СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 144
  • 766
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, мимичета!
Детето преспа една нощ и днес вече не ми и говори! Аз цял ден ходя, като замаяна, чудя се вече дали не сбъркахме с това второ класиране... Пуберката успя да ми вмени вина, опасни са децата... Не съм и предполагала даже, че цял ден ще чета мнения и отзиви за тез две варнески у-ща (от първо и второ кл.), които ни бяха за пълнеж дори, но не ѝ достигнаха 12 точки за най-желаното.
Понеже ме питахте по-горе, от хуманитарна паралелка с история и АЕ в Хуманитарната, мина в паралелка с РУ+АЕ в Руското. Тя искаше пр.науки в 3-та, но биоложка, реши да ѝ остави 5-ца (помните сигурно)
Моля, ако някой има повече инфо, нека не ме жали, а да ми драсне какво-що знае за руското!

# 346
  • София
Имам въпрос към тези, които са подали заявление за държавната помощ за 8 клас електронно - трябва ли да ми бъде сканирана и личната карта?

Че то подал ли е изобщо някой?

# 347
  • Разпиляна във въображението
Не знам Simple Smile

# 348
Едва ли ще искат лична карта. Какво ще дадат децата, които октомври все още ще са на 13г. Simple Smile

# 349
  • Варна
Hrisi74, мисля че в момента нямате голям избор - потвърдете и запишете, и вижте какви места ще излязат, всъщност за четвърто класиране.Но за Трета не мисля че ще й стигне, 12 точки са твърде много за Варна. Аз лично не мисля, че има кой знае каква разлика между Руското и ХГ, вече друг е въпроса дали иска да учи руски като първи, но така или иначе сте го писали по-нагоре в желанията. Повечето мнения за руското са до 7 клас.

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 19:32 от Alexandra

# 350
  • София
При нас нещата не се развиха по благоприятен начин-и на второ класиране детето ми е прието на същото желание от първо класиране.
Няма да се запише там и имам нужда от съвет, защото въпреки прочетеното в системата и тук, не ми става ясно дали трябва да се подаде заявлението физически в училище-гнездо или може да се кандидатства само онлайн.

Видях, че в една група във Фейсбук си задават същия въпрос като мен: дали трябва да се отиде до училището-гнездо, за да се представи дипломата. Не е написано ясно и точно в системата. Звънях в РУО, но не успях да се свържа и сега се притеснявам дали може да се  подаде заявлението само онлайн.

Ако не се запише в системата ще фигурира като "Незаписан" и ще можете сами да попълвате желания онлайн.

Ако обаче се запише в системата ще бъде "Записан". В този случай няма да можете сами да попълвате желания. За да участва в трето класиране трябва да се отпише и да отиде в училище гнездо, където да покаже оригинал на удостоверението, за да докаже, че не е записан и може да участва в трето класиране.

# 351
  • Разпиляна във въображението
Едва ли ще искат лична карта. Какво ще дадат децата, които октомври все още ще са на 13г. Simple Smile

По-скоро моята Simple Smile Ако се подава на място ще е само за сверка.
Има проблем със системата за електронно връчване и явно ще се разкарвам на място.

# 352
  • Варна

Има проблем със системата за електронно връчване и явно ще се разкарвам на място.

Аз подадох. Няма нужда от лична карта, в самото заявление е написано, че лична карта само при подаване на място. Електронния подпис или ПИКа играят ролята на лична карта. Да има проблем със системата, но аз звъннах и ми подсказаха да подам със съобщение до съответната дирекция социално подпомагане в системата за електронно връчване, като се прикачи заявлението и бележката, че детето е записано. Нищо друго. Заявление има в образците в системата.

# 353
Тамън ми изкараха електронен подпис, да радваме касата с работа онлайн, но аз все още не знам какво се прави с него. май първо трябва да се пообуча /още тука никой не знае какво се прави с флашката/. Има ли срок за подаване? /докато се поограмотя/.

# 354
  • София
Тамън ми изкараха електронен подпис, да радваме касата с работа онлайн, но аз все още не знам какво се прави с него. май първо трябва да се пообуча /още тука никой не знае какво се прави с флашката/. Има ли срок за подаване? /докато се поограмотя/.

Мисля, че е до 15.10

# 355
  • Пловдив
Аз да се похваля-тотално съм изтрещяла. Днес закарах детето на тенис и й казах че после е на плуване. Е ,плуването е утре, но в същото време тя е на испански. Направо съм върха. Поне днес успях да си набода една Модерна.
Отделно се ядосвам, че не мога да намеря лекар ,който поддържа ваксини за варицела и да отида да бодна девойката. Сега трябва да поръчвам и с хладилна чанта да се разхождам из града.
Дойде и поръчката с книгите. Девойката констатира ,че НВО-то ми се е отразило зле, но ако желая мога да си ги чета и тя нямало да ми пречи. За капак тотален ремонт вкъщи и на двора. За още по голям капак едната ми докторка си счупи крака , а колегата е в отпуск и се чувствам като робите денонощно в клиниката. И за най-голям капак има дреболии по сватбата на каката ,които изкачат и трябва да решавам. Ами искам да свърши това лято. Оплаках се.

# 356

Joy Joy Joy Така е, след тези терзания, свързани с класиранията вече тотално не мога да мисля.

# 357
  • Някъде там...
Имах дежа вю по повод на коментара що ще някой с бал 483 във френска паралелка... Simple Smile Завършила съм ЕГ с френски. Беше ми първо желание при кандидатстването, балът висок, стига и за английски, и за немски в същото училище. При записването в училището, една учителка се сопна: "Ааа, с високия бал, във френска паралелка?! Ще съжаляваш!". Аз, срамежлив тийн, се потресох и почти се разревах, а после дълго го преживявах. Е, не съжалявах. Попаднах в страхотен клас, първенец на випуска.
А с френски си работя вече много години. Останаха малко езиковите, които го предлагат и в момента няма кадри с френски, трудно се намират.
На всички деца желая да намерят много нови приятели и вдъхновяващи учители наесен! За нас борбата тепърва започва, момичетата ми са от следващия набор, онзи с бейби бума. И няма да е лесно.

# 358
Ами тя и щерката е с най-високия бал в училището... Тя е с 468.75, а последните са с около 300 ...И?
Влиза шампион, да се стяга и да си защитава титлата😂😂😂
Това, че едни деца са изкарали някакъв бал, сходен, приличен и са събрани на едно място не е достатъчно за безоблачни дни и нощи✌️

# 359
  • София
Жабче, припомняш ми за моето записване в немска ЕГ преди много време. В моя клас бяхме само 2 деца с първо желание Немски език, останалите искаха АЕ, но при недостатъчен бал се класирали в немска паралелка. И една учителка ме разубеждаваше при записването, как така ще изхарчим високия резултат за немски език. Да съм подадяла веднага молба за АЕ. Естествено не подадохме, майка ми каза-каквото тя си реши, а аз бях заобичала НЕ в прогимназията със страхотна учителка, и изобщо не се поколебах, та смело похабихме бал... Към днешно време не използвам НЕ, а АЕ ежедневно Blush, но любовта ми към НЕ си остана. В гимназията съм учила с голямо желание и нетърпение дори. Затова подкрепям всяко желание на децата да учат този език, който им харесва, смятам за голям стимул  да даваш всичко от себе си за това, което ти харесва. Радвайте се, когато децата имат желание да учат нещо и за нас остава само да ги подкрепяме.

Общи условия

Активация на акаунт