СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 126
  • 766
  •   1
Отговори
# 360
С ковид сме…
Дали ще може друг човек да я запише?

# 361
  • при моите любими
С ковид сме…
Да

# 362
  • София
С ковид сме…
Utro, стискам палци да го изкарате бързо и леко.
Дайте необходимите документи за записването на някой близък, който на място ще обясни ситуацията. Ако трябва, ще направите и видео-връзка.😉
Успех!
Ние също няма да сме на записването. Дядо ѝ ще отиде да свърши тази работа.🙂

# 363
  • в очите на дъщеря ми
Utro Да минава бързо и лесно!
Рени девойката, поне е откровенна, прекрасната само вика "аха, ще чета" иииии излиза да сее прелест из квартала.
Аз взех да се оглеждам за школа по АЕ ,божеее, кви цени, кво чудо, пък аз си мислех, че ще имам 1 година глътка въздух...хехее "Блажени са веруЮщите"

# 364
  • София
Ние нали бяхме приети в 9.ФЕГ на първо класиране, като отвори списъците учителката да търси името на детето, имаше деца с много високи балове. Познавам деца, които точно френски искаха да учат.
Това, че една паралелка е с по-висок бал, изобщо не значи, че децата ще са по-силни (когато говорим за едно училище и разлика в минималния бал от 10 точки). От моят випуск - 7 класа, ние бяхме уж паралелка  с по-нисък бал, а накрая бяхме класа с най-висок успех във випуска. Е и най-лудия клас бяхме Simple Smile
Като гледам табличката на Дидева много малко е паднал балът за “елитните” училища за София.
Днес ще ходим да записваме младежа и свършвам сагата с този 7 клас. Вече съм изцяло в ремонтния бизнес … почти всичко съм избрала и поръчала само се боря с вратите и техническия камък. Наборът ми вика - кога ще е готов апартамента, и като му казах, че се надявам за НГ ахна 🤣🤣🤣
Той си мисли, че за 1-2 ще сме готови, а колко работа има, не е истина Simple Smile

# 365
  • София
Сагата свърши! Синът е приет в НТБГ Бизнес администрации - ИЕ, АЕ. За 32-ро не ни стигна бал Sad
Аз съм много разочарована! 😭Изобщо не исках да учи в професионална гимназия, но той си я беше наумил отнякъде (съученици) и го оставих да си включи желанието в списъка с убеждението, че балът му е по-висок и ще прескочи НТБГ, а ще му стигне за по-горно желание като 32 или 31!
Е да, ама не, тази година 32 се оказа далечен мираж! 😢
А сега като гледам плана за обучение на гимназията и всички профилиращи предмети, лошо ми става 😫 По-добре да беше влязъл в 1, 127 или 7 и да си учи общите неща. Тях ги наредихме под търговско-банковата пак по негово желание!

# 366
Момичета, чета ви и много се радвам за всички, които успяха да влязат където желаят. Ние не успяхме и притеснението ми е голямо какво ще излезе на трето. Имах надежди, че девойката ще успее на второ да влезе в ТУЕС (тъй като искаше много с математика, но не и стига за СМГ и НПМГ) или 1 АГ (за там не стана с 0,5т), но не успя и в двете. Дано да има достатъчно свободни места за трето и всички да си намерят мястото. Та въпроса ми е, дали ако утре следобяд се обадя в РУО- София и питам ще ми дадат ли някаква информация относно: колко деца са останали незаписани, ще има ли свободни места в езиковите гимназии в София, в ТУЕС, и т.н. или са дръпнати лелките там?

# 367
  • София
Момичета, чета ви и много се радвам за всички, които успяха да влязат където желаят. Ние не успяхме и притеснението ми е голямо какво ще излезе на трето. Имах надежди, че девойката ще успее на второ да влезе в ТУЕС (тъй като искаше много с математика, но не и стига за СМГ и НПМГ) или 1 АГ (за там не стана с 0,5т), но не успя и в двете. Дано да има достатъчно свободни места за трето и всички да си намерят мястото. Та въпроса ми е, дали ако утре следобяд се обадя в РУО- София и питам ще ми дадат ли някаква информация относно: колко деца са останали незаписани, ще има ли свободни места в езиковите гимназии в София, в ТУЕС, и т.н. или са дръпнати лелките там?

Здравейте, никой не може да Ви даде информация сега, защото хората тепърва ще се записват днес и утре. Никой не знае, колко деца ще се запишат дори утре следобяд, записването е до 18 ч. На 25.07 ще излязат свободните места.

# 368
  • Майничка
Срокът за записване нали е и утре? Някои училища ще подадат справка чак в края на деня, така че едва ли инфото ще е пълно. По-вероятно е в понеделник да е адекватно.

# 369
Не е по темата, ама да кажа, още повече, че има повод- казаното от Утро.
Ковидът се разраства тихомълком. Към момента не се предвижда откриване на ковидни отделения /трябва да се отдели персонал от другите, а е на ръба по принцип и отделно- да им се плати като за ковид, ама как боли да се плати чуждия труд!/ и откритите на място болни от ковид се изолират в друга стая в същия коридор и се обслужват от същия персонал, с предпазни средства, но същия, който влиза и при нековидно болните, естествено, без допълнително да дават и стотинка за работа с доказан ковид. Броят на фебрилните в отделението расте, правят се бързи тестове- излизат отрицателни, имаме силна препоръка да НЕ пускаме ПСР. Говорено с РЗИ- казали горе долу "карайте все едно няма ковид"- не се предвижда нито тестуване на персонала, нито на болните, нито временна карантина на отделението. Да продължава приема  на нови незаразени в същото отделение! Персоналът започва отново да се извърта за пореден път с ковид, като препоръката е да се правят домашни тестове, които не се регистрират никъде и официалната диагноза е ОВИ. Дали са една кутия с много тестове, който иска- на дежурства сам си се тестува, един вид, "на черно", дори и в нашата лаборатория не влиза.
Ситуацията е безумна и възмутителна. Мерки няма. Предупреждавам, за да си знаете и да се предпазвате колкото е възможно. Поне маските на носа в закрито помещение!
Ваксините са неадекватни на варианта, не помагат.
Изпратила съм мъж ми при майка му, чакаме дата за лъчетерапия и само това липсва, да му донеса от работа подарък. Всеки ден съм там и съм контактна, децата- контактни на мен.
Отиваме за записване.

# 370
Сагата свърши! Синът е приет в НТБГ Бизнес администрации - ИЕ, АЕ. За 32-ро не ни стигна бал Sad
Аз съм много разочарована! 😭Изобщо не исках да учи в професионална гимназия, но той си я беше наумил отнякъде (съученици) и го оставих да си включи желанието в списъка с убеждението, че балът му е по-висок и ще прескочи НТБГ, а ще му стигне за по-горно желание като 32 или 31!
Е да, ама не, тази година 32 се оказа далечен мираж! 😢
А сега като гледам плана за обучение на гимназията и всички профилиращи предмети, лошо ми става 😫 По-добре да беше влязъл в 1, 127 или 7 и да си учи общите неща. Тях ги наредихме под търговско-банковата пак по негово желание!

Не се настройвайте така негативно. Аз имам отлични впечатления от деца, учили там - умни, амбициозни, предприемчиви. Гимназията прави учебни фирми, банки, застрахователни компании и децата се справят наистина добре. Научават доста полезни неща, това е предимството на професионалната гимназия. Някои продължават да учат в чужбина. Имат проекти с УНСС, мисля, че имат състезания, които им осигуряват прием там. Можете да проучите тези възможности. Детето едва ли ще съжалява, вероятно именно професионалните предмети ще са най-интересни.

# 371
Ако не се запише в системата ще фигурира като "Незаписан" и ще можете сами да попълвате желания онлайн.

Ако обаче се запише в системата ще бъде "Записан". В този случай няма да можете сами да попълвате желания. За да участва в трето класиране трябва да се отпише и да отиде в училище гнездо, където да покаже оригинал на удостоверението, за да докаже, че не е записан и може да участва в трето класиране.
[/quote]

Това дали важи и когато се кандидатства в две различни области. При първо класиране се записахме в едната област и останахме за втори етап в другата област, където пак не се получиха нещата. Сега сме в чуденка дали ще го допусне системата да кандидатства за трети етап в областта, където не беше красиран?

# 372
Срокът за записване нали е и утре? Някои училища ще подадат справка чак в края на деня, така че едва ли инфото ще е пълно. По-вероятно е в понеделник да е адекватно.
Така е, и утре ще се записват. Ами какво да се прави....ще тропам с крак до понеделник, пък да видим както ще изкарат. Това ще ми е за урок - който не подрежда желанията както трябва - ще търпи последствията!

# 373
  • Mars Hotel
Utro, да минава леко и бързо!

# 374
  • София
Grey, струва ми се че сте с висок бал. дано намерите своето място на 3то класиране.

Утро, леко каране на болестта.
Наши познати семейства също са с Ковид. Явно наистина започва нова вълна.

Тази сутрин се записахме. Имаше доста хора. Родителска среща е обявена за 12.09.
Остава ми задача за лятото да ги запиша на курсовете по английски, но и аз събирам сили за цифрата, която ще ми кажат. Sad

Общи условия

Активация на акаунт