Как се справяте с отрицателнo настроен мъж?

• 6 657
  • 141
  •   1
Отговори
# 60
Оффф и пак не каза за какво толкова ти мрънка тоя мъж? Понеже има значение дали мрънка, защото изисква някакви неща от теб или по принцип си е негативен мрънкалник дето света му е крив. При първия вариант, има начини за справяне, както казах имам си един много изискващ вече доста годинки. Ама ако е втория вариант, няма оправия, то си е характер и мироглед и аз лично не бих се занимавала с хора, които ме натоварват допълнително.

# 61
За какво мрънка: за всичко: за мен: за това как готвя, как чистя или не, как възпитавам детето, как се отнасям с хората, за шефа си: как го товари с работа, за правителството, за абсолютно всичко което може да си представи човек.

# 62
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Мился, че себеосъзнаването и да бъда по-силна енергийно от него е добър съвет. Знае ли някой за подходящи книги по темата?

Това са основно визуализации: като почне да ти мрънка си представяш, че около теб има преграда, която те “пази”. Може да си представиш прозрачна материал около теб, все едно си в яйце и ти го виждаш, но не го чуваш.
Може да си представиш, че имаш дистанционно и натискаш mute и не го чуваш.

Само на теб ли мрънка или с всички е така?
Мрънкането е търсене на внимание, може би усеща, че отношението ти към него е друго?

Като започнеш да чистиш, извикай го да помага и показва как трябва.🤣
Моят ми мрънка също за чистенето и възпитаването, но на мен ми минава покрай ушите. Казвам му: като не си доволен, направи го по-добре...

# 63
За какво мрънка: за всичко: за мен: за това как готвя, как чистя или не, как възпитавам детето, как се отнасям с хората, за шефа си: как го товари с работа, за правителството, за абсолютно всичко което може да си представи човек.

Аха, значи е третия ватиант - хем негативен мрънкалник, хем все недоволен. Мхммм абсурд.
А защо е с теб? След като толкова чак не те харесва и нищо не правиш "както трябва"? М? Я върви да го питаш, да видим какво ще каже. Пък и винаги може да го освободиш от себе си като толкова много го натоварваш с твоето "не можене". Мхмм

# 64
Все едно телевизора ти говори. Така оправях майка ми и даде отлични резултати. Лошото е, че понякога по навик го прилагам и на жена ми, и тя направо откача заради тва. Така че не навсякъде върви този номер.

# 65
  • София
Ау, това не бих го издържала никога, и определено не бих се "хипнотизирала" та да мога да го търпя. На авторката пак казвам, дистанция. Като започне да мрънка, в другата стая отивам да си върша нещо, слагам си слушалките на компютъра, намирам си някое външно хоби, та да не съм толкова често при него, връчвам му децата, когато мога, пращам го на риболов ако щеш Joy Такива стратегии бих приложила, ако наистина нямам избор и трябва да стоя с такъв човек.

# 66
Игнорирането не става. Активира ги допълнително.

Все едно телевизора ти говори. Така оправях майка ми и даде отлични резултати. Лошото е, че понякога по навик го прилагам и на жена ми, и тя направо откача заради тва. Така че не навсякъде върви този номер.

# 67
В момента,който започне да мрънка,за нещо което ти не правиш "както трябва" му  връчваш тенджерата,парцала,прахосмукачката или детето и излизаш.
За световните проблеми,просто не го слушаш.

# 68
Мъжът ти усеща, че не го обичаш. Не е от камък, човек е и той. Не мога да схвана защо искаш да стоите женени с него, но и за двама ви това е всъщност изнервящо. Няма много решения. Ти си знаеш това.

# 69
По-бързо ще ти се отрази курс/програма/семинар по темата, че има и практики много там. Книгите са ок, но не винаги от първата ще ти просветне, може на 10-та или 50-та да е.

# 70
  • София
Давам на авторката един метод, нарича се grey rock method. Да си прочете подробно, но накратко казано, липса на емоционална реакция, отговаряне с кратки, сухи реплики, минимализиране на комуникацията, когато се проявява токсичното поведение (в случая, мрънкане). Целта е отсрещната страна да загуби интерес, понеже не й доставяш нужното с реакциите си, като в същото време съхраняваш собствените си емоции. Прилага се много често, когато имаш насреща си нарцисист, но и за мрънкала може да свърши работа (пък може и нарцисист да се окаже твоя, то има известно припокриване на симптоматиката).

# 71
И още: моята кариера се разви по-добре от неговата. Мога да се издържам сама, но не искам да се развеждам. Аз държа на него като партньор.

В съседната тема същия петърн. Там го отразих - казаха - че съм бил със средновековни разбирания. Явно петърна все пак има значение. Дани Петканов и Алекс Петканова и те бяха с подобен петърн. Като цяло амбициозна жена със стремглава кариера може да успее само с по-амбициозен от нея мъж с по-стремглава кариера.

# 72
Не задължително. Амбициозните мъже са много трудни за съжителство.

# 73
  • София
Ами не е задължително, но си трябва мъж, който не се смущава, че жената печели повече от него. Това вече си е въпрос на усещане за собствената стойност и дали тя се изчерпва с пари и кариера. На мен например един мъж може да ми даде много повече от едни кинти, и даже го предпочитам пред това да го няма по цял ден и аз да си кукувам сама, без подкрепа във важни моменти.

Не всяка жена, която изкарва добри пари, го натрива в носа на мъжа. Но ако мъжът се чувства добре само когато жената е слаба, финансово зависима, неспособна да се справи без него - тогава той ще има проблем по подразбиране, без тя и гък да казва или демонстрира, просто защото се ще вижда, че има и може. Та мъжът бих казала трябва да е не кариерно амбициозен, ами уверен в себе си и това, което има да предложи.

# 74
Айде така да го кажем - вярвам в тезата, че сполучливите връзки се получават при хипергамия от страна на жената и хипергамия да не се разбира в античния й смисъл.

А именно - сполучливи са връзки, при които мъжът е по-силен, по-умен, по-бърз, по-емоционално балансиран, по-богат и като цяло по-успешен от жената.

Сега - нека не почваме с примери ама той мъжът на Рийз Уидърспун примерно е някъв калъф па се обичат.

Изключенията само потвърждават правилото. Естествено, че е възможно и обртатното. Естествено, че не може във всичко един мъж да превъзхожда жена си. Примерно моята жена ще ме скъса на тичане. Но трябва поне в нещо да я превъзхожда и това да я привлича.

Привличането в жените се дължи на това, че оценяват мъжът като по-силен от тях.

Общи условия

Активация на акаунт