СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 073
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Дидиа,
Скрит текст:
пример с КН - мамчето е нямала пари за частно ли? Ама не, 73-то.  И после: О, извинете ме, не го 'ща това училище вече, някой му каза нещо накриво на синчето... Но споко, ще го преместим в 91 НЕГ. Приемът в първото и местенето във второто ще да са явно съвсем лесни неща - нещо  като от бившия фризьорски техникум да идеш в този за мотокари (ако още съществува под друго име) поради  множество свободни места.

Е, не са само лоши примерите с деца на властимащите, има и добри.

Е, аз нагоре, в другия пост, написах точно това  - има и така, и иначе. WinkНо акцентът на първия пост беше, че хората с високи позиции в разни сфери така или иначе често имат апетити към ДУ точно и към много малко на брой  ЧУ в гимназиален етап (ако не са ги пратили в чужбина).  И сред децата им има влезли в тези  гимназии по напълно редовен начин, има и други - с парашут. В класа на дъщеря ми имаше момиче,  дъщеря на министър.  Беше си влязла изцяло със собствени сили,  справяше се супер през всичките 5 години, имаше си приятели, които не бяха деца на  влиятелни родители.

# 436
  • София
Обажда ми се сутринта да ми разкаже, че не могла да заспи снощи от мислене какво ли ще стане, ако в НПМГ всички са много по-умни от нея и изведнъж остане в средата или края на класа по успех. Притеснено ѝ е вече за новата учебна година.
Моето дете никога не се е опитвало и никога не е било отличникът на класа. Радвам се, че няма такива терзания.
А и аз досега не съм срещала човек, който да ме е питал аз с какъв успех съм завършила гимназията. Но коя гимназия съм завършила, са ме питали много пъти.
Ако едно дете е последно в единствена паралелка в България, то е 26 в България. Което както и да го погледнеш, не е никак зле.

# 437
Дойде ми реда и аз да попитам- кой още е Г клас в НПМГ?
Едно време съм ходила на такова определяне за "инвалидни" места за УПК. Посочиха ме, отидох. Не помня какво е било, помня само голямото чакане пред вратата. Накрая "луксозно" бях насочена към производство на алкохолни и безалкохолни напитки. Беше ок, случихме се с най-добрата ми приятелка в училище заедно, напълно случайно. Може би иначе щяха да ме турят я стругарка, я фрезистка...

# 438
  • София
Засега никой не казва в кой клас е. Наборчето е В клас.

# 439
Здравейте, ами записахме се рано рано. Снощи не мигнах. И сутринта като видях това ми ти далечно училище в едни огромни дървета и не знам какво ми стана и като ревнах. Не мога да се успокоя още. Усещането доближи 1 вия ден, когато я оставих на ясла. Сега , защо ми седи още " незаписан"? Не се ли отразява веднага?
И освен това ми повлия една случка от вчера... Познато дете се записва днес с недостатъчен бал. Незнам как става това, но за нещастие знам и точния бал на детето по 2по 3и тн. Въпросното гордо се изпъчи и заяви " с връзки".
Почувствах се тъпанарка Sad.
За жалост и на нас ни се похвалиха.Моето дете не влезе за 3точки, те имат 4ки в дипломата...

# 440
  • Mars Hotel
Ж е моето. Grinning

# 441
Дъщеря ми има приятелка с ДЦП. Завърши 91НЕГ, но се е явявала на комисия за да бъде приета там. Гледа се и успеха от първи срок. ТЕЛК не е билет за свободен избор на училище, а участие в алтернативно класиране. Най-малко на тези деца и семейства трябва да завиждаме. А за влизане по втжрия начин си трябват връзки, а най-често и пари.

# 442
Ако знаете със сигурност за нередности в прием на дадено дете, защо не подадете сигнал или жалба? Мълчнието е вид съучастничество или все пак нямате достатъчно данни кой как е приет не по канален ред?

# 443
  • София
Свободните места за 3то класиране кога и къде трябва да ги обяват?

# 444
Ж е моето. Grinning
И моето е Ж

# 445
Записахме се!

Аз пък съм възмутена, че две момичета от класа са преписвали на матурата от влюбени момчета!  Сега едното момиче е в нашия клас.

# 446
# 447
  • София
Аз също съм чувала някакви легенди за "дарение" към училището. Споменаваха се някакви суми 4-6 хил. еднократно, но не ми се е случвало някой да ми сподели от първо лице, а само ЕЖК. При всички случаи ми се струва глупаво да се похвалиш с това. Ако тръгна да правя такава врътка, няма да обяснявам на никого, а постфактум ще смрънкам нещо за 4-то класиране или място освободено в последния момент. Ако тези хора правят това и после се хвалят наляво и надясно, явно е много ниско ниво.

Светлица, всъщност всички деца малко или много се притесняват когато отиват на ново място и по-добре, защото 8 клас не е за подценяване. Големи напъни в седми клас - да, но ваканцията да почиват и поне първия срок на 8 клас още малко да се понапънат - хем да направят добро впечатление (няма как всички учители са човеци и се влияят от първо впечатление), хем ако стартират с нов език няма място за много отпускане.

# 448
Свободните места за 3то класиране кога и къде трябва да ги обяват?
25.07 в РУО ще ги обявят

# 449
  • София
Ако тръгна да правя такава врътка, няма да обяснявам на никого, а постфактум ще смрънкам нещо за 4-то класиране или място освободено в последния момент.
Стига преди това да не си споделила бала. Joy Преди 4 години дете на познати беше изкарало бал 360+. Знам, защото го споделиха, тюхкаха се, че не е приет в читаво според тях училище и искаха съвети за трето класиране. Последно споделиха, че ще участва за свободните места в 133-то на 4-то класиране. Училищата обикновено изнасят класирането на сайтовете си и оттам видях, че е приет в 133-то. Обадих се да ги поздравя, а те смънкаха, че всъщност е приет в 1АЕГ на 4-то класиране. Да де, ама и там бяха изнесли класирането и неговият бал беше значително по-нисък от бала на последния приет, та стана пределно ясно как е попаднал в училището.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 21:46 от sanaka

Общи условия

Активация на акаунт