СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 077
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
  • София
И други  възможни варианти за  бързо разконспириране има.. Отиваш на 15.09 на училище и хоп  - виждаш дете с бал  със 100+ точки по-нисък от минималния. Въпросният, за негов кофти късмет, се явява  бивш твой съученик от основното  (в същия клас), тоест знаеш му и кътните зъби. Истински случай с две деца от 20 ОУ...

# 451
  • София
Дойде ми реда и аз да попитам- кой още е Г клас в НПМГ?
Едно време съм ходила на такова определяне за "инвалидни" места за УПК. Посочиха ме, отидох. Не помня какво е било, помня само голямото чакане пред вратата. Накрая "луксозно" бях насочена към производство на алкохолни и безалкохолни напитки. Беше ок, случихме се с най-добрата ми приятелка в училище заедно, напълно случайно. Може би иначе щяха да ме турят я стругарка, я фрезистка...

моето

# 452
Предстои ни да се запишем в 51-во, компютърна анимация. Може ли някой от записалите се да сподели впечатления, паралелката е нова. Наистина ли са повечето момчета?

# 453
Дидиа,
Скрит текст:
пример с КН - мамчето е нямала пари за частно ли? Ама не, 73-то.  И после: О, извинете ме, не го 'ща това училище вече, някой му каза нещо накриво на синчето... Но споко, ще го преместим в 91 НЕГ. Приемът в първото и местенето във второто ще да са явно съвсем лесни неща - нещо  като от бившия фризьорски техникум да идеш в този за мотокари (ако още съществува под друго име) поради  множество свободни места.

Е, не са само лоши примерите с деца на властимащите, има и добри.

Е, аз нагоре, в другия пост, написах точно това  - има и така, и иначе. WinkНо акцентът на първия пост беше, че хората с високи позиции в разни сфери така или иначе често имат апетити към ДУ точно и към много малко на брой  ЧУ в гимназиален етап (ако не са ги пратили в чужбина).  И сред децата им има влезли в тези  гимназии по напълно редовен начин, има и други - с парашут. В класа на дъщеря ми имаше момиче,  дъщеря на министър.  Беше си влязла изцяло със собствени сили,  справяше се супер през всичките 5 години, имаше си приятели, които не бяха деца на  влиятелни родители.

Така де, не винаги нечие дете е прието с връзки.
Синовете на Корнелия Нинова и Цецка Цачева завършиха СМГ и бяха видни състезатели. Няма как с връзки да спечелиш медал от международна олимпиада.
А тези, които се хвалят с прием по втория начин са много, ама много прости.....най-малкото се излагат на риск.

# 454
Но все пак може да си състезател по математика в периода 5-7 клас и заради ниска оценка по БИЛ да не се класираш в СМГ. Преди години един състезател така се промъкна чак на 4-то класиране.
Относно връзкарите се сещам за 2 случая. Единия с 4000 лв. съм го описвала вече. Другият случай беше с внучка на висш магистрат. Дете с бал 29+ прието в училище с минимален бал 33,4+ след разговор на бабата с директорката на училището. Детето беше връсничка на дъщеря ми и съседка и обясняваше, че баба и се занимава с документите.

# 455
  • София
Така де, не винаги нечие дете е прието с връзки.
Синовете на Корнелия Нинова и Цецка Цачева завършиха СМГ и бяха видни състезатели. Няма как с връзки да спечелиш медал от международна олимпиада.
А тези, които се хвалят с прием по втория начин са много, ама много прости.....най-малкото се излагат на риск.
Ако СМГ можеше да говори, щеше да разказва за децата на всички политици. Хубаво е да има примери с деца на политици, които са попаднали там по нормалния начин. Съученичка на сина ми завърши НПМГ след като балът не й стигнал за СМГ, въпреки че майка й е учител в СМГ.
Но много други са попадали там с писма. Добре че тази практика беше прекратена.

# 456
Страничен въпрос, но е за 13-14-годишни с ковид.

Какво мога за дам но 13,5-годишно дете против тромби? Натаспин?

# 457
  • Някъде там...
Нещо от бабините илачи не става ли? Джинджифил, канела?
Съвсем лаишки така да се изкажа...

# 458
Утро, не знам дали не можеш да дадеш антистенокардин. Леле, сега пък отново Ковид, не стига останалото. За антистенокардина трябва да потърсиш инфо, защото аз на прима виста отговарям.
Актуализирам се: пише, че на деца не може, но не тазбрах какво трябва да означава деца. Нека някой друг по-компетентен да се включи.

# 459
Утро, не знам дали не можеш да дадеш антистенокардин. Леле, сега пък отново Ковид, не стига останалото. За антистенокардина трябва да потърсиш инфо, защото аз на прима виста отговарям.

Не става за деца. Гледах.

# 460
https://apteka.framar.bg/30051271/%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%82%D1%80 … B0%D0%B1%D0%BB-30
За деца не знам, но звучи достатъчно безобидно, за да е ОК. Синдромът на Рей не бил до 12г възраст, както си мислех, пише- тинейджъри, възраст в години не казват.
Попаднах на чудесен лекарствен справочник
http://www.medpharm-sofia.eu/files/DIR%204/Selecta%20medicamentorum.pdf

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 21:14 от ra2

# 461
Страничен въпрос, но е за 13-14-годишни с ковид.
Когато моята щерка беше с ковид (декември 2021) и то си го искара стабилно, със всички екстри - АБ Клацид, Авирон, цинкорот, вит. С, вит Д, нищо не ми казаха за разреждането на кръвта да й давам. Незнам дали стандартния разтворим аспирин на Байер не би свършил работа. По принцип за възрастните е добре аспирин протект, но за децата няма идея дали е необходимо. Поне на нас нищо не ни казаха за това.

Какво мога за дам но 13,5-годишно дете против тромби? Натаспин?

# 462
  • в очите на дъщеря ми
utro когато прекрасна беше с Ковид,  от целия  "чаршаф" наречен, рецепта, само натаспин не и дадох, не знам, но ме хвана страх.

# 463
Ще питам педиатърката.
Личната каза Рупафин, но то е противоалергично. Имало такъв ефект, но не намерих информация.

# 464
https://apteka.framar.bg/30051271/%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%82%D1%80 … B0%D0%B1%D0%BB-30
За деца не знам, но звучи достатъчно безобидно, за да е ОК. Синдромът на Рей не бил до 12г възраст, както си мислех, пише- тинейджъри, възраст в години не казват.
Попаднах на чудесен лекарствен справочник
http://www.medpharm-sofia.eu/files/DIR%204/Selecta%20medicamentorum.pdf
Абсолютно и много розови домати 😊 поне сега им е времето 😊

Общи условия

Активация на акаунт