За самотата в брака

• 12 539
  • 347
  •   1
Отговори
# 195
Какво значи да издържаш семейство? Жената само за разплод ли е? Повечето тук гледам ходят на работа.
Финансов е проблемът, ако трудно се справят. Тя сама го каза, че имат кредит, но той изкарва малко.
Според мен е букет от проблеми - той се чувства, че не изкарва достатъчно, авторката не му е жената мечта и нещо го гложди отвътре. Вероятно иска второ дете, за да я върже окончателно и да му седи сигурна.

# 196
  • София
Защо мъжът да трябва да издържа семейството? Има много жени, които по стечение на обстоятелствата печелят повече от мъжете си и са поели издръжката на семейството. Нищо лошо не виждам. Или трябва да изгонят мъжете си, че не печелят колкото тях? Проблемът в историята на авторката едва ли е финансов.

Няма лошо попринцип, но за някои хора е. Много години такива са били социо-културните нагласи. А мъжът не може да бременее, ражда, кърми, съответно няма как напълно да компенсира жената. Времената се променят, но тези неща все още тежат на някои хора. Излизането от тези модели е свързано с много осъзнаване, узряване, приемане и увереност в собствените възможности, дори те да не са обичайните. За този мъж може би тази задача се е оказала трудна на този етап, по една или друга причина.

# 197
Абе то няма лошо примерно да падаш на някоя игра, но да речем ако си професионален футболист много загуби може да ти се окажат зле на психиката.

То няма лошо примерно и да имаш огромна бенка на носа, ама на някои хора това им оказва влияние на самочувствието и психиката.

То няма лошо и примерно да си супер нисък, но на някои хора това им влияе на психиката.

Та в случая при хората някои неща ни пречат дори на пръв поглед да изглежда, че няма реален проблем. Хората не са само задоволяване на потребности физически и затова може да има проблем, там където не виждаме на пръв поглед.

Та и с тоя пич - явно има някакъв проблем.

А той може да не е точно с работата. Може да е комбинация. Може дори да не подозираме - единствено жена му може да го подкани, помоли, предразположи, а ако не стане - да му постави ултиматум и да поговорят, да разберат проблема...

И в крайна сметка тя трябва да си прецени - какви са плюсовете и минусите. Ако плюсовете на това да са заедно, да се обичат, да имат семейство са повече - да се бори. Ако минусите са повече и този пич я дразни мега много, ами да го оставя да се оправя сам и да се разделят.

Те са двама човека и от двамата зависи. Ти направи каквото можеш - опитай да го предразположиш, да поговорите, а ако трябва направо го дръпни и кажи - така и така - или си откровен или чао.

Но по-добре първо почни с по-завоалираните действия - да си секси, да го предразположиш, да му покажеш колко му се възхищаваш, да пробваш да го отмениш малко за детето и той да си поразвие кариерата.

И ако не стане завоалирано, дай направо куме в очи. Щото тва е по-крайният вариант. Все пак ако той е сдухан и не се чувства мъж, още повече ще се смачка ако тръгнете право куме в очи - щото няма да му стане по-гот ако трябва да ти каже директно, че се чувства като чехльо.

# 198
Да, в повечето семейства и двамата работят, в някои и жените изкарват повече, за някои работи този модел, за други - не. Но все си мисля, че за мъжете е много важно те да са този, който обезпечава финансово семейството. Иначе някак им удря по самочувствието. Поне аз така си мисля. Пък и особено що се касае за майчинство. Някак не ми върви през деня да го играе малката булка, пък вечер изведнъж да стане мъж и партньор на жена си. Мъжете не ги могат тия неща, както ние жените.

# 199
Да, в повечето семейства и двамата работят, в някои и жените изкарват повече, за някои работи този модел, за други - не. Но все си мисля, че за мъжете е много важно те да са този, който обезпечава финансово семейството. Иначе някак им удря по самочувствието. Поне аз така си мисля. Пък и особено що се касае за майчинство. Някак не ми върви през деня да го играе малката булка, пък вечер изведнъж да стане мъж и партньор на жена си. Мъжете не ги могат тия неща, както ние жените.
Някои го могат. Този конкретно може би не.

# 200

Ами и аз много обичам малкия, но не мога да си представя как с жена ми ще си сменим ролите. Цял ден ще чистя, ще пера, ще сменям памперси, ще правя пюренца и вечер тя ще се връща от работа да й сервирам вечеря.

Не че не обичам да се грижа за детето, не че не я обичам да й сервирам вечерята. Но ако това са ни ролите всеки ден в продължение на 2 години - еми няма да ми е гот, честно.

# 201
Много жени си гледат детето 1 г, когато майчинството е добре платено. После ясла. Връщат се на работа, защото искат и не се чувстват ок вкъщи. Не всичко е пари.
Не знам какви заплати взимате, че чак толкова мъжа е по-водещ във финансите? Питам откровено, защото с мм работим в един бранш, където имаме сходни заплати и не сме усещали грандиозни разлики в последните години. Аз съм по-млада и в началото бях с по-кофти заплата, защото бях junior, а той вече имаше опит. С времето се изравнихме.

# 202
Покажи се слаба, разплачи се. Излъжи го, че се чувстваш много слаба, че в работата се чувстваш глупава и го помоли за съвет, да те прегърне. Де да знам - някак трябва да обърнеш ролите при вас и той, дори и симулативно в началото, да влезне в мъжките обувки.
Много добър съвет, няма що, да лъже мъжа си. Така се оправя брак, с лъжи и преструвки.
Всеки трябва да си намери подходящия човек. Ако тя е силна и умна, да си намери мъж, който харесва силни жени. А не да се преструва на каквото не е, за да я харесва и да не стои по пейките отвън.
А тоя човечец, като не може да влезе в мъжки обувки сам, да си намери някоя тиха и непретенциозна женица, която ще умира от щастие да гледа сериали и няма да иска прегръдки и разговори.
Познавам един такъв, казва:"Аз да не съм п******с, че да ме гали жената след секс.". И си е намерил такава, дето не иска гушкане. Дали искрено, дали се преструва и тя, не знам.
Обаче знам, че насила хубост не става и най-добре си живеят лъв с лъвица, мишок с мишка, а не мишок с лъвица или мишка с лъв.

# 203
  • София
Викаш, вие жените ги можете тия неща?
През деня се държите като мъж, и вечерта като жена.
Ми, изобщо не съм сигурен. Съмнява ме авторката да се държи с мъжа си женствено и предразполагащо.
Има един типаж жени, които може и да не са пълни, но умеят с поведението си много да отблъснат. И дори не говоря за връзка, а за чисто желание. Включително и с непознати, на работа, улицата, заведение, навсякъде. Едно такова отровно-еманципирано поведение, комплексирана "решителност", маниери сякаш всичко им е ясно и всичко се очаква от тях. Често са слаби, остри скули и обичат да се подстригват късо. И към връзките, флиртовете и секса подхождат като към някакъв "проблем за решаване".
Не знам дали авторката се числи към тях, а и не искам никого да обидя. Въпросът е всеки сам да си мисли.

И в други теми във форума е писано, няма лошо жената да печели повечето, но се иска много мъдрост, зрялост и скромност от нейна страна да не изземва мъжката функция и властническо поведение, а да котка мъжа си и да е внимателна към самочувствието му. Е, само ако иска семейство и секс, де. Не е задължително иначе.

И, да, може за някои да е остаряло схващане и признак на някаква болест, която трябва да се "ремонтира", това мъжът да осигурява гръб и финанси. Но мъжът е, по-силният, по-жертвоготовният, по-готовият за всякаква работа; докато жената е нежната, раждащата, гледащата деца, създаващата уют и дом. Може и да има изключения, но те са си това, изключения.

Нещо повече. Възможно е и разменените роли да са първопричината в харесването, избирането и взимането на двойката. Властна жена, не я търпят повечето мъже още от началото, нито им харесва сексуално. И се намира някой, който е съгласен "да е под чехъл". А и жената я устройва, и тя обича тази динамика.
Не казвам, че е така, и не целя да обидя. Но това Е реален проблем, който дава отражение после, точно каквото е описано.

# 204
Наша обща отговорност и вероятно грешка е, че се събрахме с толкова различни характери.
Сигурно това, че не изкарва много пари му влияе, но аз никога не съм го нападала за това. Винаги съм го подкрепяла. Така, че не знам...

# 205
В брака е малко - както се научите в началото. Та, ако в началото е имало подобна "схема", то тя си продължава и по-късно, с още по-големи крайности. В брака трябва да има споделяне, любов, взаимност от самото начало, а не по течението и после да търсим да се борим за тази любов. Вероятно в случая нещата са задълбочени и от разменените роли. В този ред на мисли ти питала ли си го на него какво му е, ти него да го разбереш и т.н.?
Проявата на нежност когато нещата вървят в някакво друго русло наистина дразни. Може и да иска друго дете, защото е свикнал в ролята на човек в майчинство и трудно ще се върне в другата роля и един вид да "закърпи" връзката с второто дете. На мен ми изглежда, че ако не преобърнете сега нещата, после ще вървят все така към известния край. Говорете! е моят съвет. Но не само ти да говориш, а да има диалог, взаимност.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 16:49 от ornelam

# 206
  • Далечният изток
Ех тия нежни мъжленца бе...
Уж по-силния и по-готов за всякаква работа, пък жената да се държала внимателно с него и със самочувствието му... Иначе няма секс?!
Тангра, изумяваш ме за пореден път.

Сетих се за един цитат, който четох скоро: "...мъжете в дълбоката си същност се страхуват до смърт от жените. Някои – тайно, други – явно. Има ли по-покъртителна гледка от еманципирана жена пред клюмнал член? Всички велики исторически проблеми бледнеят в сравнение с тези два квинтесенциални обекта: вечната жена и вечния клюмнал член."

# 207
  • София
Напротив! Аз се изумявам как четете и интерпретирате.
Очевидно обсъжданата двойка е в изключенията, където жената работи повечето, а мъжът е в домашната обстановка. Но това не е естествено и дава отражение.
Не могат всички да имат топ партньор. Съответно се налагат компромиси.
След като жената е "по-силната" в тая конкретна връзка, какво предлагаш, да го смачка докрай, докато стане плосък като ваденка?
Но и мъжът да работеше и печелеше повече, комплексирано-еманципирано поведение тип "модерна работохоличка-всичкознайка" пак би било (сексуално) отблъскващо за всеки мъж.

# 208
  • Далечният изток
Ами що се хваща с такава?!
И обратното вече питаха, също е релевантен въпрос.

# 209
Ами що се хваща с такава?!
И обратното вече питаха, също е релевантен въпрос.

Понякога нещата не са ясни в началото, променят се бавно и т.н. Случва се. Много си крайна.

Общи условия

Активация на акаунт