На море в Гърция 2022 - IV

• 70 126
  • 790
  •   1
Отговори
# 300
  • София
В Каламатианос спряхме рязко да ходим 2018 още, след като ни дадоха меню на български. Храната беше повече от посредствена, сравнено с предишните няколко посещения, когата всичко беше без забележка. Единственото, което ставаше бяха тиквичките по гръцки.

# 301
Скъпи съфорумки, въпрос в последната минута: изскача ни идвя да идем в района на Атина за седмица.Не съм ходила никога, ще пътуваме с кола.Имате ли идеи за хубаво местенце в околията на града( може и малко по-далеч от него), с готин плаж, тавернички.
Това е плажът в Атика, който е хубав и чист. Но не е в населено място.
https://goo.gl/maps/3DoGnzaut7xTxMqL6

# 302
в района на Атина сме били на Евия. След моста има прекрасни селца. С имената съм скарана и не помня обаче Simple Smile

# 303
Здравейте! Имам резервация за края на август и началото на септември за Скиатос - Трулос. Опцията за безплатно анулиране изтича след 4 дни, но малко се разколебах, защото фериботът освен че е доста скъп, но е и доста неудобен като часове (на отиване е много рано сутринта и трябва да пътуваме цялата нощ, а на връщане е надвечер и пак трябва да пътуваме вечерта и на следващия ден да сме на работа), а нямаме възможност за гъвкавост в датите, нито за междинно спане някъде на отиване и/или на връщане. Затова моля за мнения дали Трулос е добър вариант за настаняване на острова и въобще плажовете заслужават ли си усилието и парите - в смисъл дали са пренаселени или спокойни, има ли по-диви, но все пак достъпни плажове, морето топло ли е, по това време на годината има ли ветрове като онези, за които скоро се писа за други острови, има ли хубави гледки по острова, има ли интересни места за посещение.

# 304
  • Пловдив
Здравейте. Някой от вас има ли опит с наемане на лодка от Вурвуру за посещение на Амулиани и Диапорос? Безопасно ли е за хора без опит, струва ли си? Пак ще сме във Вурвуру в края на месеца и видях, че има достъпни цени и че можеш да наемеш лодка без да опит и лиценз..но се чудя дали си заслужава, та, ако някой го е правил, моля да сподели. Благодаря Simple Smile

# 305
Здравейте. Някой от вас има ли опит с наемане на лодка от Вурвуру за посещение на Амулиани и Диапорос?
Безопасно е за хора без опит, но все пак внимавайте.
Преди да вземете лодката, ще имате инструктаж. За Диапорос ви дават карта на островчето и къде имате право да обикаляте. Може да обядвате в някоя от крайбрежните и страхотни таверни в Ормос Панагияс.Smiley (на Диапорос няма нито магазини, нито таверни)
Тук съм писала повече:
https://bg-mam.ma/p/1446069/44839554

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 13:48 от Фран

# 306
А някой има ли информация за организирани риболовни турове в района на Кавала?

# 307
  • Пловдив
Здравейте. Някой от вас има ли опит с наемане на лодка от Вурвуру за посещение на Амулиани и Диапорос?
Безопасно е за хора без опит, но все пак внимавайте.
Преди да вземете лодката, ще имате инструктаж. За Диапорос ви дават карта на островчето и къде имате право да обикаляте. Може да обядвате в някоя от крайбрежните и страхотни таверни в Ормос Панагияс.Smiley (на Диапорос няма нито магазини, нито таверни)
Тук съм писала повече:
https://bg-mam.ma/p/1446069/44839554

Много благодаря Simple Smile

# 308
  • София
Ако някой има опит и мнение за Лефкада, ще съм благодарна. Има ли плажове, подходящи за малки деца, тоест без камъни и скали? Simple Smile Иска ми се и а сме в хотел, с включена закуска. Благодаря.

# 309
  • София
Здравейте! От съвсем скоро се оборудвахме с маски за шнорхелинг. Интересува ме къде най-близо до кой близък до БГ плаж можем да се насладим на пищен подводен свят? Наскоро се върнахме от о. Амулияни и там разгледахме плажовете. Там най-богат на рибки беше Карагация.
Не сме гмуркачи, нито пък можем да плуваме, но на едни 3- 4 метра дълбочина можем да сме с маски. Сещате ли се къде можем да се любуваме?

# 310
Здравейте, удачен вариант ли е да се запази хотел в Теологос на Тасос и да се пътува с колата до различни плажове? Влюжени сме в този град.

# 311
Здравейте! От съвсем скоро се оборудвахме с маски за шнорхелинг. Интересува ме къде най-близо до кой близък до БГ плаж можем да се насладим на пищен подводен свят? Наскоро се върнахме от о. Амулияни и там разгледахме плажовете. Там най-богат на рибки беше Карагация.
Не сме гмуркачи, нито пък можем да плуваме, но на едни 3- 4 метра дълбочина можем да сме с маски. Сещате ли се къде можем да се любуваме?

Не съм сигурна дали са най-близките, но не са далече - плажовете на Атон. Вижте в това видео от 16 минута.
https://www.youtube.com/watch?v=wAEkj-dO2zs

# 312
  • София
Ако някой има опит и мнение за Лефкада, ще съм благодарна. Има ли плажове, подходящи за малки деца, тоест без камъни и скали? Simple Smile Иска ми се и а сме в хотел, с включена закуска. Благодаря.
Има сайтове за търсенето на хотел.
За плаж подходящ за деца бих се насочила по- скоро към Корфу или Кефалония.

# 313
Щaстливка, Лефкада вече доста е коментирана в темите за Гърция. Аз лично не бих препоръчала точно този остров за хора с малки деца. Хубавите плажове са дълбоки и с големи вълни. Спокойните,на които няма вълни и вятър, са каменисти. Единствено на плажа на Василики видяхме участък, на който имаше пясък и водата беше по-плитка, но там са и сърфистите Simple Smile

Съвсем наскоро Divi_86 беше на Лефкада, може да каже дали не са попаднали на някой различен плаж там, който ми е убягнал.

# 314
Най-после успях да стигна да отговоря на nellyli относно таверните на Кефалония 😊
Може би тръгнах пренавита от това, което съм чела във форума за храната там - че е автентична, вкусна, в големи порции, а островът е по-малко туристически от Лефкада и Корфу, което създаде у мен очакванията за разумни цени и по-добро обслужване. На повечето места, където се хранихме, по-голямата част от горните (явно погрешни) очаквания не се оправдаха. Обслужването често беше много бавно и изнервящо - например чакаш по 20 минути да ти вземат поръчката, чакаш по 20 минути за сметката с хленчещо дете и напомняш ли, напомняш, но сервитьорът си говори с някого и не бърза (Poseidon в Агия Ефимия), чакаш по 45 минути за сувлаки и порция гирос (таверна Makria Gialos на същия плаж), изяждаш си разядките, докато ти донесат напитките (To Arhontiko в Аргистоли), или обратното (Акрогиали в Ликсури). Храната като цяло беше добре, но на много малко места беше наистина уау. Най-много ни хареса в Мимоза в Ликсури, която препоръчвам горещо. Хубаво беше и в едно заведение за сувлаки, гироси и друга скара в Аргостоли, но не си спомням името, както и в The local в Агия Ефимия, таверна Alexandros в Диварата и Zefki в Ликсури. Харесаха ни много закуските в Daily art в Агия Ефимия - особено фритата от тиквички, а в Ликсури има една фурна на главната улица, до площада - не запомних името, но имаше доста добри неща, особено средиземноморския пай. Ядох страхотен екмек кадаиф в една сладкарница във Фискардо - намира се близо до Наутилус (не съседната, а през една - Мелиха или нещо такова). Всичко друго беше компромисно - едно-две неща са добре, други са посредствени като вкус или малки като порции. Не успяхме да си отядем на хубави пита гироси, защото все минавахме покрай добрите места за гироси в момент, когато бяхме яли вече. Не успяхме да пробваме Black sheep, което ни препоръча Параход, защото бяхме с мокри бански след плажа, а аз вече бях настинала след една такава небрежна таверна след плаж и не ми се рискуваше да се простудя още повече. Poseidon обаче беше по-скоро разочарование - бързаш, за да хванеш резервацията, за да ти сервират малка порция октопод с украса вместо гарнитура и мусака, в която беше наблегнато на бешамела, а на края да се изнервиш максимално с чакането за сметката.
Що се отнася до цените - определено в  Ликсури беше доста по-евтино, отколкото в Аргостоли и Агия Ефимия. Въобще ми се стори осезаемо по-скъпо, отколкото миналата година на Корфу - не знам дали Кефалония по принцип е по-скъп остров или е заради инфлацията или и двете, но ако миналата година плащах за грилован октопод средно около 13 евро, сега беше около 17-20, рядко по-евтино.
По-често отколкото миналата година на Корфу имаше комплименти, но не е както беше преди години.
Като цяло беше добре, но явно очакванията ми бяха по- високи. Повтарям, че заведението, което наистина ни впечатли, беше Мимоза в Ликсури - там ядохме страхотен октопод с фава и морковено пюре, страхотен био лаврак, а за комплимент - уникално сладко от грозде. Ако отидем отново на Кефалония, даже и да не спим в Ликсури, бихме отишли в Мимоза, за да хапнем.

Допълвам се, за да отговоря на въпроса за Лефкада. Аз тръгнах много скептична натам, но истината е, че ми хареса също толкова, колкото и Кефалония. На Лефкада бяхме само 4 дни и съответно успяхме да посетим 4 плажа - Пефкулия, Егремни, Порто Кацики и Агиофили. Всички ни харесаха, но най-много Егремни. Бях доста притеснена заради коментарите, че е дълбоко и бурно морето, но ние имахме шанса на всички плажове на Лефкада и Кефалония или да няма изобщо вълни, или да са малки (само на Петани следобяд се появиха малко повече, но пак не беше кой знае какво). Ние сме с 3-годишно дете и се къпахме много навсякъде. Действително не може човек да остави детето да се плацика просто така, но с повече внимание мисля, че плажуването се получава добре. Ако има големи вълни обаче, не би било приятно, защото действително плажовете стават дълбоки на 2-3 метра от брега. Иначе камъчетата вместо пясък за нас не бяха проблем. Дори намерихме преимуществото им - детето и хавлиите не стават целите в пясък. На нас Лефкада много ни хареса и бихме и отделили друг път поне 1 седмица.

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 00:17 от Divi_86

Общи условия

Активация на акаунт