СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 030
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Защо бе, хора, учебници така или иначе ще ви трябват, освен по английски, има по БЕЛ, математика и т.н.
Освен това не е нужно да го направиш при записването, никой не те принуждава. Уведомяват те, че има такава организация и къде да отидеш, ако ще се възползваш.
Записването е в отделна стая и след него можеш да си излезеш и да се прибереш.
С униформите също никой не те принуждава. Ние например отказахме официалната, поръчахме само тениски.

# 571
  • София
На мен много ми хареса отганизацията и първото впечатление, с което останах във 2АЕГ. Никой никого не принуждава да купува каквото и да било. Всички бяха изключителни любезни. Аз лично нямам по-голямо дете, от което да ползвам учебници и ми дойде много удобно да поръчам всичко наведнъж. Единствено тениските ми се сториха по-скъпи от очакваното, но...
Даже се чудих, дали мога да се върна да поръчам още 2 тениски, че при записването взех само две и ми се струва, че ще са му недостатъчни...

# 572
  • при моите любими
Нищо задължително няма при записването. Дават ти списък с учебниците и може да си ги купиш от където пожелаеш. Просто имат организация за това и или участваш в нея или се спасяваш по отделно. Униформите са малко ангажиращи. Но това не е само във втора английска. Там където има униформи е същото положение. Нямам проблем и с това. Мен лично ме изненадаха, защото не очаквах да е при записването. Нямах и в брой. Сумата на куп не изглежда малка,  но то така или иначе трябва да се купят тези неща, на някакъв етап преди започване на учебната година.

# 573
До 7 клас и двете ми деца са учили в 134, а там организация има и униформи има и сайта им е ок и голямата като отиде в НЕГ липсата на каквато и да е организация направо ме втрещи. Според мен е по-добре да има организация, отколкото да няма. Сега за наборката се надявам в 35 също да има организация, макар и от 15.09.😉😊

# 574
Роузи, бързо да се оправяте, много зле е било положението, щом до Пирогов сте стигнали. Ние скоро разбрахме за вуйчо ми, че е бил с ковид, вече е изсписан и е у тях си, но можеше и да не оцелее, все пак е на възраст, и както всички с куп болести.

Чакаме скоро да ни зарадвате, всички които сте болнички в момента, с добри новини.

Ариана, разбирам те. Разбирам съко, както едната, така и другата страна. Но туй с подигравките, мен също ме дразни. Затова на едната родителска споменах, че по тази логика, децата може да се подиграват и присмиват с какво ли не. Било то с чорапите,панталона, телефона, размера и т.н., плюс това, в тези времена, когато има нещо което може да ни остави отново под ключ, надали е уместно да ги има на този етап. За учебниците, положението е следното, когато не те принуждават още от врата за краката е ок, имаш ли по - голямо дете, може да ползваш от него за следващото, стига да са от едно и също издателство, обаче, ако е едно, съответно тук трябва да ти оставят избор, тъй като може някой да ти ги подари, да ти ги даде за през годината и после да му ги върнеш. В краен случай, втора употреба или чисто нови, при втория вариант, може да си ги набавиш, ако има недостиг на средства. Няма да се дадат едни пари на куп, и после хем сърце ще те боли, хем ще се чудиш как да свържеш двато края, или да си платиш режийните. Другото което е, че е добра идеяна да се кажат предварително кои учебници, помагала е нужно да се купят. Все пак говореха да бъдат безплатни, може това да е причината да не бързат всички училища с даването на списъка. При нас си продължава традицията и в новото училище, да се обявят на РС, за която няма определена дата. Надявам се тази седмица поне, да ни дадат бележките, за да си подадем молбите за помоща. Дали ще стане е друг въпрос.

# 575
Мразя униформите. Мястото им е в казармата.
Нищо няма да купувам докато не започне учебната година и всеки конкретно си каже какво и как го иска. БГ учебник са ми черни, нищо не приемат обратно при прибързано и недогледано купуване. И след края на учебната година не си приемат бумагите като втора употреба. Бях се оплаквала зимъс от тях.  Отделно, имам от брат й камара помагала.
Пратих я с братовчедка ми и щерка й за седмица в провинцията.В петък и аз ще ида за уикенда и ще се върнем заедно. Което ме подсеща да си потърся диск за камък за флекс. Продължавам с облицоването на основата на оградата. Ама май първо трябва да фугирам направената част, та ще видим кога ще му дойде времетоо.

# 576
Точно така Ра, не им се давай. Щом не ги искат, може да ги дадеш на вторични, иначе във фейса има група за продажба на учебници, ако искаш ще ти пратя линк към тях.
Еее, ти по - голям майстор и от майсторите и мъжете. Браво момиче, евала, покажи им на някои как се прави. Приятно прекарване, лека работа и да се пазите. До колкото помня, скоро ще имаш и празник, и процедура, така че, трябва да си на макс.

# 577
Консултацията с лъчетерапевта е в пон, да видим какво ще кажат. Hands Pray

# 578
  • София
ra2, стискам палци!Къде ще я прави?Аз правих в Сити Клиник и бях доволна,нямах изгаряния и се съобразиха,че работя и ми даваха късни часове.

На записването казаха  ,че до края на август ще пуснат на сайта учебниците ,но да не бързаме да ги купуваме преди РС .
 Никой ли не мисли за учебници втора ръка?Моят разхвърлян син е баш за такива,вечно е кочина в шкафа му с учебници.

Има 2 свободни места за 3-то класиране  в СМГ, ако някой се бори за там.

# 579
А някой може ли да обясни откъде идват тези класирани ученици в 7 клас в 7-мо.
От второто класиране или?
https://7-mo.com/priem/svobodni-mesta-2/

# 580
  • София
Това са деца,които на есен ще бъдат 7 клас.

# 581
Насочват ни към Панагюрище, апаратурата била нам ква.

# 582
  • Майничка
Голямата изкара гимназия изцяло на учебници втора употреба, които след това продаваше на следващ випуск. Единствено в 8 клас взехме учебниците по езика групово, че ползвахме 25% отстъпка от издателството за бройка.
Когато моите класове бяха с учебници, пак така сме процедирали - говоря с родителите, правим списък и ако направим бройка за отстъпка - обаждаме се в издателство или склад, договаряме отстъпката, те си събират парите и като пристигне поръчката, някой с кола плаща и ги докарва. Но нищо задължително няма.

# 583
  • Пловдив
До преди няколко години в нашата гимназия при записването трябваше да се носи бележка, че си платил за униформа. Тази година само попълнихме декларация, че ще ходи с униформа. Лошото е, че хем е задължително, хем е леко пожелателно. Всичко ѝ е малко от предишните години. Миналата година си ходеше без униформа, с малки изключения при определени учители. Но сега въпреки, че е в същото училище, но нов клас, нови деца, ще бъдат изпълнителни с униформи и ще трябва и ние да се сдобием с нещо. Обаче не може да поръчаш 1бр. официална риза, а 2 бр. задължително Rolling Eyes макар да знам, че ризата ще я облече на откриването и на закриването на учебната година.
Надявам се всички наборчета да са доволни и щастливи в новите си училища!
Хубаво лято на всички!

# 584
  • В светлината на слънцето
Извинявам се за нахлуването в темата ви, но потребителка от тази тема, Elinor 5, ми е писала ЛС, но е забранила получаването на такив аи не мога да й отговоря. Да ги отблокира, ако иска и д ами пише пак.

Успех на всички!

И аз точно се чудех как да й отговоря, тъй като и на мен е писала.

Общи условия

Активация на акаунт