На море в Гърция 2022 - IV

• 69 837
  • 790
  •   1
Отговори
# 60
За мое съжаление и нашата гръцка част от почивката ни свърши.

Кои са 3те таверни там?
Преди пандемията работеше само:
Το Ουζάκι της "Ελευθερίας"
+30 697 333 8108
https://maps.app.goo.gl/5YLsstkSFx1dNqbw7

До него имаше един руснак Алекси, но я затвори. Информативно питам, че моята половинка от месец ми мрънка за прословутите курабии.
Аз съм малко скарана с имената и подробности - руснак-грък съм пропуснала. Едната е в къмпинга - При Мария, другите две, които ние посетихме са в западната част на селцето след мостчето и преди завоя за пристанището. Едната мисля, че е точно тази, която сте показали, но изглежда по-различно, може би малко по-занемарено. Другата според мен на картата е отбелязана като кафе-бар, така че грешката е моя, но си имаше за ядене🤣 Според ММ имало и други, но не сме били в тях и аз не съм ги видяла.

# 61
Да, да, всичко си е както преди Simple Smile
От тази, която посочих не останахме доволни.

# 62
  • София
Да, да, всичко си е както преди Simple Smile
От тази, която посочих не останахме доволни.
Имаше и някакво кръчме на главната около църквата, все беше пълно с дядовци на масите с карирани покривки.

# 63
Едно питане за документите при минаването на границата - с бащата на децата нямаме брак, те си имат паспорти, ще носим копия от актовете за раждане, нужно ли е да носим и оригиналите? Предпочитам да не ги нося, затова питам.

# 64
  • София
Аз бях направила нотариално заверен препис от удостоверението за раждане на моя син и носех него.

# 65
M_Oliviya, не е задължителен оригинала на акт за раждане.

# 66
Само копия, и то не винаги са ги искали. Сканират обаче паспортите.

# 67
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Момичета и момчета, пътешественици и отпускари, аз съвсем съм закъсняла с резервацията, но ако някой може да ме насочи къде да потърся за Ситония нощувки. От 1-ви август за 4-ри вечери, 4-ри човека. Най ми се иска във Вувуру. В боокинг съвсем няма избор.
💐

# 68
Вземаш линкове от първа страница и пишеш на мейли или на вайбър по студиата за оферта. Много трудна работа. Понякога просто вадиш късмет - на позната хотелиерка в Тасос днес се беше освободило страхотно студио, last minute cancellation, но беше до 1 август.

# 69
На теория трябва да се регистрираш и да искаш разрешение за летене преди всеки полет.
Максимална височина 120м.
Какво означава "да искаш разрешение за летене преди всеки полет"? Как? От кого?

# 70
На нас ни поискаха оригиналите. Казах им, че нося и копия за тях, но си поискаха в оригинал. Доста старателно провери всички данни в документите.

Едно питане за документите при минаването на границата - с бащата на децата нямаме брак, те си имат паспорти, ще носим копия от актовете за раждане, нужно ли е да носим и оригиналите? Предпочитам да не ги нося, затова питам.

# 71
Sprinkles,
с трепет чакам разказ и повече снимки за Гавдос. За колко време бяхте?

Параход, бяхме само за два дни на Гавдос. Ние пътуваме с ветроходна лодка из гръцките острови. Двете последни седмици на юни бяха посветени на Крит и аз държах да отидем на южната част на острова, както и до Гавдос. Гавдос определено ме очарова - особено южната част - Трипити - водата е кристално чиста, мястото е спокойно, няма почти никакви хора. През деня идваха няколко други лодки за кратко, но като цяло бяхме сами. По суша мисля че трябва да се ходи около час да се стигне до най-южната част. Ние бяхме на котва там и, съответно, съвсем близо до брега и стола/трона отбелязващ най-южната част от острова, на който отказах да се снимам. Идеята, че се намираш на края на Европа, пред теб е открито море, а след това Африка, прави преживяването още по-вълнуващо. Звездите през нощта бяха невероятни. При възможност бих прекарала там няколко дни - именно на този плаж, но аз обичам по-усамотени места. След Трипити отидохме на северната част на острова - Агянис. Там има доста нудисти - на мен нито ми пречат, нито ме привличат. Има няколко заведения, но не ме впечатлиха и не ги посетихме. Пак сравнително малко хора, но аз нямам база за сравнение дали това е нормално, защото за първи път отиваме там. Плажът е приятен за разходки и плуване. Препоръчвам Гавдос като място за усамотение - разбира се, такива има доста и на други места по островите. Откъм снимки, нямам почти нищо, като отида в началото на август ще прегледам ММ какво има на неговия телефон и ще споделя.

# 72
  • Варна
В боокинг съвсем няма избор.

Букинга много отдавна не дава реална представа ЗА състоянието на нещата защото сайтовете и ТА са стотици. Примерно за градче като Сарти ти дава 30 - 40 адреса , а
Sithon Travel
 +30.23750.94040
 +30.23750.94066
 +30.69.36228048
excursions@sithontravel.gr
ти дават 150 Simple Smile

# 73
На теория трябва да се регистрираш и да искаш разрешение за летене преди всеки полет.
Максимална височина 120м.
Какво означава "да искаш разрешение за летене преди всеки полет"? Как? От кого?

http://www.hcaa.gr/en/HCAA_UAS_FLT_request_editable.pdf

# 74
Здравейте, запазих две нощувки в Кавала, понеже ни е за първи път самостоятелно пътуване до Гърция и не исках да рискувам, а и си удължавам ваканцията от Банско. Та питането ми е градският плаж добър ли е и заплащат ли се чадъри/шезлонги, и въобще всичко свързано с плажа. Ще се радвам и да споделите опит от заведения и забележителности наоколо. Ако ни хареса, ще отидем за повече време. Надявам се и на Илинден да е спокойно тази година при преминаване.

Общи условия

Активация на акаунт