенстват, разследват, бият и прераждат да се и обичат.
А откакто следя и темата се излъгвам покрай вас да изгледам и някой съвременен корейски без фантастика или поне разследвания.
Даже и един китайски с Ден Лън успях да изгледам, тук май не всички се справиха с този сериал, даже и романтичната ми дъщеря не успя. А аз стигнах до финала въпреки Дилраба. Grinning

Sweet Dreams (2018)
Е, имаше и малко фантастика, освен Ден Лън. Heart

Общи условия

Активация на акаунт