Тема 5; темата за китайски и корейски сериали, все още наречена "Гоблин"

• 30 155
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Нямам против да се обичат, стига да не се отделя много време на романтичните сцени или на каквато и да е любовна драма.
Виж, например любимият ми герой от Изгубени - Дезмънд - имаше голяма любов със съпругата си Пени, а почти през цялото време (около 6 сезона) двамата са разделени - идеално като за мен Simple Smile

# 676
  • България
Аз май значи съм някъде по средата.
След такива моменти:

Искам и такива:

# 677
  • при най-добрия мъж...
Аз пък съм болна романтичка. Няма ли любов, хич не почвам ни филм, ни сериал. И хепи енд. Трябва да знам какъв е края. Ако е трагедия се скъсвам от рев. За това съм много предубедена към онгоинг сериалите. Не, че нямам няколко такива, които следя в момента, но искрено се моля да са с хубав край. И когато почвам нова драма чета всички мнения, за да разбера как свършва. Нямам излишно време за нещо, което ще ме подтисне, вместо да ме усмихне.

# 678
  • пак на Рив Гош
За много години! Бъдете здрави и щастливи!
И много хубави сериали да изгледаме Wink

Аз съм още без нет, та затова последните дни понаблегнах на книгите... пак с азиатски уклон - понапреднах с "Пачинко" (тъй като сигурно няма да изгледам сериала) и един пътепис за Северна Корея.

Все пак започнах 2 сериала, чиито сюжет се оказа не такъв, какъвто си го представях при четенето на резюмето:
- Café Minamdang - очаквах да е повече детективски, но останах приятно изненадана от количеството хумор и ирония, които изпъстрят действието. Со Ин Гук е сладкиш Heart Eyes, а алените му боксерки придават допълнително коледно настроение. Засега съм на 4ти епизод и за довечера съм си смъкнала следващите 2.

- The Interest of Love - не бях гледала корейската си любов Ю Йон Сок в типично романтична роля от Warm And Cosy насам и доволно потривах очички как ще му се радвам на екрана Grinning. От резюмето и имайки предвид възрастовата разлика между актьорите очаквах типичния ром-ком, където Той е нещо като шеф на банковия клон, естествено, всичко можещ и знаещ и по когото въздишат всички служителки, включително и Тя, но Той не им обръща внимание, докато... Тя в един момент се разкрива по един или друг начин пред погледа Му Joy. Оказа се, обаче, че май ще е повече драма с примеси на slice of life , вместо романтична комедия. Изненада дойде също и от "посоката" на романтичните чувства. Не очаквах Той да въздиша по Нея като гимназист и да е такъв стеснително-мекушаво-залюхан. А и Тя не е типичната драмова героиня, тип "скромно момиче със златно сърце и нещастно влюбено в шефа си", а си е една нормална работеща млада жена. Естествено, още в края на първия епизод вече има индикации за трагично минало (или настояще), семейни товари, очаквания и подобни. Да видим как ще се развият нещата по-нататък. Радвам се на моя любимец, ама се надявам, че героят му ще се поразвие в хода на действието, понеже засега не ми харесва особено и ако бях на Нейно място, не бих излязла с Него (героя, не актьора Heart Eyes ).

И, понеже, докато пишех, видях последните дискусии - и аз си търся романса... ама в романтичните драми. Не ми пречи, ако в някоя бизнес, политическа или детективска драма няма много романтика. Но ако пише "романс", искам си романса, при това с всичките му салтанати, дъги и еднорози и хепи енда Joy (още съм травмирана от края на Uncontrollably Fond и Timing ).
Моарейн, този с Ден Лън и Дилраба ми е в списъка, ама да видим кога ще стигна И до него.

# 679
  • гр. София
По темата  и при мен зависи от сериала, ако според сюжета се очаква да има романтика, искам да има такава и тя да между мъж и жена. Сериалите ги гледам за разтоварване и щастие и любов на екрана ми се отразяват положително Simple Smile

# 680
  • вятърничава
Ако е вярно това, което пише тук http://tvnovellas.blogspot.com/2022/12/27_45.html
След "Последната мисия на ангела" от 10 януари по бтв Лейди ще гледаме "Лечителят".

# 681
Това ми изглежда по-интересно от ангела - криминална мистерия?

# 682
  • гр. София
За съжаление още един сериал, който няма да гледам по тв. Часът на излъчване е крайно неподходящ. Вечерно време в 23ч. и повторение в 10ч. Не знам защо са избрали тези часове.

# 683
Превъртях и няколко тайвански бл сериала. Не знам дали някой гледа в този жанр.
По принцип старателно ги избягвам. Видя ли двама мъже на главната снимка, бягам с 3000.
Обикновено тия БЛ са адаптация на еднополова любов и не са ми интересни.
Сега започнах един китайски, в който има броманс, но пък има и жена и то от любимите ми актриси.
Гей любителите подскачаха, че имало любов между мъж и жена, така че смело скокнах в историята на Psych-Hunter (2020).
Засега всичко е наред, още от първи епизод се очерта двуполовата романтика, а между мъжете до 4ти епизод няма мазни погледи.

Красотата за мен е не само във визията на актьорите, а и в ролите им. Любовта между мъж и жена за мен е красива. Поне в сериалите. Grinning

Това ме спечели, ще тегля. Има го в торентите, нали?

# 684
  • България
В последно време гледам онлайн от руски сайтове.
Скрит текст:
За английски субтитри не мога да помогна.

# 685
  • вятърничава
Това ми изглежда по-интересно от ангела - криминална мистерия?
Този е един от "задължителната програма" за мен Wink
Сладури са Чи Чанг Ук и Минка. Историята е малко тегава на моменти, но те компенсират. Ще ми е приятно да си го припомня.
Ангела взе да ми харесва в последните серии, хубава химия имат като двойка главните. Предполагам драмите предстоят, подготвям кърпичките Cry и Wine Glass да удавя мъката в алкохол Grinning

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 12:56 от bb6

# 686
В последно време гледам онлайн от руски сайтове.
Скрит текст:
За английски субтитри не мога да помогна.
Мерси, ползвам и руски, ще се справя. Heart

# 687
Здравейте , тук го има с англ.субтитри. Малко е досадно защото периодично се отварят реклами, но пък качеството на картината е добро.
https://www1.dramacool.cr/psych-hunter-2020-episode-36.html   "Psych-Hunter"

# 688
  • Дубай
В драма кул има английски субтитри...Аз често гледам от там ,ако няма руски...
Честно казано и аз не разбирам ,защо пускат толкова късно кдрамите по лейди ,но и това е нещо... Благодарение на тях доста хора ги предкриха като сериали ,а не са и подозирали преди ,че ще загледат,което е голям плюс,предвид ,че каналът залага на турските ,в което няма лошо.

За много години на всички,да сте живи и здрави и щастливи!

# 689
"Healer" e един от любимите ми корейски сериали! Задължителен за гледане!

Аз започвам "One Ordinary Day".

Общи условия

Активация на акаунт