СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 077
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
  • Сф
Специалност е това . А ти научи ли се да четеш личните съобщения? Свети едно пликче горе вдясно с точка червена. 🤣Питаше нещо май.
Видях, жена си , добре дошла в наборната !

# 421
  • Варна
Хроничните заболявания са силно ограничени и важат само за отделни паралелки, така че споко, не би трябвало да се отразят драматично на приема. Познавам деца, приети така. Първо, да не си на тяхната, второ ,свестни деца, заслужават си мястото в училище. Има и такива, дето се пробват, но скалъпените диагнози, както беше при детските градини, просто няма как да минат.
И аз винаги това съм се чудела. Ако детето не може да се подготви за едните матури, как си я представя в едно училище, където предстои здраво учене/ако го вкарат в такова/. Големият ми син, който живее за спорта, учи в 4ЕГ, вярно, езикова е, но натоварването му е таман да минава по тъча, да изкара приличен успех и да се отдава на тичането в залата. Ако го бяхме записали в някоя от другите ЕГ, може би щеше да е много по-трудно ученето и всички да страдат - успеха му, тренировките и той самия

# 422
Етениел , лично ти писах, лично! Върни едно тенк ю!
Е той е нов. Аз не разбрах , мъж ли е , жена ли е, за какво се бори...Да се представи!
Благодарско, благодарско...знам аз, че само в тези групи тука е истината....ако не беше бг мама, нямаше да съм кърмила нито едно от децата си...само мамите ми помогнаха...както сега Simple Smile

# 423
Up, аз имам проблем с "онези" диагнози - хроничен ринит за ДГ🤬... Или като моята комшийка, която влезна в най-желаната паралелка с диагноза (шум на сърцето), която години вече не е била актуална към момента на кандидатстването... Зная го по комшийски😉
etaniel, добре си дошла💐

# 424

Ей така, нА 🙂. Току-що се записахме и ни предупредиха, че класът ще е по-голям, защото имало насочени от РУО дечица с хронични заболявания. Колко му е да си изкара някой бележка за хронично заболяване. Ако му стиска ...на мен не ми, суеверна съм в това отношение!
                Направо са ви излъгали и са набутали някой парашутист!Децата с ХЗБ и СОП подават документи още в края на май и минават през специална медицинска комисия с необходимата документация,която включва история на заболяването и не става само с една бележка.Пак пишат желани паралелки,но комисията решава дали могат да учат в конкретна паралелка,защото не всички заболявания позволяват детето да се обучава в нея.Децата се класират и записват преди официалната класация и бройката на тези деца се сваля от общата 26.До миналата година беше така и не знам някой да е взимал решение тези деца да са над бройката.При това се класират не с НВО,а с успех от първи срок на 7 клас,защото втори срок не е завършил още и НВО не е проведено.Така,че всичко над бройката не е деца със заболявания,а далаверка.
                ПП.При това има списък със заболяванията,при които се ползва това предимство.Има и определени бройки - колко деца може да има в даден клас....до 5.Само,че децата кандидатствали са с ТЕЛК и повечето от тях се насочват към професионални паралелки.Много малко са деца в елитни у-ща и те обикновено са с физически проблеми така,че няма място за завист и лошо отношение.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 14:59 от Didia

# 425
[
Скрит текст:
quote author=irchick link=topic=1465909.msg45073380#msg45073380 date=1658403683]
Up, аз имам проблем с "онези" диагнози - хроничен ринит за ДГ🤬... Или като моята комшийка, която влезна в най-желаната паралелка с диагноза (шум на сърцето), която години вече не е била актуална към момента на кандидатстването... Зная го по комшийски😉
etaniel, добре си дошла💐
[/quote]
Благодаря, респект!....аз тука от средата на юни ви смущавам темата и ядосвам от време на време почетните членове с въпроси от криптата .... Simple Smile

# 426
  • София
Моят син си е с хронично заболяване, което не се израства. Две години и половина се борих със системата да влезне в ясла по нормалния си ред. Ходих в сутрешния блок на Нова ТВ и се карах с Фандъкова за местата в градините, ходих на всяко заседание на директорите на детски градини и виждах как се приемат някои деца. След една година едната инспекторка ме попита, "добре де, на твоето дете няма ли му нещо , за да влезне с него, виждаш че иначе няма как". Ами казах и "има му ама не искам да го ползвам" . След още три месеца лутане изкарах ЛКК, с епикризата от болницата, бележка от РУО, намерих място и за ден беше приет в детска градина. За училище дори и не си помислих да ползвам това, което му има, защото той си е здраво момче, просто с вродено хронично заболяване, което по никакъв начин не се знае от околните.

# 427
Моят син си е с хронично заболяване, което не се израства. Две години и половина се борих със системата да влезне в ясла по нормалния си ред. Ходих в сутрешния блок на Нова ТВ и се карах с Фандъкова за местата в градините, ходих на всяко заседание на директорите на детски градини и виждах как се приемат някои деца. След една година едната инспекторка ме попита, "добре де, на твоето дете няма ли му нещо , за да влезне с него, виждаш че иначе няма как". Ами казах и "има му ама не искам да го ползвам" . След още три месеца лутане изкарах ЛКК, с епикризата от болницата, бележка от РУО, намерих място и за ден беше приет в детска градина. За училище дори и не си помислих да ползвам това, което му има, защото той си е здраво момче, просто с вродено хронично заболяване, което по никакъв начин не се знае от околните.
                   За 8 клас с ЛКК не става,а и не всички хронични заболявания са включени в списъка,за който важи това предимство.Представя се ТЕЛК за заболяване включено в този списък.При това списъкът е доста ограничен и не включва много от срещаните хронични заболявания.Включени са по-тежките такива.

# 428
  • София
                   За 8 клас с ЛКК не става,а и не всички хронични заболявания са включени в списъка,за който важи това предимство.Представя се ТЕЛК за заболяване включено в този списък.При това списъкът е доста ограничен и не включва много от срещаните хронични заболявания.Включени са по-тежките такива.
Да знам, че то вече с ЛКК май и за детски градини не става, а за училища дори не съм и гледала списъка със заболяванията, но знам че са доста сериозни като диагноза. Просто специално за детските градини това беше един лесен начин да си вкараш детето, що деца с хроничен дерматит се приемаха...Аз нямам против деца с диагнози по ТЕЛК да се приемат и да са на равно с всички други деца, но парашутите виж са друго нещо...

# 429

Да знам, че то вече с ЛКК май и за детски градини не става, а за училища дори не съм и гледала списъка със заболяванията, но знам че са доста сериозни като диагноза. Просто специално за детските градини това беше един лесен начин да си вкараш детето, що деца с хроничен дерматит се приемаха...Аз нямам против деца с диагнози по ТЕЛК да се приемат и да са на равно с всички други деца, но парашутите виж са друго нещо...
                 Е,това хроничен дерматит си е сериозна работа.Какво ще кажеш за .... алергия от ябълки. Обясниха ми на дълго и широко колко е страшно,а любимият плод на детето се оказа ....ябълка.Като го видях да яде ябълка само удар не получих,а майката ме успокои ,че "няма страшно,ябълките са и любимите плодове".

# 430
  • в очите на дъщеря ми
Пепел ти на езика с това преместване 😱😱😱
Гъбката е записана в Приложното... Ще си тегли документите, за да се запише в Райнов 🤪
Щом не я приеха Играчки... Те губят, а Райнов печелят чудесното ми дете🤣🤣🤣
Усещате ли, че тук пак си останахме старите муцунки и пак е уютно🥰🥰🥰
Ахаа нали...Sweat Smile
Добре, че сте Вие....да си кажа кво ми е на душата и да ме разберете!
Че ми беше омръзнало, да ми обясняват, че съм  хммм каК беше в  "обвинителен режим към непознати ти е някакъв номер в живота ли"....ма нищо изходих от принципа по-умния отстъпва....Sweat Smile

# 431
  • Mars Hotel
Няма нищо лошо и "новите" да останат, приемаме всички. Само да не се дава тон по какви теми ще си говорим.

Моята е при баба си тази седмица. Обажда ми се сутринта да ми разкаже, че не могла да заспи снощи от мислене какво ли ще стане, ако в НПМГ всички са много по-умни от нея и изведнъж остане в средата или края на класа по успех. Притеснено ѝ е вече за новата учебна година. А пък аз само стискам палци да учат присъствено, за да се опознаят и сближат децата.

# 432
Няма нищо лошо и "новите" да останат, приемаме всички. Само да не се дава тон по какви теми ще си говорим.

Моята е при баба си тази седмица. Обажда ми се сутринта да ми разкаже, че не могла да заспи снощи от мислене какво ли ще стане, ако в НПМГ всички са много по-умни от нея и изведнъж остане в средата или края на класа по успех. Притеснено ѝ е вече за новата учебна година. А пък аз само стискам палци да учат присъствено, за да се опознаят и сближат децата.
И аз на това се надявам. Да не стане така, че да се запознават лично в 9 клас.

# 433
Записвам се в темата с дете във ФЕГ. Дано да случат на клас и присъствена учебна година.

# 434
Дидиа,
Скрит текст:
пример с КН - мамчето е нямала пари за частно ли? Ама не, 73-то.  И после: О, извинете ме, не го 'ща това училище вече, някой му каза нещо накриво на синчето... Но споко, ще го преместим в 91 НЕГ. Приемът в първото и местенето във второто ще да са явно съвсем лесни неща - нещо  като от бившия фризьорски техникум да идеш в този за мотокари (ако още съществува под друго име) поради  множество свободни места.

Е, не са само лоши примерите с деца на властимащите, има и добри.

Общи условия

Активация на акаунт