Как се справяте с отрицателнo настроен мъж?

• 6 682
  • 141
  •   1
Отговори
# 90
Мъж, който само учи може да е само в ранните 20 г. Там за какво семейство и партньорство може да има реч?

Моите мъже в живота ми съм и избирала по това дали будят в мен възхищение - с ум, постижения и като личности и дали виждат в мен партньор, а не слугиня/наложница - не по това дали е по-висок, по-силен (аз съм 45 кг, та всеки е по-силен от мен) или по-богат. Но аз съм трудна за преглъщане и определено малко се мъже вписват в тази категория/изисквания.

# 91
Не е вярно, мъжът избира тази, която му подпали чергата и го вкара в сляпата неделя Simple Smile

# 92
Чакай, чакай...
Мъжът също избира най-добрия вариант от навитите да му бъдат партньорки.

Но мъжът избира основно по-външен вид.

Ангелски крила - трябва да прави разлика какво мисли един човек, че е причината поради, която е избрал друг човек, и реалната причина. Примерно една жена инстинктивно ще се привлече от мъж с дълбок глас, по-силен от нея, по-висок, по-успешен, но може това да не го разбере на съзнателно ниво и после да си го обясни като - абе много добър по душа е.

В крайна сметка - вие отхвърляте тази теория, но в същото време с примера си я потвърждавате и нямате примери, които да я отхвърлят.

От някои теории ни боли егото. Примерно в модерното общество една еманципирана жена би я заболяло егото да признае, че привличането на жената към мъжа е базирано на хипергамията. Но това не значи, че тя самата не е подвластна на този принцип.

Аз лично съм бил свидетел как жена казва - за мен е важно само да е добър. И после намира добър и се оказва, че тя само мислено си е казвала, че иска да е само добър. Но е искала и всички останали неща, които да й изпълняват хипергамията - а именно мъжът да е по-силен от нея във всякакъв аспект.

# 93
Тук си много прав. И пак всичко опира до любимата ми осъзнатост.
99 % от проблемите на хората са от липсата й.

# 94
  • София
Аз не я отричам тази теория, но определно виждам, че се вкарва в крайност. И че не се прави разлика между това мъжът да е повече от жената, и жената да е по-малко от мъжа - тоест, много мъже не търсят да се въздигнат, а да снижат жената до него. Искат "крехка, нежна" жена, но вместо да ценят и подкрепят женската роля, те я принизяват и омаловажават. От това тръгва и устремът на жените да излизат от своята роля и да се доказват в мъжката, и сега рев, че мъжете смачкани. А относно тъй наречената хипергамия, жените може да се привличат от мъже, които са "повече", но първо това "повече" е относително - за една може да е акъл, за друга образование, за трета мускули, и второ, то не значи мъжът да е най-най и повече винаги и във всичко, сравнително равните начала си устройват повечето хора идеално. Докато на мен ми се струва, че има определена група мъже, която едва ли не очакват жените да клекнат, за да могат те да се извисят над тях. Това вече си е напълно изкуствено, просто няма как мъжете като цяло да са повече от жените, защото половете са доста баалнсирано разпределени като функции и ценност, колкото и обществото винаги да е бутало неравенство.

# 95
Да, този принцип има и тъмна страна, както почти всеки принцип в човешките взаимоотношения. Принципно в идеални условия би трябвало мъжът просто да е амбициозен, пробивен, умен, бърз, смел. Но понякога някои мъже се хващат с жени, които са по-добри от тях и те понеже са слаби дори и емоционално, решават вместо да развият себе си, да орежат крилете на жената. Това е тъмната страна. Но вие отричахте тази теория изцяло. Което според мен е, защото теорията просто е трудна за преглътване от силно еманципираните модерни жени.

# 96
Не е вярно, мъжът избира тази, която му подпали чергата и го вкара в сляпата неделя Simple Smile
Която е най-хубавата (или сексапилна) сред навитите да бъдат с него.
Може и по-нехубавка да е. Ако няма желаещи хубави и сексапилни.

# 97
С по големите цици.... Simple Smile
Майтап си правя, харесвам и с по малки, но наистина е основно да ми харесва на външен вид. Което не значи да е няква топ красавица или кифла, но трябва да ме привлича.
Относно другото- моята ми е казвала много пъти, че определено би и било много по лесно с някой мъж тип домакиня и чехльо, но такъв няма никъв шанс да я привлича сексуално. За тва такива мъже често се сдобиват и с рога....

# 98
  • София
Да, този принцип има и тъмна страна, както почти всеки принцип в човешките взаимоотношения. Принципно в идеални условия би трябвало мъжът просто да е амбициозен, пробивен, умен, бърз, смел. Но понякога някои мъже се хващат с жени, които са по-добри от тях и те понеже са слаби дори и емоционално, решават вместо да развият себе си, да орежат крилете на жената. Това е тъмната страна. Но вие отричахте тази теория изцяло. Което според мен е, защото теорията просто е трудна за преглътване от силно еманципираните модерни жени.

Всяко нещо си има тъмна страна, утопии не съществуват. По същия начин женската еманципация си има такава, но пак я предпочитам на 100% пред алтернативата.

Не знам кой е отричал теорията изцяло. За мен не е трудна за преглъщане - това са нормални неща. Но разбира се е разбираемо едно умна, успешна жена с потенциал да не иска да си окастри крилата, само защото на някой мъж му правят вятър. Най-малкото е саморазрушително. Затова и на жените много по-често им се налага да си хитри, затова те поемат много повече роли. Мъжете сами си набиват пръв в собственото колело, но не го осмислят, пак жените им виновни, че все се чувстват застрашени.

Но отново, това са крайни примери. Зрели, балансирани хора, нямат нужда от рязко неравенство в отношения, напротив, търсят си равностойни партньори.

С по големите цици.... Simple Smile

Добре, че са големите цици, та и умните жени да имат шанс Satisfied

# 99
Дай да разгледаме който и да е вид спорт. Състезават ли се мъж срещу жена? Или мъжете с мъже, а жените с жени? И защо е така?
Веднага отговарям: защото като цяло мъжете са физически по-силните и жените не биха имали шанс.

При това положение да кажеш, че жените търсят мъже, които са физически по-силни от тях, е тъждествено на това, че жените търсят мъже.

Да, не ми харесва теорията ти за хипергамията, защото излиза, че жените търсят по-по-най мъж, отколкото е самата жена. Когато според мен често жените търсят някого, който им е подобен по възпитание и култура. Други търсят такива, които ги превъзхождат - да кажем, бащинска фигура. Други търсят богат, да ги издържа, защото са мързеливи кифли. И някои търсят льольо, когото да командорят.

И са съответно привлечени от такива типажи.
При мъжете, да, май печели блондинката с големите бомби. Simple Smile

На животинско ниво всеки е привлечен от расов жребец / расова кобила, но малко хора се класират там и затова се разпределят в другите категории. Няма такова нещо, най-качественият мъжкар да оправя целия прайд, не и при хората. Както и най-секси женската не обира цялата сперма от стадото, просто защото видът ще се затрие. Всеки има своя шанс с някого.

# 100
  • София
Въобще не знам защо го правят мъжете, но е истина че го правят. Дръпна ли малко напред, следва як терор и дърпане назад. Въпреки че през останалото време ми се обяснява как уж ми се радвал, как трябва да работя, да уча, да се развивам. Сигурно ако имам следващ мъж, ще го тествам с месеци и години да не е някой мрънкялник като моя.

# 101
Нямам против моята са се развива, даже я побутвам в тази посока като се наложи.  Един ден като стане някоя голяма шефка ще видим как и дали ще се разбираме.

# 102
На мен ми е най-лесно, бизнесът ни е общ Simple Smile Няма какво да си мерим, всеки прави съвсем различни неща.

# 103
Аз моя го приключвам до 1-2 години, след тва оставям кариерното развитие на нея.

# 104
Мъжете се радвам и гордеят с жена, която е успешна и печели добре, поне мъжете, които аз познавам. Мрънкалник няма да търпя, тия са по- зле и от мамините синчета и изневеряващите. Как ли пък не ще ходя на курс или ще чета специализирана литература.

Общи условия

Активация на акаунт