СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 583
  • 766
  •   1
Отговори
# 330
Има спад в баловете от миналата година (гледаме минимални балове второ класиране - момичета, например) и в двете училища - и в 133 и 35 - вижте статистиките от сайта на Дидева и  спада е осезаем с около 20 и повече точни.
Второ класиране ФЕ в 35, паралелката с квоти, момичета 420 - 21 г., 421.5 - 22 г.
Къде го видяхте този спад от 20 т.?
В другата паралелка без квоти бала е 399.
Да, за момчета, за момичета е 408, спад с 2 т. от 21 г.  когато е бил 410.
В тази паралелка на второ няма прието момче, ето реда на паралелката:
35. СРЕДНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ "ДОБРИ ВОЙНИКОВ"   Чужди езици - ФЕ интензивно, РЕ   410,50   399,50   -11,00   399,50   без квоти
Не смятам да продължавам спора дали има отлив. Аз самата се надявах да има, тъй като дъщеря ми искаше да попадне в 133 с ФЕ. Бал 21 г. мин. 433 в 133, тази 434.5. Толкоз
Голямата ми дъщеря беше приета в същата паралелка 2019 с 426.
Няма спор, просто мисля, че сегашната обстановка изигра донякъде роля в нареждането на желанията на децата  и паралелките с руски са написани една идея по-назад като позиция. Което пък за моята дъщеря излезе, че е в плюс, защото аз не се надявах с нейния бал да я приемат в 35-то.

# 331
  • София
Sanaka кратко и ясно написа как следва да се правят сравнения и оттам изводи има или няма сериозен отлив от дадена паралелка/гимназия в две, три или повече поредни години. И  този начин със сигурност не е сравнение на балове. Wink

# 332
Sanaka кратко и ясно написа как следва да се правят сравнения и оттам изводи има или няма сериозен отлив от дадена паралелка/гимназия в две, три или повече поредни години. И  този начин със сигурност не е сравнение на балове. Wink
Да, може би не е това начина, аз просто гледам от собствената си камбанария - двете цитирани от мен паралелки, които са били 1 и 2 желание на дъщеря ми имат по-високи минимални балове от миналата година, т.е. За мен отлив няма. 😉

# 333
Ние сме приети в 203 ПЕГ.Имаме познати там и доколкото сме чували училището е много добро.

# 334
Ако правилно съм разбрала Санака сравняваме в двете поредни години къде се е намирало детето, което последно  е класирано в дадена паралелка като разположение в общата статистика от балове. Ако логиката ми е правилна последното прието дете през 2021 е 1479-тото а през 2022 е 1657. Пак да кажа, ако правилно съм разбрала Simple Smile и то говоря за конкретна паралелка, която е без квоти ФЕ с РЕ, като отчитам факта, че и това, че е без квоти може да е изиграло роля за по-ниския бал.
Говорим си някаква неща да минава времето Simple Smile
tintin35 - всеки си гледа от неговата камбанария Simple Smile и си си абсолютно права, дано да й е на късмет където е попаднала.

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 17:03 от julika

# 335
  • София
Интересувала съм се от 35-то, доколкото в него има немски, който е в обхвата на интереса ни.
В този смисъл, вторият руски е най-малкия проблем на училището, ако иска да възвърне позициите си.
Същото се отнася и до Френската, която падна под бала на 22-ро и 32-ро, поне за момчетата.

# 336
  • София
Аз не съм визирала ничий пост с конкретни балове, а принципно как  могат и трябва да се правят по-точни изводи за повишен/позагубен интерес към дадена паралелка/училище.

# 337
Ако правилно съм разбрала Санака сравняваме в двете поредни години къде се е намирало детето, което последно  е класирано в дадена паралелка като разположение в общата статистика от балове. Ако логиката ми е правилна последното прието дете през 2021 е 1479-тото а през 2022 е 1657. Пак да кажа, ако правилно съм разбрала Simple Smile и то говоря за конкретна паралелка, която е без квоти ФЕ с РЕ, като отчитам факта, че и това, че е без квоти може да е изиграло роля за по-ниския бал.
Говорим си някаква неща да минава времето Simple Smile
tintin35 - всеки си гледа от неговата камбанария Simple Smile и си си абсолютно права, дано да й е на късмет кедето е попаднала.

Благодаря Ви, нали всички майчета за това се молим - децата да са здрави, щастливи и спокойни. Балове-малове вече са в историята 😀

# 338
Вече е все тая, мачът е свирен. Ползата от ланските беше клоняща към нула, може би тазгодишните за догодишните ще са полезни също като ланския сняг, та изобщо е все тая.

# 339
Интересувала съм се от 35-то, доколкото в него има немски, който е в обхвата на интереса ни.
В този смисъл, вторият руски е най-малкия проблем на училището, ако иска да възвърне позициите си.
Същото се отнася и до Френската, която падна под бала на 22-ро и 32-ро, поне за момчетата.
И сега да попитам "А кой е най-големия", че не съм много наясно с училището, а девойката ще учи там Simple Smile Поне от каката съм чувала добри отзиви от него, но те са по скоро за немската му част.

# 340
  • Mars Hotel
Сега, когато по-голяма част от децата са записани, може би е по-добре дискусиите за конкретни училища да се прехвърлят в темите за въпросните училища, а тук да си остане темата за наборите като цяло.

# 341
  • София
Да, най-добре в темите по училища, но понеже повдигнах тук темата, последна реплика и млъквам - точно за немския става дума - текучество на учителите по езика и качеството им на преподаване, съответно.

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 17:56 от Ариана

# 342
  • в очите на дъщеря ми
Сега, когато по-голяма част от децата са записани, може би е по-добре дискусиите за конкретни училища да се прехвърлят в темите за въпросните училища, а тук да си остане темата за наборите като цяло.
Ма, много съм  съгласна с теб!

# 343
Има ли информация, колко деца са останали неприети след второ класиране? Ако са много, по-добре да не се рискува с трето класиране, ако детето е с бал 300-450. Децата с много висок бал са писали достатъчно училища и едва ли са останали некласирани. За децата с нисък бал места има достатъчно и все някъде ще ги приемат.

# 344
  • Разпиляна във въображението
Имам въпрос към тези, които са подали заявление за държавната помощ за 8 клас електронно - трябва ли да ми бъде сканирана и личната карта?

Общи условия

Активация на акаунт