СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 005
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Е това пък да не можеш 1 бр. риза а задължително 2 бр. ми е супер неадекватно. Ми може да нямам пари, а да ме влече да пера и суша всяка нощ - какъв е проблема? За момчетата, които в този период растат пък е още по-тъпо, по-добре една първия срок, а друга втория.
Ама и аз мразя униформите и ми личи.

# 586
  • София
Моето в прогимназията беше на учебници втора употреба. Но голямото случи випуска, за който смениха учебниците и ми се налагаше да купувам. Сега за малкото вече има употребявани и няма да купувам нови. Даже и тези по език ще опитам да мине с тези от брат си.
В СМГ по време на дистанционното им даваха електронни учебници. Но това е до седми клас. За нагоре не зная дали ще може. Моето е предпочитало електронните пред хартиените. Така че ако мога да си намеря електронни, бих била много благодарна на…. Тя си знае коя е.

# 587
Е това пък да не можеш 1 бр. риза а задължително 2 бр. ми е супер неадекватно. Ми може да нямам пари, а да ме влече да пера и суша всяка нощ - какъв е проблема? За момчетата, които в този период растат пък е още по-тъпо, по-добре една първия срок, а друга втория.
Ама и аз мразя униформите и ми личи.
Ние купувахме униформите диретно от Бонита, пробвайте там те правя на много училища. Като всеки родител преценява какво, кога и колко да купи.

# 588
  • Sofia
Моят син беше от 1 до 4 клас в 125-то и не искам повече да чувам за униформи. Единствено от бонита, а те като монополист, правят каквото си искат с цените ( тениска 50 лв)…
Всеки ден се връщаше с чужд суичър, нацапан…, а те едни светли, нежно зелени - кошмар - няма пране.
Да не говорим, че на четвъртата година просто не можех да го гледам повече в тези дрехи - вечно зелен…

# 589
  • София
Да, това може би е вариант за Ханна, ако имат склад или магазин на Bonita  в Пловдив.
Ние засега сме без униформи. Казвам, засега, защото имаше някакви такива слухове, но явно ще са най-рано за другата година. Предпочитам дрес код: да са забранени примерно джапанки или панатлонки над определена дължина и деколтета разкриващи твърде много... На моят син не му пука де, а щерката е толкова поспалива, че нищо не би могло да я накара, да стане 10 мин. по-рано, за да се гримира.

janin4eto_87, е нашите суичъри като бяха тъмно сини - слагам да се суши на закачалка на простора навън и като го прибирам, тази част която е огрявана от слънцето избеляла с два тона повече от тази която не е огрявана.

# 590
Аз малко в друга посока...
Вчера в продължение на няколко часа разчиствах бюрото на у-ката и се образуваха 5-6 различни купчинки. Най-големите са две: от всички материали и пробни матури от уроците  по БЕЛ и мат и тази, която всяка година много ме изнервя- с неизписани теткадки( но пък с много оставащи празни листи) След 7год. с наборката и още немалко к-во наследство от уч.години на брат ѝ, вече имам пълън шкаф с неизписани т-ки и камари от откъснати празни листи!!!
Макар, че си драска, пише и се упражнява в тях, те нямат край просто...Вие какво ги правите, момичета?

# 591
Консултацията с лъчетерапевта е в пон, да видим какво ще кажат. Hands Pray

Стискаме много палци! Hands Pray

# 592
И аз ги складирам и се чудя какво да ги правя. Предлагам ги защипани на подложка, дано в гимназията минава номера. До сега не ставаше. Като дойде пак ДО обаче, нова тетрадка няма да види! Тогава караше на 2-3 по всичкология.
Бонита шиеше дрехите на хора, бяха взимали мярката без мен- ами бяха при доставката бяха вече на границата на носенето!
Благодаря за стиснатите палци. Ще кажа какво е станало. То каквото е писано на глава, на камък няма да иде.

# 593
Нещо за третото, или да чакаме понеделник?...

# 594
  • Майничка
Изписваме ги. Откъсваме празните листи, трупаме ги в едно кашонче от Озон, което стои в дневната и си ги ползваме - за чернови, списък за покупки, бележки ... Така, като са на ачик, лесно се сещаме за тях. Ако ги наврем в шкаф, просто ги забравяме.

# 595
  • София
Добре,че казахте за евентуално ДО. Поръчах 5 тениски да има да сменя всеки ден. И се чудя другите защо поръчваха по 3,а ма не свиркат. От друга страна и най- малкия размер и е дълъг,та ще ги носи и другата година.
Помагалата дадох на приятелка. От тетрадките откъсвам изписаните листи и става тъничка тетрадка която се ползва за предмет където се пише малко или за чернова.
Тони, прати и на мен групата за размяна на учебници.

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 14:36 от Натуся

# 596
Това с униформите си е чиста проба рекет. Дрехи с ниско качество на високи цени. Когато дъщеря ми учеше в 32-ро на всяка родителска среща в 8-ми клас ни дуднеха за униформите. В началото им правеха внезапни проверки и те вадеха смачкани сака и блузи от чантите. Като накупихме достатъчно и изпълнихме плана ни оставиха на мира и така до 12 клас. И на всичко отгоре трябва постоянно да се пере и суши през зимата. За щастие в кварталното училище няма униформи, защото с близнаци първолаци не ми мърдаха 600 лева за блузки от изкуствени материи, избеляващи суичери и грозни панталони.

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 14:45 от Monza

# 597
  • София
Стиснати палци Ра!

И моето до 4 клас беше в 125-то. Купувах униформите от шивач до училището. Бяха много много по-евтини. А и отивах с детето и дядото имаше ушити и ги даваше веднага. Не сме чакали месеци. Тениските му бяха супер. На Боните от зелени ставаха жълти за три изпирания. Неговите си оставаха зелени.

Тези, които ще учат в 125-то, имайте предвид, че в училището е много горещо. Купувайте само най-тънките варианти. Подплатени суитчери никога не е ползвало нито едно дете в нашия клас.

# 598
  • София
И ние така с полуизписаните тетрадки: там където са повече изписаните листи, късам белите и ползваме за драскане. Там където са изписани 1-2 (например по ТП) късам изписаните и тетрадката остава по-тънка. Въпреки всичко купчините набъбват. Гледам че 80+ годишната ми майка, ползва листчета от мои тетрадки, та смятайте колко време ги използва, а хем тя много записки с химикалка води. На мен почти всички списъци са ми на телефона (ползвам хартия, когато си скицирам нещо), а на децата пък съвсем.

# 599
Изписани и непотребни учебни тетрадки и други преди пандемията носехме на Стара хартия за нова книга, а 1 или 2 пъти годишно в училище имаше ден за събиране на хартия. Не изписани докрай май нямаме, дописва си ги на следващата година.
Аз харесвам нашите униформи и нямам против още 5 години да си ги носим и докупуваме каквото е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт