Как се справяте с отрицателнo настроен мъж?

• 6 660
  • 141
  •   1
Отговори
# 75
  • Out of the Mix
Сполучливо е, както двамата си го направят, се усещат, разбират и им е добре заедно.
Парите и цифрите са преходна и променлива.
В повечето ситуации винаги се стига до крайности - или просешка тояга и зависимост, оттам подчинение и безгласна буква, или милионери.

Аз пък ще се радвам жената да има, да успява.
Оттук психиката й няма да е обременена със зависимости, а ще бъде с мъж, с който иска и обича истински, който я кара да се чувства добре.
Естествено, говорим за баланс и нормални отношения.
Няма нормален мъж, който да търпи кофти отношение, както и обратно.
Вече, който търпи, си е негов проблем, без значение страните.

Друго - много по-добре е и двамата да имат нещо зад гърба си, защото ако приемем, че се е стигнало до семейство, и единият закъса, било здравословно, или нещо фирмата му, бизнеса се прецака нещо, другият да е насреща, докато се изплува отново в името на семейството.

Ама никакъв комплекс не бих изпитал, ако жената има повече, получава повече, по-динамично й е ежедневието от моето, напротив. Аз ще купя виното вечерта и ще й направя масаж на гърба.

Всичко е въпрос на себеусещане и стойност.
Който си я знае и си е намерил "дзена", си живее прекрасно.
Другите са в постоянни противоборства, стрес и нерви. Мерси.

# 76
Посмях се на идеите на Боян Simple Smile

# 77
  • София
Бояне, това в повечето случаи си зависи от мъжа. Повечето са минимум по-силни физически, и оттам могат да са полезни с много неща. Стига да не ги мързи. Но много предпочитат вместо да се издигат, да мачкат жената, та да им падне (под) нивото. Като видят, че не могат, се сдухват. Стойността им зависи пряко-пропорционално на женската стойност, не на обективен критерий за способностите им. Оттам насетне, способните жени им идват прекалено голям хап и се задавят. А повечето жени не търсят да си мерят всяко постижение с мъжкото. Ако мъжът е уверен и деен, много малко ще й прави впечатление, че в еди какво си не може да я стигне. Но на него му прави. И ей ти драма.

# 78

То аз се смея и на гравитацията, ама като скоча от високо, падам. Та така и с моите идеи, които никак не са мои. Те са валидни и са откакто свят съществува.

# 79
На това залагат и индийските и турски сериали Simple Smile

# 80
Бояне, умният (мъдър) и успешен мъж знае, че силата му е пряко зависима от женската енергия на жената до него..)

# 81
Бившият е много добър плувец, спасител (който наистина е спасявал човешки животи), планинар, който ходи сам на палатка вдън гори тилилейски и избягва утвърдените маршрути, абе малко така като Дънди Крокодила. Grinning Физически много силен и смел, също и впечатляващ на външен вид. Инак аз по-образована и с по-висока заплата, но по другите параграфи ме превъзхождаше.
Въпреки че се разделихме, смятам, че не е зле, че съм родила дете от такъв човек, защото и тя е физически силна, много по-смела и издръжлива от мен и красавица, тоест наследи добри гени.
Така че, да, има и други неща освен пари и образование като критерии.

# 82
На това залагат и индийските и турски сериали Simple Smile

И ти така...както и прекалено "еманципираните модерни жени". Не казвам, че жената, че трябва да стои до печката като в средновековието...но това не значи, че можем да обърнем всички закони на привличането, само за да сме модерни.

А и аз не казах, че хипергамията трябва да е във всички аспекти. Но трябва да е в някои аспекти, които конкретната жена оценява. Ето колежката е оценила физическата сила на плувеца.

# 83
  • София
Абе едно време е било естествено и женските да си правят масовки с всички съпещерници, ама сега в съседната тема реват, че не искали такива жени за съпруги, нищо че за мъжа било естествено да ходи по жени Satisfied Времената и нравите се променят, в много случаи за добро, но адаптацията не е лесна за всички. В крайна сметка обаче оцеляват най-приспособимите.

# 84
Абе едно време е било естествено и женските да си правят масовки с всички съпещерници, ама сега в съседната тема реват, че не искали такива жени за съпруги, нищо че за мъжа било естествено да ходи по жени Satisfied Времената и нравите се променят, в много случаи за добро, но адаптацията не е лесна за всички. В крайна сметка обаче оцеляват най-приспособимите.

Ако искаш да давам примери до без край : само от моя живот и от форума мога да те засипя с десетки.

Е моята жена първо учи 4 години, сега 2 години гледа детето. Само аз бачкам. И се разбираме.

Последните 2 теми във форума жени се оплакват, че мъжът гледал детето, те па изкарвали повече.

Като не е валидна хипергамията, що мъже не се оплакват като жена им няма големи амбиции, като не бачка, а жените нещо не ги кефи. И то проблемът не е, че финансите са малко.

Ами щото жените търсят хипергамия.

Я някоя от вас да каже, която много обича мъжът си, а той е по-нисък от нея, с по-ниско образование, взима по-малко пари, физически е по-слаб от нея и като цяло тя го превъзхожда във всичко, дори с малко, освен това е по-чувствителен и емоционален и тя е привлечена от цялата тази комбинация. Щото нали видиш ли аз говоря глупости. Искам една жена тук да се яви и да го обяви.

# 85
Бояне, не оценяваш смешното, и то е, че ти казваш на жените какво харесват те и какво искат те, и според теб твоето мнение е единствено правилното.
Ами, не е. За да си развиеш мисленето, пък чуй някой път по изключение какво казват другите. Ясно, че ти знаеш Истината от последна инстанция, но ей така, за разнообразие, се опитай да видиш друга гледна точка.
Simple Smile
Честно,ако мъжът ми коментира негативно всяко нещо, което правя, ще последва гранде скандало. Не ми се мисли направо. И за всичко друго само да е недоволен, ще ми е супер подтискащо.
Той още отдавна си е бил такъв, така че това едва ли се дължи на по-успешната кариера на жената. Характерови особености, а дали е нарцист, егоист или друг -ист, няма значение.

Да, мъжът трябва да е опора за жената, и да, жената трябва да е опора за мъжа. Ако единият е дразнител, а не опора, за какво ти е!
Съжалявам, наистина не мога да дам съвет да си тактична, защото аз не бих била.

# 86
Ето един пример - 99% от жените, с които съм общувал, предпочитат мъжът им да е по-висок от тях и той реално е по-висок от тях. Защо? Аз не разбирам защо. Да не би някоя жена 199 да й трябва мъж 210, щото не може физически да достигне подправките на 3тия рафт? Или какво? Защото пак действа хипергамията.

Гравитацията също ли е въпрос на мнение. Смисъл налагам си мнението, че има гравитация. Еми супер - нека е така. Може и да няма гравитация. Ти примерно защо не пробваш да скочиш отнякъде и да ни покажеш как няма гравитация.

Та не смятам, че си налагам мнението...а че споделям нещо, което дори и да не ни харесва, се е доказало с времето. И то е природно обусловено. И даже при животните е много по-силно изразено - най-силният мъжки взима целия прайд. Но хората, чрез много социални промени, сме притъпили малко това, но не значи, че можем да пренебрегнем този инстинкт.

# 87
  • София
Скрит текст:

Ако искаш да давам примери до без край : само от моя живот и от форума мога да те засипя с десетки.

Е моята жена първо учи 4 години, сега 2 години гледа детето. Само аз бачкам. И се разбираме.

Последните 2 теми във форума жени се оплакват, че мъжът гледал детето, те па изкарвали повече.

Като не е валидна хипергамията, що мъже не се оплакват като жена им няма големи амбиции, като не бачка, а жените нещо не ги кефи. И то проблемът не е, че финансите са малко.

Ами щото жените търсят хипергамия.

Я някоя от вас да каже, която много обича мъжът си, а той е по-нисък от нея, с по-ниско образование, взима по-малко пари, физически е по-слаб от нея и като цяло тя го превъзхожда във всичко, дори с малко, освен това е по-чувствителен и емоционален и тя е привлечена от цялата тази комбинация. Щото нали видиш ли аз говоря глупости. Искам една жена тук да се яви и да го обяви.

Сега преекспонираш. Даваш пример с някого, който е много под жената. Ако са на сравнително еднакво ниво, някъде тя превъзхожа - някъде той, трудно би имало проблем. Да не се събереш с някого, който един вид за нищо не става, не опира до хипергамия.

# 88
Какво значи много под :

ето друг пример - в световен мащаб има много примери за жени много по-ниски от мъжете си, а за обратното с единични примери.

в световен мащаб има много примери за известни успели мъже с не толкова известни и не толкова успели жени, а обратното са единични примери.

Ето аз имам пример в моето обкръжение за случаи, при които мъжът бачка, а жената учи. И тези познати жени  (сред които и моята) не са мързеливи. Те имат трудов стаж, но сега се образоват. Но нямам нито един пример, при който мъжът да учи 4 години бакалавър и само жената да бачка. След това виждаме във форума как тук тама жените вметват - ама имаме проблем и покрай проблема разбираме, че жената бачка, мъжът взел майчинството.

Тоест всички тия примери доказват теорията. Дай ти примери от твоя личен живот, които да я оборват. Щото 1 изключение няма да обори правилото. Ако сега примерно ми кажеш, че имаш 7 приятелки и от тях 5 не следват правилото на хипергамията и са много щастливи - ще се зачудя дали пък теорията не е грешна. Дай ги тези реални примери.

# 89
Чакай, чакай...
Мъжът също избира най-добрия вариант от навитите да му бъдат партньорки.

Общи условия

Активация на акаунт