Как се справяте с отрицателнo настроен мъж?

• 6 665
  • 141
  •   1
Отговори
# 105
Мъжете се радвам и гордеят с жена, която е успешна и печели добре, поне мъжете, които аз познавам. Мрънкалник няма да търпя, тия са по- зле и от мамините синчета и изневеряващите. Как ли пък не ще ходя на курс или ще чета специализирана литература.

Точно!
Или пък ще му се мятам да првим секс, за да е доволен, щастлив и евентуално по-немрънкащ! Много причини за секс може да има, но защото е мрънкалник е от причините, поради които секс НЯМА!

# 106
  • Great Britain
Как така ще ми каже ,че не му харесва как съм изчистила. Делегирам му тази дейност за всички времена.

# 107
  • София
Моят го направи някъде през март. Като се върна юни, не съм чистила 2 седмици. Купи пароструйка и мина две прагчета с особена гордост. 🤣🤣 В момента още поправям последствията от неговото присъствие.
Между другото, нарочно бях наместила да съм на работа, докато е тук.

# 108
Ау, това не бих го издържала никога, и определено не бих се "хипнотизирала" та да мога да го търпя. На авторката пак казвам, дистанция. Като започне да мрънка, в другата стая отивам да си върша нещо, слагам си слушалките на компютъра, намирам си някое външно хоби, та да не съм толкова често при него, връчвам му децата, когато мога, пращам го на риболов ако щеш Joy Такива стратегии бих приложила, ако наистина нямам избор и трябва да стоя с такъв човек.
Това е сигурният път към отчуждение между двамата и естествен край. Което аз всъщност приветствам Joy
Аз накрая така правех, сядахме да вечеряме, при първата реплика накриво, ставах и излизах. Ми не се задържах повече от три минути на масата Joy
Разбира се, че жената може да се научи да не му обръща внимание, да не я засяга мрънкането му, да търси техники за справяне, но кому е нужно цялото това нещо? Живеенето с такъв човек ти изсмуква силите и всякаква радост от живота. И тук идва въпросът защо е нужно да си причиняваме подобно нещо. Аз положих усилия години наред да се справя с това и приложих какви ли не техники - да се конфронтирам, да му покажа, че така не е редно, да не му обръщам внимание, да се нагодя към него. Накрая приложих техниката напускане и рязко установих, че животът може да бъде лек, спокоен и радостен Grinning

# 109
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Mosquita, всъщност мрънкочите трябва да се напаснат и да се научат къде е границата между критично мислене и мрънкане , а не партньора.
Но много от тях въобще не са навити.
От друга страна авторката е знаела, че е такъв, сега тя се е променила и мрънкането я дразни... Деамата трябва да намерят компромис, ако искат да останат заедно.

Аз съм се научила да гледам от друга гледна точка: подобни хора са вид предупредителна система и са по-критични, те са като спирачка, която може да ти отнеме адреналина при шофиране, но пък може да предотвратява и катастрофи.
Важно е такъв индивид да се научи това критично мислене да го прилага само в определени ситуации (не всяка ситуация е опасна) и да го комуницира разбираемо за другите, за да не се възприема като мрънкане.
Това обаче става в по-ранна възраст и само при желание от страна на мрънкоча.

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 09:15 от asyalein

# 110
Мантрата, че ние сме знаели какъв е обаче, невинаги е валидна. Бившият ми мъж съвсем не беше мрънкащ първите доста години от брака ни. Но хората реагират по различен начин на живота и събитията в него и понеже постоянно се сблъскваме с някакви трудности, някои хора това просто ги пречупва и те стават кисели, негативни, недоволни, мрънкащи. Ако може другият да живее без това да му се отразява, може и да се намери компромис.
Обаче авторката каза нещо ключово - че се е почувствала щастлива, когато него го е нямало. А това за мен е признак за трудно намиране на път един към друг.

# 111
Ами то не е мантра, тя го е написала.

Иначе и аз преди цикъл съм ужасно мрънкало, понякога сама не се трая и се уединявам 🤣
Мъжът ми се е научил, хормони, какво да правя 😁
Предполагам, че и той е щастлив, ако в тези няколко дни се засичаме по-рядко 🤣
Въпросът е да има разбиране защо се случва нещо и готови ли сме да платим цената на един компромис от наша страна...

# 112
Въпросът е докога ти издържат на нещо нервите. Поне за мен. Докато си с този човек, явно положението се изтрайва и има и плюсове. Прекипи ли ти, спира да те интересува той защо мрънка, дали ще спре, ама докога ще е така и т.н...

# 113
A защо говорите така, сякаш хората не се променят с годините?
Всички се променяме и въобще не ставаме по-меки, благи и приятни.
С годините всички характеропатии се засилват.

# 114
  • София
Аз съм писала и в други теми - моят тъй наречен съпруг все още, в последните години изперка тотално.

# 115
  • София
Не само това, но с годините се получава натрупване, връзката се амортизира, нервите вече не са толкова устойчиви, толерансът на човек пада, преориентира се към друг стил живот - примерно, вече може да търси по-малко тръпка и повече спокойствие. Тоест, към определен етап един човек може да е бил напълно приемлив, кусурите му толеруеми, дори чаровни. Но нещата не остават стационарни във времето. Няма как винаги да предвидим всичко и да изберем най-правилния партньор, за сега, за след 2 години, камо ли за след 20 години.

# 116
Може би е добре да не тръгваме с тази нагласа въобще - най-правилен партньор, запазване на връзката на всяка цена и т.н...

# 117
  • София
Със сигурност. Тръгнем ли така, или връзка изобщо няма да видим, или ще стоим вкопчени в токсични отношения, които само ни тровят.

# 118
Хмм при мен пък с годините мрънкането и изискванията намаляха значително до почти пълно елиминиране. Е, случва се понякога да измрънка за нещо, но е по-скоро изключение. Някои неща съм променила, някои неща той се е примирил, не знам, но вече определено не е като първите години да спорим с часовете за някоя дреболия. Напасване ли е, какво е, но сме почти хармонични и си четем мислите и знам за какво би измрънкал и просто не го правя/правя по друг начин и тн. или измислям вариант да смекча реакцията.

# 119
Обикновенно мъжете мрънкат, а жените правят скандали.
Едното е като да излиза парата бавно през свирката, другото е като да изхвърчи целия капак от налягането.
Всичко зависи от това колко бързо ти загрява тенджерата.

Общи условия

Активация на акаунт